SME

Vďaka novinke môžete získať garanciu a zároveň investovať

Na konci apríla sme mali v bankách uložených spolu takmer 30 miliárd eur. Dve pätiny z nich ležali na bežných účtoch a ďalšie dve pätiny na termínovaných vkladoch.

Bratislava, 7. júna 2016 – Na konci apríla sme mali v bankách uložených spolu takmer 30 miliárd eur. Dve pätiny z nich ležali na bežných účtoch (12,1 miliardy eur) a ďalšie dve pätiny (12,2 miliardy eur) na termínovaných vkladoch.

„Podľa údajov NBS a prepočtov analytického tímu Poštovej banky mal na konci apríla 2016 dospelý Slovák v banke uložených v priemere 7 256 eur. V porovnaní s minulým rokom to predstavuje nárast o 9 %,“ spresňuje analytička Poštovej banky Jana Glasová.

Z údajov NBS ďalej vyplýva, že termínované vklady zostávajú aj naďalej najobľúbenejším „bezpečným prístavom“. Priemerný úrok na týchto vkladoch dosiahol na konci obdobia 1,34 % p.a. 

V Poštovej banke sme sa pozreli bližšie na to, aký typ viazanosti preferujú klienti najčastejšie. Podľa týchto dát klienti siahali najčastejšie po termínovaných vkladoch 24-mesačnou viazanosťou a  na druhom mieste boli termínované vklady so 12-mesačnou viazanosťou,“ dopĺňa Juraj Dolný, riaditeľ Odboru retailových produktov Poštovej banky.

Akcie, ktoré majú potenciál vyššieho zhodnotenia, preferovali podľa údajov NBS len približne 2 % slovenských domácnosti. Súvisí to s tým, že Slováci sú skôr konzervatívny národ, chcú mať svoje peniaze pod kontrolou, legislatívnu ochranu a garantovaný výnos*. „Ešte menej klientov investovalo do podielových fondov, vlani to bolo len niečo vyše 1 % domácností,“ vysvetľuje Glasová.

„Aj z našich interných prieskumov vyplýva, že väčšina klientov uprednostní garantovaný výnos pred  potenciálom vyšších úspor formou investovania. Naše portfólio produktov sme preto rozšírili o nový Prémiový vklad, ktorý v sebe spája výhody termínovaného vkladu a investície,“ ozrejmuje Dolný.

 Klienti vďaka Prémiovému vkladu viac nemusia hľadať kompromis medzi istotou a lepším zhodnocovaním. Novinka im umožní rozdeliť si svoj vklad na dve polovice. Jednu z nich môžu zhodnocovať na termínovanom účte s možnosťou garantovaného úroku až do 2 % p.a. Druhú polovicu môžu zhodnocovať v najpredávanejšom investičnom fonde Náš prvý realitný, o.p.f., ktorého výkonnosť za rok 2015 bola 3,32%.

NÁŠ PRVÝ REALITNÝ FOND o.p.f. v správe Prvej penzijnej správcovskej spoločnosti sa zameriava na investovanie do lukratívnych realitných projektov. „V porovnaní s priamym investovaním do nehnuteľnosti pri ňom klienti nemusia riešiť lokalitu, financovanie či rôzne ďalšie otázky súvisiace s kúpou, predajom alebo prenájmom nehnuteľnosti. Klient pri tomto type investície navyše rozkladá a znižuje riziko investície práve tým, že investuje do rôznych druhov nehnuteľností,“ dopĺňa Jaroslav Pilát, člen predstavenstva Prvej penzijnej.

Klienti si môžu svoj Prémiový vklad založiť na ktorejkoľvek pobočke Poštovej banky alebo na vybraných poštách. Investovať je možné už od 1 000 eur, a to bez vstupného poplatku.

 

V zmysle našej zákonnej povinnosti informujeme, že s investíciou do podielového fondu je spojené aj riziko, ktorého miera je závislá od investičnej stratégie podielového fondu. Hodnota investície do podielového fondu, ako aj výnos z nej môžu stúpať alebo klesať a podielnik nemusí dostať späť celú investovanú sumu. V prípade špeciálneho podielového fondu nehnuteľností NÁŠ PRVÝ REALITNÝ o.p.f. môže správca, ak je to v záujme podielnikov, predĺžiť lehotu na vyplatenie podielových listov najdlhšie na 12 mesiacov.Kľúčové informácie pre investorov, predajný prospekt, štatút podielového fondu sú k dispozícii v slovenskom jazyku na obchodných miestach spoločnosti  PRVÁ PENZIJNÁ SPRÁVCOVSKÁ SPOLOČNOSŤ POŠTOVEJ BANKY, správ. spol., a. s., a na www.penzijna.sk.

Poštová banka pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. S miliónom klientov patrí v oblasti retailu k najsilnejším bankám. Jej vlastnú sieť tvorí 44 pobočiek, 216 bankomatov a svoje služby poskytuje aj na viac ako 1 500 poštách po celom Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii viac ako 7 000 miest na výber hotovosti. Štandardnú ponuku bankových produktov a služieb dopĺňajú poistné produkty, podielové fondy a dôchodkové sporenie v druhom pilieri.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 706
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 683
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 538
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 825
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 014
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 010
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 663
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 6 192
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 5 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 19 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu