Pneumatika PremiumContact 6 šampiónom v premiérovom teste

Nová letná pneumatika PremiumContact6 uspela na prvý pokus. V teste magazínu Auto Bild prekonala 51 konkurentov.

Nová letná pneumatika PremiumContact 6 preukázala svoje kvality ziskom najvyššieho umiestnenia hneď pri ostrej premiére vo veľkom teste letných pneumatík nemeckého magazínu Auto Bild. Redaktori prisúdili tejto pneumatike „najlepšie jazdné vlastnosti na mokrých a suchých cestách, dynamické ovládanie výkonu s presnými reakciami pri vedení vozidla a krátku brzdnú dráhu na suchu aj za mokra“ a pochválili „vynikajúcu spotrebu paliva“. Záverom experti napísali: „Jasným víťazom tohto porovnávacieho testu je nový model PremiumContact 6 od spoločnosti Continental. V žiadnej z dvanástich disciplín testu nezakopol a stal sa nielen celkovým víťazom testu, ale aj „Eko–šampiónom“.

Auto Bild testoval 52 modelov pneumatík veľkosti 225/50 R 17 od európskych, amerických a ázijských výrobcov. Testovacie vozidlo bolo BMW radu 3, aj keď táto veľkosť pneumatiky sedí aj na mnohé autá nižšej strednej a strednej triedy.

V bezpečí s novinkou

Kto očakáva od nových pneumatík v prvom rade bezpečnosť, môže sa pokojne inšpirovať výsledkom testu magazínu Auto Bild. Počas testovania redakcia brzdila pneumatiku namontovanú na 3-kovom BMW na suchej vozovke z rýchlosti 100 km/h a na mokrej vozovke z rýchlosti 80 km/h až do zastavenia. V súčte oboch výsledkov brzdenia pritom pneumatika PremiumContact6 s hodnotou 69,9 m ako jediná pneumatika dosiahla hodnoty pod 70 metrov. Porota na horúcej novinke z dielne spoločnosti Continental okrem krátkej brzdnej dráhy na suchu a mokre pozitívne hodnotila aj dynamické handlingové vlastnosti, precíznu odozvu riadenia či dobrý kilometrový výkon.

V súlade s Vision Zero

S novým modelom pneumatiky vytvára spoločnosť Continental premostenie medzi komfortnou pneumatikou pre limuzíny a pneumatikou pre športové osobné vozidlá a vozidlá kategórie SUV. Nová pneumatika PremiumContact6 kombinuje maximálnu bezpečnosť s vysokým komfortom, dobrými ekologickými vlastnosťami a presnou reakciou riadenia. Výsledkom je zvýšenie jazdných výkonov o 15 percent a zníženie valivého odporu o päť percent, bez zhoršenia bezpečnosti. Prémiové produkty spoločnosti Continental prispievajú svojimi bezpečnostnými vlastnosťami na najvyššej technologickej úrovni veľmi konkrétne priamo k vyššej bezpečnosti dopravy, čím podporujú dlhodobé cieľové umiestnenie koncepcie Vision Zero tohto popredného nemeckého výrobcu pneumatík.

Odteraz budú nové pneumatiky PremiumContact 6 postupne nahrádzať svojich dvoch predchodcov, ContiSportContact 5 a ContiPremiumContact 5. V prvom roku budú nové pneumatiky dostupné v 70 veľkostiach pre ráfiky s priemerom od 16 do 21 palcov, ktoré vyhovujú osobným autám a SUV.

img-sommer-suv-7490x300-r977_res.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Štartujú jesenné módne dni v Poluse

Čo delí módnu ikonu od otrokyne trendov? Predsa vyberaný vkus! Polus vám ponúka profesionálny osobný servis pri hľadaní štýlu.

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla.

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.