SME

Poľnohospodárstvo a vedy o živej prírode sú stále v trende

Výber vysokej školy je dôležitým životným medzníkom stredoškolákov.

Výber vysokej školy je dôležitým životným medzníkom stredoškolákov.

 Čo ponúka jediná na Slovensku svojím študijným zameraním Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre?

Každý rok sa študenti a absolventi stredných škôl rozhodujú, na ktorú vysokú školu a fakultu si podajú prihlášky. S cieľom priblížiť stredoškolákom štúdium na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre sa  pedagógovia i študenti fakúlt zúčastňujú na propagačných prezentáciách pre žiakov študujúcich na stredných školách. Záujemcovia môžu získať podrobné informácie o  akreditovaných študijných programoch ponúkaných v akademickom roku 2017 - 2018, a to nielen na úrovni bakalárskych, ale aj chronologicky nadväzujúcich inžinierskych a doktorandských stupňov štúdia. Zároveň sa môžu zoznámiť s priebehom prijímacieho konania, termínmi podávania tlačených a elektronických formulárov prihlášok a  vysokoškolskou legislatívou.  Študenti, ktorí nemali možnosť zúčastniť sa na stretnutí osobne, nájdu informácie o podmienkach štúdia na SPU v Nitre na stránke univerzity: www.uniag.sk a tiež na stránkach jednotlivých fakúlt.

                           Aké študijné programy ponúkajú fakulty SPU v Nitre?

Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre na bakalárskom stupni FAPZ ponúka osem študijných programov - manažment rastlinnej výroby, manažment živočíšnej výroby, farmárstvo, všeobecné poľnohospodárstvo, hipológia, špeciálne chovateľstvo, udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, výživa ľudí.

Termín podania prihlášky na 1. stupeň štúdia na FAPZ je do 30. apríla 2017, prijímacie pohovory budú 5. - 6. júna 2017. Viac na: www.fapz.uniag.sk 

 

Fakulta biotechnológie a potravinárstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre na bakalárskom stupni ponúka šesť študijných programov  – agrobiotechnológie, agropotravinárstvo, aplikovaná biológia, bezpečnosť a kontrola potravín, vinárstvo, a nový študijný program  - potraviny a technológie v gastronómii.

Termín podania prihlášky na 1. stupeň štúdia na FAPZ je do 30. apríla 2017, prijímacie pohovory budú 8. -  9. júna 2017. Viac na: www.fbp.uniag.sk 

                        

Fakulta ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre na bakalárskom stupni ponúka osem ŠP: ekonomika podniku, manažment podniku, medzinárodné podnikanie s agrárnymi komoditami, International Business with Agrarian Commodities, obchodné podnikanie, účtovníctvo, kvantitatívne metódy v ekonómii, environmentálna ekonomika a manažment.

Termín podania prihlášky na 1. stupeň štúdia na FEM je do 20. apríla 2017, prijímacie skúšky budú 13. - 15. júna 2017. Viac na: www.fem.uniag.sk

 

Fakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja  Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre na bakalárskom stupni štúdia ponúka tri ŠP: regionálny rozvoj a politiky EÚ, rozvoj vidieka a vidieckeho turizmu a environmentálne manažérstvo.

Termín podania prihlášky na 1. stupeň štúdia na FEŠRR je do 30. apríla 2017, prijímacie konanie bude 14. – 15. júna 2017. Viac na: www.fesrr.uniag.sk

Fakulta záhradníctva a krajinného inžinierstva  Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre  na bakalárskom stupni štúdia  ponúka tri študijné programy - krajinná a záhradná architektúra, krajinné inžinierstvo a záhradníctvo.

Termín podania prihlášky 1. stupeň štúdia na FZKI  na ŠP záhradníctvo a krajinná architektúra je do 21. apríla 2017, na ŠP krajinné inžinierstvo a záhradníctvo je  do 30. apríla 2017. Prijímacia komisia zasadne 19. mája 2017. Viac na: www.fzki.uniag.sk

 

Technická fakulta na bakalárskom stupni TF ponúka deväť ŠP: kvalita a bezpečnosť vo výrobných technológiách, obchodovanie a podnikanie s technikou, obchodovanie a podnikanie s technikou – spoločný ŠP s Technickou fakultou ČZU v Prahe, prevádzka dopravných a manipulačných strojov, riadiace systémy vo výrobnej technike, technika pre biosystémy, technika pre odpadové hospodárstvo, výrobné technológie pre automobilový priemysel, Machinery Trading and Business.

Termín podania prihlášok na bakalárske štúdium na TF je do 30. apríla 2017 (1. kolo), do 30. júna 2017 (2. kolo), do 10. augusta 2017 (3. kolo), prijímacie pohovory budú 6. - 7. júna 2017 (1. kolo), 13. júla 2017 (2. kolo), 24. augusta 2017 (3. kolo). Viac na: www.tf.uniag.sk     

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 704
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 529
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 316
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 765
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 005
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 889
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 582
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 7 351
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 2 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 16 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu