SME

Stredisko pre duálne vzdelávanie otvorili už aj v Leviciach

Spoločnosť ZF Slovakia, v spolupráci so SOŠ technickou v Tlmačoch a SOŠ Pod amfiteátrom 7 otvorili Stredisko duálneho vzdelávania.

ZF Slovakia začína v regióne Levíc novú éru vzdelávania. V spolupráci so SOŠ technickou v Tlmačoch a SOŠ Pod amfiteátrom 7 otvorili Stredisko duálneho vzdelávania, ktoré prepojí teóriu s praxou.

Duálne vzdelávanie, o ktorom sa na Slovensku v posledných mesiacoch čoraz častejšie hovorí, sa v Leviciach stalo realitou vďaka spolupráci spoločnosti ZF Slovakia a dvoch stredných  škôl. V čom je nové vzdelávanie iné? Väčším počtom hodín praktickej výchovy na pracovisku budúceho zamestnávateľa.

Ako to dosiahnuť? V ZF Slovakia sa vybrali  cestou vytvorenia priestorov v rámci prevádzky pre tento účel. Realizácia projektu bola financovaná z prostriedkov spoločnosti, je to investícia do budúcnosti samotnej firmy.

„Bez takéhoto kroku a investície by sme tu nemali o pár rokov žiadnych technikov a špecialistov pre naše potreby vo výrobe, resp. v iných podporných oddeleniach. Práve 19. októbra 2016 môžeme skonštatovať, že sme otvorili už  v poradí druhé Stredisko duálneho vzdelávania v rámci ZF  Slovakia. To prvé bolo slávnostne otvorené o deň skôr v Trnave,“ povedal Dietmar Weigt, člen predstavenstva spoločnosti ZF Slovakia.

Okrem neho sa na slávnostnom otvorené zúčastnili hostia a zástupcovia nitrianskeho samosprávneho kraja, zástupca rady zamestnávateľov pre systém duálneho vzdelávania, zástupcovia  spolupracujúcich škôl, vedenie spoločnosti ZF Slovakia a kolegovia z radov vedúcich pracovníkov spoločnosti.

paska-r340_res.jpg

Strihanie pásky počas otvárania strediska (zľava) - Ing. Ladislav Marenčák -  podpredseda Nitrianskeho samosprávneho kraja, Dr. Dietmar Weigt - člen predstavenstva spoločnosti ZF Slovakia, a.s., Ing. Štefan Mišák  - primátor mesta Levice

 

Podpredseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Ladislav Marenčák  poďakoval spoločnosti ZF Slovakia  za to, že  sa stará o to, aby bol v kraji dostatok kvalifikovaných pracovníkov.

Primátor Levíc Štefan Mišák si zaspomínal na svoje pôsobenie v rezorte školstva, počas ktorého začínali budovať pracoviská priamo v školách. Pred štvrť storočím sa tento projekt zastavil, dnes sa však podarilo v modernom a súčasnom meradle naň nadviazať.

Po týchto slovách prispeli svojimi príspevkami aj Jana Mrázová - riaditeľka SOŠ technickej Tlmače a Eva Sleziakova - riaditeľka SOŠ Levice. Tie zhodnotili spoluprácu trvajúcu už niekoľko rokov a vyslovili veľké poďakovanie vedeniu spoločnosti za doterajšiu a aj budúcu prácu.

Najmodernejšie technológie

Stredisko duálneho vzdelávania je vybavené  najmodernejšími zariadeniami v oblasti hydrauliky a pneumatiky, ďalej je tu moderné virtuálne zváranie a  obrábanie. Pre elektrotechnikov je zasa k dispozícii systém, v ktorom sa nik nemusí báť elektrického prúdu a naučí sa sledovať a merať rôzne veličiny spojené s elektrickým napätím.

ucebna-r531_res.jpg

Foto: Jedno zo zariadení, ktoré je v stredisku HYDROMODEL ako prvý  na Slovensku a v Českej republike

Cieľom je zabezpečiť vzdelanie pre budúcich zamestnancov spoločnosti ako takej. „Bude nám veľkým potešením, ak sa budeme o pár rokov môcť pozrieť na prvých študentov, ktorí úspešne ukončia svoje školské roky a nastúpia do radov zamestnancov spoločnosti ZF Slovakia,“ dopnil   Dietmar Weigt.

K tomu spoločnosti pomôžu už dve stredné odborné školy z levického regiónu: SOŠ technická v Tlmačoch s učebným odborom obrábač kovov a dvoma študijnými odbormi Mechanik elektrotechnik a  Programátor obrábacích a  zváracích strojov a zariadení a tiež  SOŠ Pod amfiteátrom 7, ktorá má aktuálne v ponuke učebný odbor mechanik špecialista automobilovej výroby.

Isté pracovné miesto

Absolventi sa budú vzdelávať v odboroch, ktoré závody ZF Slovakia v Leviciach alebo v Trnave potrebujú. Všetci si tu  môžu nájsť svoje uplatnenie v rôznych oddeleniach, či to bude údržba strojov a zariadení, výroba alebo oddelenie kvality.

Ak si niekto naplánuje svoju budúcnosť ako technológ alebo inžinier, potrebuje študovať ďalej na vysokých školách technického smeru. Po ich úspešnom ukončení ich budú v ZF Slovakia očakávať už na oddeleniach spojených z ich vzdelaním. 

Ako povedal Dr.h.c. Peter Doll, predseda predstavenstva ZF Slovakia, „je potrebné podporiť región a presvedčiť absolventov, aby neutekali za hranice, ale aby sa stali súčasťou našej spoločnosti.“

A ako sa stať súčasťou duálneho vzdelávania v ZF Slovakia? Stačí vyplniť nezáväzný registračný formulár na stránke www.zf.com/sk v sekcii Duálne vzdelávanie  a poslať ho na korešpondenčnú adresu spoločnosti.

Po zaevidovaní žiadosti budú všetci záujemcovia pozvaní na osobné stretnutie. Tí, ktorí úspešne absolvujú prijímacie konanie v spoločnosti, dostanú potvrdenie o prijatí.  Potom už len stačí urobiť prijímačky na Strednú odbornú školu automobilovú v Trnave, na Strednú odbornú školu technickú v Tlmačoch alebo na Strednú odbornú školu Pod amfiteátrom v Leviciach a štúdium začne začiatkom nového školského roka.

 

 

 

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 710
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 180
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 541
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 862
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 154
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 024
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 756
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 951
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 8 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 21 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu