Konferencia rieši využívanie IT prostriedkov v trestnom konaní

Záujem o účasť na konferencii Paneurópskej vysokej školy prejavilo viac ako 100 odborníkov zo Slovenska a z Českej republiky.

Dňa 23. marca 2017 Fakulta práva Paneurópskej vysokej školy organizuje celoštátnu konferenciu s medzinárodnou účasťou na tému „Teoretické a praktické problémy využívania informačno-technických prostriedkov v trestnom konaní“. Ide o súčasť riešenia vedecko-výskumnej úlohy „Zvyšovanie efektívnosti odhaľovania a dokazovania trestných činov prostredníctvom informačno-technických prostriedkov“. Cieľom konferencie je vytvoriť priestor na vedeckú rozpravu o aktuálnych problémoch využívania informačno-technických prostriedkov v trestnom konaní a zároveň pokus o identifikáciu relevantných teoretických a aplikačných problémov.

Záujem o účasť na konferencii prejavilo viac ako 100 odborníkov zo Slovenska a z Českej republiky. Okrem záujemcov z akademického prostredia z právnických fakúlt a ďalších vysokých škôl zo Slovenska a Českej republiky, na konferencii participujú aj účastníci z Kancelárie zástupcu Slovenskej republiky pred Európskym súdom pre ľudské práva, Najvyššieho súdu Českej republiky, Najvyššieho štátneho zastupiteľstva Českej republiky, Spoločnosti pre trestné právo a kriminológiu, ale aj ďalší odborníci z radov sudcov, prokurátorov, polície a advokátov.

Na konferencii sa zúčastňujú aj predstavitelia Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky a vedenia Policajného zboru. V úvode konferencie vystúpi aj 1. viceprezident Policajného zboru plk. JUDr. Jaroslav Málik, ktorý účastníkov oboznámi s problémami využívania informačno-technických prostriedkov Policajným zborom pri odhaľovaní a objasňovaní trestnej činnosti. Účastníci prednesenú aj ďalšie zaujímavé príspevky napr. Zásah do práva na súkromie použitím ITP vo svetle rozhodovacej činnosti ESĽP, Ústavné hranice využívania informačno-technických prostriedkov v trestnom konaní, Monitorovanie obydlia kamerovým systémom a jeho využitie pre účely trestného konania, Možnosti a limity využitia informačno-technických prostriedkov pri vyšetrovaní kybernetickej kriminality.

Podrobný program je zverejnený na webovom sídle Paneurópskej vysokej školy:

Prihláste sa a vložte PR článok

ENERGOFÓRUM® 2017 spojí elektrinu a plyn pod jednu strechu

Na konferencii vystúpia aj renomovaní zahraniční spíkri N. Pacek a R. Seeger.

100 %-nú hypotéku môžete dostať aj na mestský apartmán

V projekte Nový Ružinov sú aj na apartmánové bývanie dostupné 100 %-né hypotéky.

Business Smartphones Connected to Public Wi-Fi Can Be in Danger

As many as 54 percent of American internet users log on through public Wi-Fi networks.

Získajte prístup k zamknutým článkom už o niekoľko sekúnd

Predplaťte si Sme.sk jednoducho mobilom len za 1€ týždenne.