SME

Ako vyzerá kvalitná novostavba

NOVOSTAVBY sú charakteristické použitím a zabudovaním nových moderných výrobkov, materiálov pri použití a aplikovaní tradičných a častejšie i nových a moderných systémov v stavebníctve.

NOVOSTAVBY sú charakteristické použitím a zabudovaním nových moderných výrobkov, materiálov pri použití a aplikovaní tradičných a častejšie i nových a moderných systémov v stavebníctve. Klienti nakupujúci v novostavbách spoločne s trhom vytvárajú tlak na kvalitu bytov a nemenej na kvalitu celej budovy. Dizajn stavieb a bytov, ich prevedenie a ponúkaný užívateľský komfort smeruje v čase rádovo k vyššiemu a lepšiemu. Medzi dôležité a podstatné pri hodnotení novostavby možno označiť:

  • - celkový vonkajší vzhľad
  • - osobný pocit z bývania a užívania bytu

Tieto dva hlavné faktory sú okrem samotného klienta a majiteľa bytu vnímané aj širokým spektrom ľudí, ktorí sa pohybujú v okolí, všimnú si architektúru, alebo sú priamo v byte na návšteve.

Aby novostavba a byt v nej dokázali naplniť očakávania klienta a zároveň mohla prekvapiť aj nadštandardom ktorý vedie kupovanú nehnuteľnosť z mora ponúk, je nevyhnuté venovať veľkú pozornosť detailom a starostlivo vyberať materiály. Keďže náročných a skúsených klientov na trhu pribúda, je jasné, že pre úspešný projekt novostavby v dnešnej dobe už nestačí ponúkať priemer, ale je priam žiaduce byť nadštandardný. Nadštandard na každodenne sledovaných a používaných častiach je, bol a vždy bude ocenený užívateľmi.

Za prvý užívateľský dojem z príchodu ku novostavbe možno označiť vnímanie VONKAJŠEJ OMIETKY, jej farby a stálosti farieb, ako i stav stavebných detailov, stykov a napojení na fasáde. Systém vonkajšej omietky je priamo prepojený so systémom zateplenia fasády a spolu vytvárajú tepelnú izoláciu novostavby. Nezvládnutie návrhu a výberu systému zateplenia, prípadne kombinácia nesystémových súčastí spôsobuje rôzne defekty fasády ako fľaky, plesne, zatečenie a špinenie omietky, praskliny, ba až opadávanie omietky. Takéto defekty nepôsobia profesionálne a znižujú štandard budovy. Aby sme sa vyhli takýmto problémom a dodržali vysoký štandard, nepostačuje len zvoliť kvalitnú omietku, treba zvoliť kvalitné systémové riešenie a definovať všetky použité prvky príslušenstva a materiály, aby bolo zabezpečené ich spolupôsobenie aj pri rôznych teplotách a to hlavne v dlhodobom horizonte. Z nášho regiónu patrí medzi špiku spoločnosť STO AG a jej výrobky, ktoré tvoria kompletný fasádny systém. Na projekt Rezidencia Jaskový rad bolo pre fasádu zvolené systémové riešenie od firmy STO, čo prispieva k celkovému komfortu a nadštandardu. Systém STO dovoľuje použiť aj náročné na spracovanie a prevedenie - tmavé odtiene farby i rôzne spôsoby povrchového prevedenia omietky. Pre zdôraznenie architektúry menovaného projektu, boli použité prvky negatívnych U drážok v miestach zmeny farebných omietok. 

03juhovychod-r520_res.jpg

Celkový dojem z každého exteriéru projektu vždy dotvárajú samostatné prvky – OKNÁ. Pohoda bývania a užívania bytu v novostavbe je priamo závislá od navrhnutých priestorov a použitých materiálov a výrobkov v nich. Ako základné pocitové kritérium je tepelná pohoda a ticho v byte. Základný stavebný prvok ovplyvňujúci najväčšou mierou teplo aj ticho v byte je okno. Okná sa skloňujú vo väčšine prípadov nespokojnosti klientov, či pri starých alebo aj nových bytoch. Okno a jeho zabudovanie tvorí rovnako ako fasáda komplexný systém vyžadujúci použitie top materiálov a 100% kontrolu zabudovania počas výstavby. Okná a ich nedostatky môžu byť spôsobené jednak únavou materiálu z dôsledku dlhodobého používania a pôsobenia rôznych poveternostných vplyvov. Správne zvolené nosné časti okien, kovania, tesnenia a systém tepelno-izolačných komôr (aj dekompresných), sú podstatou správneho fungovania okna. Spoločne s kontrolou osadenia okna, kotvenia nosných rámov a uzatvorenia pracovných špár z interiéru aj exteriéru v zmysle princípov prepúšťania vodných pár smerom von a so zabránením prístupu vlhkosti z exteriéru, sú zárukou správneho fungovania okna. Ak ku tomu pridáme nadštandardný materiál hliníkového okna ktorý zabezpečí pevnosť aj dlhodobú tvarovú stálosť, získa novostavba tú najlepšiu ochranu proti teplotným zmenám a hluku. Pre dosiahnutie špičky medzi oknami developer v projekte Rezidencia Jaskový rad siahol po renomovanej a dizajnovej značke nemeckého výrobcu hliníkových okien - Schuco. Okná Schuco majú nadštandardnú tepelnú aj zvukovú izoláciu, ich systém tesnení kovaní a spojov je dlhodobo skúšaný a nastavený tak, aby poskytol maximálny úžitok pre užívateľa. Prerušený  tepelný most, thermo rámik zasklenia, dvojlamelové tesnenie zasklenia, sú samozrejmosťou. Celkový moderný a jednoduchý dizajn okien Schuco prispieva k zvýšeniu kvality interiéru aj exteriéru stavby.

Klienti s malými deťmi považujú prítomnosť detského ihriska za samozrejmosť. V projekte Rezidencia Jaskový rad boli zvolené ihriská najvyššej kvality pre maximálnu bezpečnosť detí - výrobcom je švédska firma HAGS, ktorá je najprestížnejšou značkou v tejto oblasti.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  4. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  5. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  7. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  8. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine!
  1. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  2. Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa h3kovali
  3. Aj jedenáste ocenenie Slovak Superbrands Award putuje do dm
  4. Autocentrá AAA AUTO už za prvý štvrťrok predali 26 000 vozidiel
  5. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  7. Relaxačný raj v resorte Drevenice Terchová
  8. Koniec bolesti! Využite výstavné dotácie na masážne kreslo
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 832
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 256
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 4 589
  4. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 123
  5. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 3 051
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 856
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 361
  8. Nebudete veriť, že toto skrýva Albánsko. Jeho pláže vyrazia dych 2 236
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Investovať všetky peniaze iba do jedného aktíva nie je ideálne.


INZERCIA 7 h

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili.


14 h

Už po jedenástykrát sa spoločnosť dm drogerie markt stala nositeľkou ocenenia Slovak Superbrands Award.


16 h
SkryťZatvoriť reklamu