Prijatie delegácie z Volgogradského inštitútu manažmentu

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo prijal dňa 3. apríla 2017 delegáciu z Volgogradského inštitútu manažmentu.

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo prijal dňa 3. apríla 2017 delegáciu z Ruskej prezidentskej akadémie národného hospodárstva a verejnej správy v Moskve (RANEPA) so sídlom vo Volgograde. Delegáciu viedol Igor Tjumencev, riaditeľ Volgogradského inštitútu manažmentu a jej členmi boli Evgenia Guljaeva, vedúca katedry cudzích jazykov a interkultúrnej komunikácie a Nina Tjumenceva, docentka katedry románskej filológie Volgogradskej štátnej univerzity. Návštevu sprevádzala Elena Epišina z Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku. EU v Bratislave uzatvorila spoluprácu s Volgogradským inštitútom manažmentu RANEPA v roku 2015, ktorá sa rozvinula najmä na Fakulte aplikovaných jazykov. Obe strany vyjadrili záujem o rozšírenie medziinštitucionálnej spolupráce.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Prihláste sa a vložte PR článok

Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení

Rozmanitosť tohto ostrova, len o málo väčšieho ako Slovensko, je dychberúca.

5 tipov ako na zdravé nôžky v škole

Malý žiačik prejde za deň v priemere až 20 000 krokov. V PROTETIKE® detským nôžkam rozumieme - vieme, že majú svoje špecifiká.

Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho

Na základe čoho si ľudia vyberajú byt?

Už aj seniori presadajú do SUV

Záujem starších ľudí o SUV sa takmer zdvojnásobil, rastie aj dopyt po MPV a combi.