Podvodníci s elektrinou na východe Slovenska. Tisícky oklamaných

V Košickom a Prešovskom kraji sa pohybujú podomoví predajcovia. Niektorí z nich nemusia vždy hrať fair-play.

Sťažnosti na nekalé praktiky niektorých obchodníkov pribúdajú. Upozorňujú na to samotní dodávatelia elektriny i organizácie na ochranu spotrebiteľa.

Varuje aj Východoslovenská energetika

Podľa Východoslovenskej energetiky (VSE) nie všetci podomoví predajcovia poskytujú úplné a pravdivé informácie. „Od zákazníkov vieme, že niektorí zavádzajú nepravdivými informáciami o tom, že VSE končí svoju činnosť alebo mení svoje obchodné meno. Samozrejme, nie je to pravda,“ upozorňuje Miroslav Kulla, obchodný riaditeľ VSE.

Keď na vaše dvere zaklope podomový predajca a bude hovoriť o elektrine, vypýta si faktúru za elektrinu či ďalšie dokumenty a doklady, radšej si preverte všetky poskytované informácie i jeho totožnosť. „Našim zákazníkom odporúčame, aby v prípade akýchkoľvek pochybností volali na bezplatnú Linku bezpečného predaja 0800 123 532,“ dodáva Kulla.

ostatne2490p-r227_res.jpg

Neželaná zmena dodávateľa

Stať sa obeťou nekalých praktík môže znamenať neželanú zmenu dodávateľa elektriny. Pri zmene dodávateľa sa však podpisuje viacero dokumentov - zmluva či splnomocnenie. Preto zbystrite pozornosť aj v prípade, keď vám predajca dáva niečo na podpis. Majte to na pamäti a nepodpisujte žiadne dokumenty v časovej tiesni. Pripomeňte to aj svojim najbližším – hlavne rodičom a starým rodičom. Najzraniteľnejšou skupinou sú totiž seniori.

Nič nie je stratené

Ak sa vy, vaši rodičia, starkí, či známi cítite byť podvedení, ešte nie je nič stratené. Môžete do 14 dní odstúpiť od zmluvy bez udania dôvodu. Umožňuje to zákon pri zmluvách uzatvorených s podomovým predajcom za nevýhodných podmienok alebo bez dostatočnej informovanosti. Potrebujete k tomu dva dokumenty. Prvý dokument Odvolanie splnomocnenia a odstúpenie od zmluvy adresujte dodávateľovi, s ktorým ste podpísali novú zmluvu. Druhý dokument Odvolanie výpovede zmluvy sa posiela pôvodnému dodávateľovi.

Ak vám už ubehla 14 dňová lehota, podrobne si preštudujte zmluvné podmienky. Sústreďte sa na tie, za ktorých je možné zmluvu vypovedať, a prípadne rátajte so sankciami za predčasné ukončenie zmluvného vzťahu.

Vo VSE sú pripravení pomôcť, pokojne volajte bezplatnú Linku bezpečného predaja 0800 123 532 alebo navštívte Zákaznícke centrá VSE. Spoločnosť je najväčším dodávateľom elektriny na východnom Slovensku a proti nekalým praktikám bojuje už niekoľko rokov.

logo490p-r385_res.jpg

Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání

MiVue J85 získala upozornění od českého hlasu Arnolda Schwarzeneggera. Pavel Soukup namluvil hlášky upozornění na nehody i radary!

Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom

Fascinujúce miesta planéty na štyroch kontinentoch ako prví na svete uvidia len za 19 dní

Deň otvorených dverí Stavebnej fakulty STU

Program DOD 2019

Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame

Pre niekoho v núdzi môže byť aj malá suma existenčnou otázkou.