SME

Záchranný balíček na leto

Ak sa chystáte na letnú dovolenku, lepšie je byť pripravený dopredu na neočakávané situácie. Aby ste si uchovali krásne spomienky na dovolenku, tu je zopár rád.

Ak sa chystáte na letnú dovolenku, lepšie je byť pripravený dopredu na neočakávané situácie. Nezáleží na tom či letíte do exotickej krajiny alebo idete na chatu, alebo kempovať, bežné zdravotné problémy môžu vzniknúť na ktoromkoľvek mieste. Aby ste si uchovali krásne spomienky na dovolenku, tu je zopár rád ako sa vyhnúť bežným zdravotným problémom:

Zdravotný problém č.1: Zažívacie problémy

Probiotiká na ochranu žalúdka, ktoré nevyžadujú uskladnenie v chladných priestoroch, by mali byť súčasťou všetkých cestovných balíčkov.

Cestovná hnačka

zmes bakteriálnych kultúr zo štyroch kmeňovCestovná hnačka je črevná infekcia spôsobená baktériami, parazitmi alebo vírusmi nájdenými hlavne v kontaminovanej vode alebo jedle. Niektoré príznaky ako nevoľnosť, žalúdočné kŕče a hnačka trvajú 3 až 5 dní. V niektorých prípadoch, cestovná hnačka môže spôsobiť vážnu dehydratáciu organizmu a môže trvať až do 2 týždňov.

Probiotiká vám môžu pomôcť. V tráviacom trakte sa nachádzajú dobré baktérie, ktoré vyrovnávajú hladinu zlých baktérií, ktorá je zapríčinená vírusmi. Začnite užívať probiotiká pár dní pred odchodom na dovolenku, počas vašej cesty a pár dní po návrate späť.  

Cestovná zápcha

Aj keď normálne netrpíte zápchou, cestovanie vám môže spôsobiť problém. Náhle zmeny v strave, narušenie obvyklej dennej rutiny, zažívacie ťažkosti z neznámych potravín a dehydratácia sú všetky možné príčiny.

jamieson horčíkMôžete predísť zápche, ak pár dní pred odchodom postupne zvyšujete príjem vlákniny, ktorá sa nachádza v ovocí, zelenine a celozrnných produktoch. Pite dostatok vody, aby ste predišli dehydratácii organizmu a obmedzte príjem alkoholu. Pre prirodzenú podporu čriev užívajte doplnok výživy Jamieson Horčík pred spaním. Horčík má prirodzené laxatívne účinky, ktoré pomáhajú uvoľniť svalstvo čriev a priviezť vodu do hrubého čreva.

Probiotické doplnky výživy Vám môžu poskytnúť prirodzenú ochranu pre vaše trávenie. Viac ako 400 druhov baktérií žije v tráviacom trakte a dobré baktérie sú známe ako probiotiká. Ich úlohou je udržiavať zdravý črevný trakt. Vyskúšajte: Pokročilé 4-kmeňové probiotiká - obsahuje 4 probiotické kultúry na podporu a udržiavanie črevnej mikroflóry dobrých baktérií.

Zdravotný problém č.2: Poruchy spánku

Problém, ktorý je spojený s poruchami spánku, keď cestujete lietadlom sa môže obrátiť na kvalitný nočný spánok. Ak chcete minimalizovať príznaky, začnite sa prispôsobovať časovému posunu jeden alebo dva dni pred cestou. Pite veľa tekutín a vyhnite sa nadmernej konzumácii alkoholu a kofeínu počas letu.   

Zdravotný problém č.3: Ochrana pred opaľovaním

provitamina 100% čistý vitamín e olejNič sa nevyrovná slnečným lúčom počas leta, ale spálenie pokožky vám môže pokaziť celý deň. Mali by ste prijať preventívne opatrenia a nezáleží na tom, aký typ pokožky máte. Použite opaľovací krém minimálne s ochranným faktorom SPF 15 a vždy si nasaďte slnečné okuliare a klobúk. Majte na pamäti, hoci sa aktívne zložky opaľovacích krémov ľahko rozkladajú a stávajú sa oxidačnými počas slnečného žiarenia, uvoľňujú voľné radikály, ktoré sú absorbované do pokožky.

Jamieson 100%-ný čistý vitamín E v olejovej forme má prirodzené antioxidačné vlastnosti, ktoré chránia pred UV poškodením, zabraňuje rozpadu aktívnych látok, ktoré chránia pokožku pred slnečným žiarením; a udržiavajú hydratovanú pokožku. Uistite sa, že ste si aplikovali Jamieson olej s čistým vitamínom E na opaľovací krém.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 706
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 608
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 536
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 817
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 013
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 981
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 644
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 6 324
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 4 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 18 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu