Konferencia rieši využívanie IT prostriedkov v trestnom konaní

Záujem o účasť na konferencii Paneurópskej vysokej školy prejavilo viac ako 100 odborníkov zo Slovenska a z Českej republiky.

Dňa 23. marca 2017 Fakulta práva Paneurópskej vysokej školy organizuje celoštátnu konferenciu s medzinárodnou účasťou na tému „Teoretické a praktické problémy využívania informačno-technických prostriedkov v trestnom konaní“. Ide o súčasť riešenia vedecko-výskumnej úlohy „Zvyšovanie efektívnosti odhaľovania a dokazovania trestných činov prostredníctvom informačno-technických prostriedkov“. Cieľom konferencie je vytvoriť priestor na vedeckú rozpravu o aktuálnych problémoch využívania informačno-technických prostriedkov v trestnom konaní a zároveň pokus o identifikáciu relevantných teoretických a aplikačných problémov.

Záujem o účasť na konferencii prejavilo viac ako 100 odborníkov zo Slovenska a z Českej republiky. Okrem záujemcov z akademického prostredia z právnických fakúlt a ďalších vysokých škôl zo Slovenska a Českej republiky, na konferencii participujú aj účastníci z Kancelárie zástupcu Slovenskej republiky pred Európskym súdom pre ľudské práva, Najvyššieho súdu Českej republiky, Najvyššieho štátneho zastupiteľstva Českej republiky, Spoločnosti pre trestné právo a kriminológiu, ale aj ďalší odborníci z radov sudcov, prokurátorov, polície a advokátov.

Na konferencii sa zúčastňujú aj predstavitelia Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky a vedenia Policajného zboru. V úvode konferencie vystúpi aj 1. viceprezident Policajného zboru plk. JUDr. Jaroslav Málik, ktorý účastníkov oboznámi s problémami využívania informačno-technických prostriedkov Policajným zborom pri odhaľovaní a objasňovaní trestnej činnosti. Účastníci prednesenú aj ďalšie zaujímavé príspevky napr. Zásah do práva na súkromie použitím ITP vo svetle rozhodovacej činnosti ESĽP, Ústavné hranice využívania informačno-technických prostriedkov v trestnom konaní, Monitorovanie obydlia kamerovým systémom a jeho využitie pre účely trestného konania, Možnosti a limity využitia informačno-technických prostriedkov pri vyšetrovaní kybernetickej kriminality.

Podrobný program je zverejnený na webovom sídle Paneurópskej vysokej školy:

Prihláste sa a vložte PR článok

Poslanec Borguľa žiada vládu o podporu pre Bratislavu

Komunálny poslanec M. Borguľa vyzýva vládu, aby vyšpecifikovala, akým spôsobom prispeje štát k rozvoju Bratislavy.

Otvorenie akademického roka 2017/2018 na EU v Bratislave

Ekonomická univerzita v Bratislave 26. septembra 2017 slávnostne otvorila akademický rok 2017/2018.

Projekt Seberíniho: 60% vypredané ešte pred začiatkom kampane

V projekte Seberíniho, ktorý vyrastá v bratislavskej mestskej časti Ružinov, sa predalo 60% bytov ešte pred spustením kampane.

FSEV UK v Bratislave: Prax je súčasťou študijných programov

Rozhovor nám poskytla dekanka Fakulty sociálnych a ekonomických vied UK v Bratislave doc. JUDr. PhDr. Lucia MOKRÁ, PhD.