Skoro 200 plavcov odštartovalo tréning pod vedením M. Moravcovej

Možnosť zatrénovať si po boku striebornej olympijskej medailistky dostalo aj 6 detí zo sociálne znevýhodneného prostredia.

Keď chceš byť najlepší, trénuj ako najlepší! Takmer 200 plavcov z celého Slovenska odštartovalo intenzívny tréning pod taktovkou našej najúspešnejšej plavkyne Martiny Moravcovej. Nadácia Poštovej banky otvára už po siedmykrát plavecký kemp, kde možnosť zatrénovať si po boku dvojnásobnej striebornej olympijskej medailistky dostalo aj 6 detí zo sociálne znevýhodneného prostredia.

Toto leto patrí nielen olympijským hrám, či futbalu, ale pre 200 plavcov aj letnému plaveckému Kempu Martiny Moravcovej. V dvoch turnusoch po sebe dostanú najväčšie talenty v plávaní možnosť zlepšiť si svoju techniku, rýchlosť, teoretické vedomosti, či zmerať si sily s ostatnými. To všetko pod vedením tých najskúsenejších. A ktovie, možno sa na Slovensku aj vďaka tomuto športovému podujatiu podarí vychovať budúcich olympionikov.

„Stať sa špičkovým plavcom je drina, ktorá si vyžaduje veľa tvrdej práce. Množstvo odplávaných hodín a kilometrov však časom prinesie svoje ovocie. Mladým plavcom sa snažím odovzdať nielen svoje dlhoročné skúsenosti, ale aj chuť, odhodlanie a motiváciu. Tie sú rovnako dôležitým motorom na ceste, ktorá vedie na stupne víťazov,“ hovorí Martina Moravcová.

Plaveckého kempu Martiny Moravcovej sa vďaka Nadácií Poštovej banky zúčastní aj tento rok 6 detí  zo sociálne znevýhodneného prostredia: „Sme radi, že sme v prebiehajúcom ročníku mohli opäť podporiť deti, ktoré sa chcú venovať plávaniu, no nemajú na to dostatočné finančné zázemie. Veríme, že aj vďaka Kempu budú môcť ďalej rozvíjať svoj športový potenciál a získajú motiváciu ďalej na sebe pracovať,“ hovorí Hana Tarabová, správkyňa Nadácie Poštovej banky.

Siedmy ročník plaveckého Kempu Martiny Moravcovej odštartoval v priestoroch areálu X-Bionic Sphere v Šamoríne a prebiehať bude v dvoch turnusoch, od 31. júla do 12. augusta. Počas tréningov získajú deti teoretické aj praktické vedomosti. Pod vedením ôsmych skúsených trénerov absolvujú profesionálne tréningy, osvoja si teoretické poznatky o plaveckej technike a trendoch v príprave. Chýbať nebudú ani prednášky o športovej výžive a správnych stravovacích návykoch. Tréningový program budú mať plavci doplnený aj o pilates, yogu, či hravú interaktívnu prednášku od Antidopingového výboru o fair –play hodnotách a nástrahách dopingu. Vo voľnom čase budú môcť deti absolvovať aj vodné atrakcie v Aqua arene.

NADÁCIA POŠTOVEJ BANKY vznikla v roku 2007. Jej verejnoprospešným účelom je rozvoj telovýchovy, vzdelávania a podpora humanitných cieľov v oblasti zdravotníctva a sociálnej pomoci so zameraním najmä na deti a mládež.

Prihláste sa a vložte PR článok

Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete

Do veľkého priestoru patria veľké lampy, aby obohatili interiér a nestratili sa v ňom.

PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej

Štadión poskytuje priestor pre všetkých nadšencov ľadových športov už od tých najmenších.

Maurícius: Slnečná dovolenka v zime

Exotický ostrov Maurícius je aj v zime zárukou príjemnej dovolenky.

Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra

Štýlové a pritom praktické priestory umiestnené v lukratívnej časti Košíc.