SME.sk spúšťa postupný redizajn spravodajskej časti webu

SME.sk spúšťa redizajn sekcií Tech, Kultúra a Rómovia. Pod novú vizuálnu podobu v najbližších mesiacoch prejde celá spravodajská časť webu SME.sk.

SME.sk spúšťa redizajn sekcií tech.sme.sk, kultura.sme.sk a romovia.sme.sk. Pod novú vizuálnu podobu v najbližších mesiacoch prejde celá spravodajská časť webu. Vizuálne zmeny sú súčasťou prechodu SME.sk na nový redakčný systém.

Najviditeľnejšou zmenou je úprava písma na webe.  Redizajnované sekcie SME.sk využívajú fonty tlačeného vydania denníka SME optimalizované pre web.

unnamed-r642_res.jpg

Už v najbližších týždňoch pod nový dizajn prejde aj sekcia ekonomika.sme.sk a pred koncom roka aj sekcie domáceho a zahraničného spravodajstva. Na záver prejde redizajnom aj samotná titulka SME.sk.

Čitateľom, ktorí pristupujú na web najmä z mobilných zariadení, uľahčí redizajn používanie webu, všetky sekcie s novým vizuálom budú responzívne.  Znamená to, že web automaticky detekuje zariadenie, z ktorého používateľ pristupuje a tomu prispôsobí spôsob zobrazenia vhodný pre mobil alebo tablet.

unnamed-2-r703_res.jpg

Zásadnou zmenou prešiel dizajn bežných článkov aj prémiových textov na SME+.  “Zmena upriamuje na výraznejšiu, väčšiu titulnú fotografiu. Nový dizajn je čistejší a vzdušnejší, texty nie sú nahustené, čo poskytuje lepšie podmienky na čítanie,” vysvetľuje Tomáš Prokopčák, zástupca šéfredaktorky pre SME.sk a online publikovanie.

unnamed-1-r933_res.jpg

Na prvý pohľad najvýznamnejšou technickou zmenou môže byť aj rýchlejšie načítavanie článkov, ktoré je zoptimalizované na minimalizáciu sťahovaných dát používateľom.

Aplikácia SME.sk pre iPad a nový HTML 5 player

Od októbra sú pre používateľov dostupné tabletové aplikácie pre iPady a mobilné zariadenia s operačným systémom Windows mobile.

Už niekoľko týždňov pozerajú návštevníci videá na TV SME v novom videoprehrávači založenom na štandarde HTML 5. Pôvodný flashový prehrávač prestávajú prehliadače podporovať.

Čo pripravuje SME.sk?

V priebehu najbližších mesiacov prejde výraznými zmenami aj hlavná stránka SME.sk. Cieľom zmien je zabezpečiť responzivitu, a tým väčší komfort pri používaní mobilných zariadení.

SME.sk zároveň pripravuje nové možnosti platby pre terajších aj budúcich predplatiteľov.

SME vydalo aplikáciu pre iPad a spustilo nový web SME+

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu