Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte

Chrbtové svalstvo hrá dôležitú úlohu v držaní tela, stabilite a celkovej sile jedinca. Je preto dôležité udržiavať ho v dobrej kondícii. Čo však spraviť, ak vás prepadne jeho bolesť?

Prečo trpíte bolesťou

Bolesti sú vo všeobecnosti signálom, ktorým vám chce vaše telo povedať, že niečo nie je v poriadku. Často však pociťujete bolesť kvôli triviálnym príčinám. Môže nimi byť sedavé zamestnanie alebo naopak prílišná záťaž. Takéto bolesti sa zväčša upravia v relatívne krátkom čase po odstránení provokujúceho faktora, nasadení správneho cvičenia alebo liekov. Pretrvávajúcu alebo náhle vzniknutú bolesť chrbtice je potrebné vždy neodkladne konzultovať s lekárom.

Vybrali sme pre vás niekoľko užitočných rád, ktoré vám môžu pomôcť zbaviť sa jednoduchej bolesti chrbtice.

1. Rozhýbte sa

Poznáte to. Sú dni, keď sa vám nechce pohnúť ani prstom. Podľa odporúčaní Svetovej zdravotníckej organizácie by mal človek za deň urobiť minimálne 10 tisíc krokov, teda približne 7 kilometrov. Je to ako prejsť 70 futbalových ihrísk za sebou. V dnešnej hektickej dobe sa to môže zdať ako priveľa. Možno si poviete, že na podobné výkony nemáte čas. Skúste ale aspoň chodiť toľko, koľko vám to váš životný štýl umožňuje. Vždy uprednostnite schody namiesto výťahu či eskalátoru. Ak nepracujete príliš ďaleko, choďte do práce pešo. Ak pracujete za počítačom, v pravidelných intervaloch sa postavte a poprechádzajte po kancelárii. Okrem toho, že si precvičíte svaly, rozprúdite v tele krv a zlepšíte váš pracovný výkon.

2. Športujte

Vítanou nadstavbou na chôdzu môže byť pravidelný tréning. Väčšina bežných športov naučí človeka správnemu držaniu tela a zlepší zdravie vo všeobecnosti. Najefektívnejšie chrbticu precvičíte napríklad cvičením jogy, pilatesu alebo cvikmi na hrazde. Bolesť v krížovej oblasti pomáha eliminovať napríklad cvik mačací chrbát alebo mostík. V prípade, že vás prepadne bolesť krčnej chrbtice na mieste, kde nemôžete vykonávať cviky na zemi, k úľave vám dopomôže jednoduché otáčanie hlavy do strán, respektíve jej zakláňanie. Akýkoľvek cvik si vyberiete, je potrebné, aby ste ho vykonávali pomaly a maximálne precízne. Ak s cvikmi nemáte žiadne skúsenosti, určite vám na začiatok odporúčame pomoc odborníka, trénera alebo fyzioterapeuta.

3. Vyberte si vhodnú liečbu

Ak bolesť pretrváva aj po rozcvičení, z liekov na utlmenie a liečbu bolesti môžete vyskúšať Voltaren liečivé náplasti, ktoré dostanete aj vo vašej lekárni. Vďaka účinnej látke vám počas 12 hodín uľavia od bolesti (podľa doporučeného dávkovania 2 x denne). Liečivá látka v náplastiach Voltaren preniká pokožkou priamo k zdroju bolesti. Náplasti majú navyše hrúbku len 1 mm, vďaka čomu sú diskrétne, vhodné na každodenné použitie. Dávkovať ich môžete dvakrát denne počas maximálne 7 dní.

Pozorne si prečítajte pribalenú informáciu a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom. Voltaren 140 mg liečivé náplaste obsahujú diclofenacum natricum. Liek na vonkajšie použitie..

V prípade otázok kontaktujte prosím:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail:cz.info@gsk.com, tel: +420 222 001 111

Prípadné nežiaduce účinky prosím hláste na: ch.safety@gsk.com.

Dátum schválenia: 03/2017
CHCSK/CHVOLT/0006/17f

Prihláste sa a vložte PR článok

Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení

Rozmanitosť tohto ostrova, len o málo väčšieho ako Slovensko, je dychberúca.

5 tipov ako na zdravé nôžky v škole

Malý žiačik prejde za deň v priemere až 20 000 krokov. V PROTETIKE® detským nôžkam rozumieme - vieme, že majú svoje špecifiká.

Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho

Na základe čoho si ľudia vyberajú byt?

Už aj seniori presadajú do SUV

Záujem starších ľudí o SUV sa takmer zdvojnásobil, rastie aj dopyt po MPV a combi.