SME.sk má viac predplatiteľov ako denník SME

V máji 2016 to bude presne 5 rokov od zavedenia platieb za prémiový obsah na Sme.sk.

V máji 2016 to bude presne 5 rokov od zavedenia platieb za prémiový obsah na Sme.sk. Po viacerých testoch sme zvolili tzv. freemium model predplatného, pri ktorom sa zamykajú vybrané články. Viac ako 90% zo všetkých článkov vrátane agentúrneho spravodajstva a regionálnych správ je voľne dostupných všetkým čitateľom.

Za necelých 5 rokov si platený obsah na Sme.sk cez jednocentové alebo 99 centové mesačné predplatné vyskúšalo už viac ako 45 tisíc čitateľov. Od zavedenia paywallu v máji 2011 do konca roka 2015 presiahli kumulované platby čitateľov za digitálny obsah na Sme.sk hranicu 1 milióna EUR, pričom len za rok 2015 boli naše výnosy viac ako 370 tis. EUR.

Rok 2015 sme ukončili s 17 078 platiacimi užívateľmi na Sme.sk. To bolo o 3% viac, ako počet predplatiteľov tlačeného vydania denníka SME, ktorí v cene predplatného novín nemajú prístup k zamknutému obsahu na Sme.sk.

Predplatitelia Sme.sk majú aktuálne exkluzívny prístup k viac ako 21 tisíc zamknutým článkom na Sme.sk a Korzar.sme.sk v slovenčine a na Spectator.sme.sk v anglickom jazyku. Denne k tomuto číslu pribúda priemerne 20 vybraných článkov.

Od roku 2016 prinášame pre predplatiteľov ešte viac prémiového obsahu. Okrem väčšieho množstva názorov a analýz od nových domácich a zahraničných autorov, pribudli desiatky materiálov z odborných a špecializovaných magazínov Trend, Quark, Historická Revue a Profit.

Od 23.3.2016 sme pôvodnú mesačnú cenu prístupu na Sme.sk za 2,90 EUR vyrovnali s cenou národného modelu predplatného (Piano), ktorá sa nemení. Obe ceny budú rovnaké  - 3,90 EUR na mesiac. Táto zmena platí len pre nových predplatiteľov, resp. pre predplatiteľov, ktorí nemali nastavené automatické obnovovanie platieb.

Cena sa nemení ani pri ročnom predplatnom a zostáva 29 EUR, ani pre predplatiteľov s aktívnym predplatným, ktorí mali nastavené automatické, mesačné obnovovanie platieb vo výške 2,90 EUR.

Na krátke obdobie, v rámci reklamnej kampane „Chránime Slovensko“ a „Charakter rozhoduje“, pribudlo na Sme.sk štvorročné predplatné. V porovnaní s aktuálnou mesačnou cenou 3,90 EUR ušetrí predplatiteľom viac ako 88 EUR. Pri prepočte na mesačné predplatné, čitateľ zo 48 predplatených mesiacov zaplatí len za 26 mesiacov, 22 ich bude mať zdarma. Predplatiteľom štvorročného predplatného, ktorí nebudú s obsahom Sme.sk spokojní a požiadajú o vrátenie predplatného, peniaze za nevyužité mesiace vrátime.

Počas 23 rokov svojej existencie dosiahlo vydavateľstvo Petit Press, a.s. v minulom roku viaceré úspešné míľniky.

Hlavný digitálny produkt vydavateľstva - Sme.sk bol v decembri 2015 najnavštevovanejší spravodajský portál na Slovensku. Aspoň raz mesačne ho navštívilo 2,22 milióna čitateľov z celého sveta, z toho 1,96 milióna ľudí zo Slovenska, čo predstavuje zásah takmer 55% online populácie SR 12+.

Za posledných 5 rokov sme viac ako zdvojnásobili digitálne príjmy, ktoré prekročili v ročnom nekonsolidovanom obrate, vrátane obratu dcérskych spoločností, hranicu 5 miliónov EUR. Sme.sk malo na tomto obrate približne 80%-ný podiel.

Príjmy z predaja digitálnej reklamy a služieb na Sme.sk boli v roku 2015 po prvý krát vyššie ako príjmy z inzercie v tlačenej podobe denníka SME a po prvý krát presiahli hranicu 3 miliónov EUR.

Príjmy z predaja prémiového obsahu na Sme.sk tvorili v roku 2015 približne 10% celkových príjmov z digitálnych aktivít vydavateľstva.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 701
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 528
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 708
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 721
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 996
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 739
  7. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 9 149
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 479
SkryťVypnúť reklamu

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 13 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

21 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.

22 h
SkryťZatvoriť reklamu