Konferencia rieši využívanie IT prostriedkov v trestnom konaní

Záujem o účasť na konferencii Paneurópskej vysokej školy prejavilo viac ako 100 odborníkov zo Slovenska a z Českej republiky.

Dňa 23. marca 2017 Fakulta práva Paneurópskej vysokej školy organizuje celoštátnu konferenciu s medzinárodnou účasťou na tému „Teoretické a praktické problémy využívania informačno-technických prostriedkov v trestnom konaní“. Ide o súčasť riešenia vedecko-výskumnej úlohy „Zvyšovanie efektívnosti odhaľovania a dokazovania trestných činov prostredníctvom informačno-technických prostriedkov“. Cieľom konferencie je vytvoriť priestor na vedeckú rozpravu o aktuálnych problémoch využívania informačno-technických prostriedkov v trestnom konaní a zároveň pokus o identifikáciu relevantných teoretických a aplikačných problémov.

Záujem o účasť na konferencii prejavilo viac ako 100 odborníkov zo Slovenska a z Českej republiky. Okrem záujemcov z akademického prostredia z právnických fakúlt a ďalších vysokých škôl zo Slovenska a Českej republiky, na konferencii participujú aj účastníci z Kancelárie zástupcu Slovenskej republiky pred Európskym súdom pre ľudské práva, Najvyššieho súdu Českej republiky, Najvyššieho štátneho zastupiteľstva Českej republiky, Spoločnosti pre trestné právo a kriminológiu, ale aj ďalší odborníci z radov sudcov, prokurátorov, polície a advokátov.

Na konferencii sa zúčastňujú aj predstavitelia Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky a vedenia Policajného zboru. V úvode konferencie vystúpi aj 1. viceprezident Policajného zboru plk. JUDr. Jaroslav Málik, ktorý účastníkov oboznámi s problémami využívania informačno-technických prostriedkov Policajným zborom pri odhaľovaní a objasňovaní trestnej činnosti. Účastníci prednesenú aj ďalšie zaujímavé príspevky napr. Zásah do práva na súkromie použitím ITP vo svetle rozhodovacej činnosti ESĽP, Ústavné hranice využívania informačno-technických prostriedkov v trestnom konaní, Monitorovanie obydlia kamerovým systémom a jeho využitie pre účely trestného konania, Možnosti a limity využitia informačno-technických prostriedkov pri vyšetrovaní kybernetickej kriminality.

Podrobný program je zverejnený na webovom sídle Paneurópskej vysokej školy:

Prihláste sa a vložte PR článok

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Štartujú jesenné módne dni v Poluse

Čo delí módnu ikonu od otrokyne trendov? Predsa vyberaný vkus! Polus vám ponúka profesionálny osobný servis pri hľadaní štýlu.

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla.

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.