Zvýšenie informovanosti o „zelených“ energiách

Zem ponúka bohatstvo vo forme obnoviteľných zdrojov energie, ktoré sú v súčasnosti nedostatočne využívané.

"Je dôležité zvýšiť povedomie mladých ľudí a nasmerovať ich budúce kroky k ochrane životného prostredia,“ uvádza pedagogický pracovník Žilinskej univerzity Radovan Nosek. Preto spolu s kolegom Michalom Holubčíkom a študentmi odboru Technika prostredia Strojníckej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline Nikolou Kantovou, Ivanom Drabiňákom a Ivanom Králikom uskutočnili v spolupráci so spoločnosťou Biomasa vzdelávacie workshopy s názvom „Clean energy“, organizované pre žiakov stredných škôl pre vybrané regióny: Orava, Kysuce, Liptov a Žilina.V dňoch 8.-10. júna 2015 navštívilo workshopy v sídle BIOMASA v Kysuckom Lieskovci 207 študentov zo 7 stredných škôl. Dňa 15.6. 2015 v Ružomberku a dňa 26.6.2015 v Žiline absolvovalo zaujímavé prednášky 95 študentov zo 4 stredných škôl. V rámci workshopu „Clean energy“ sa študentom vo forme prednášok a simulačných videí poskytli užitočné informácie o ochrane životného prostredia a obnoviteľných zdrojoch energie, ako je slnečná, vodná a veterná energia a energia biomasy. Účastníkom boli priblížené aj neobnoviteľné zdroje energie s apelom na ich obmedzené využívanie z dôvodu ničenia životného prostredia. Súčasťou programu boli aj praktické ukážky princípu činnosti rôznych zariadení využívajúcich obnoviteľné zdroje energie. Workshopy zaujali aj regionálnu televíziu TV Severka, ktorá natočila krátku reportáž z tejto akcie.

Projekt „Clean energy“ podporil Nadačný fond Kia Motors Slovakia v spolupráci s Nadáciou Pontis a Katedra energetickej techniky, Strojníckej fakulty, Žilinskej univerzity v Žiline (http://ket.uniza.sk/studium.html)

text-490x368-r175_res.jpg

Pomôžeme aj vašim deťom pochopiť hodnotu peňazí

Vedia vaše deti, koľko stojí rožok či maslo? Koľko zaplatíte doma za teplú vodu alebo elektrinu?

Tatra banka otvorila pobočku budúcnosti

Predstavte si pobočku banky, v ktorej sa cítite tak dobre, že sa do nej chcete vracať opakovane. Taká je nová pobočka Tatra banky.

Vypestujte si chutné a voňavé bylinky

Ako na bylinky do bytov? Ako sa o ne správne postarať?

Tip na aukciu: 15 objektov, kde sa dá rozbehnúť biznis

Energetici ponúkajú na predaj prebytočný majetok.