Deň zeme - študenti SvF STU sa spojili pre dobrú vec

Pri príležitosti Dňa zeme sa uskutočnil Deň otvorených dverí vo Vodárenskom múzeu BVS.

V rámci podujatia Bratislavských mestských dní sa pri príležitosti Dňa zeme uskutočnil Deň otvorených dverí vo Vodárenskom múzeu BVS, a.s. s cieľom pripomenúť všetkým mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia, pre rozvoj ľudskej spoločnosti. Propagačná akcia vznikla pod záštitou BVS, a.s. s podporou Slovenskej technickej univerzity. Na spoluorganizovaní podujatia sa podieľala Katedra zdravotného a environmentálneho inžinierstva Stavebnej fakulty STU a taktiež zástupcovia študentov študijných programov Vodné stavby a vodné hospodárstvo a Krajinárstvo a krajinné plánovanie. Formou dobrovoľníctva vypomohli pri šírení osvety o nakladaní s vodou v mestskom kontexte.

2-8-r262_res.jpg

Podujatie bolo zamerané pre širokú verejnosť všetkých vekových kategórií. Pre najmenších boli pripravené tvorivé dielne, na ktorých si mohli zábavnou formou overiť vlastnosti vody a získať informácie o našom najväčšom národnom bohatstve. V rámci podujatia bola zároveň sprístupnená časť areálu vodárenského zdroja na ostrove Sihoť, kde mali návštevníci možnosť vidieť najstaršiu vodárenskú studňu, ktorá bola vybudovaná v roku 1886 a patrila do prvého systému zásobovania vodou. Viac ako odborný výklad o technickom zabezpečení však mladú generáciu lákal tunel s potrubiami, ktorým bolo možné prejsť z čerpacej stanice popod koryto Karloveského ramena až na Devínsku cestu.

3-8-r546_res.jpg

Katedra zdravotného a environmentálneho inžinierstva prispela edukačno-náučným programom s praktickými ukážkami, v ktorom sa návštevníci dozvedeli aj o možnostiach a spôsoboch čistenia odpadových vôd. Súčasťou edukačného stánku SvF STU bola aj propagácia štúdia programov Vodné stavby a vodné hospodárstvo a Krajinárstvo a krajinné plánovanie. Záujemcovia o štúdium mali možnosť komplexne sa oboznámiť s podmienkami štúdia od mladých, aktívnych pracovníkov katedry.

6-8-r614_res.jpg

Osobité poďakovanie pri spolupodieľaní sa na tejto vydarenej odborno-náučnej akcii, s účasťou približne 2 000 návštevníkov, patrí študentom, ktorí vo svojom voľnom čase prišli podporiť šírenie povedomia o ochrane životného prostredia a vynasnažili sa šíriť dobré meno Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Bc. Andrea Staňová

Prihláste sa a vložte PR článok

Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení

Rozmanitosť tohto ostrova, len o málo väčšieho ako Slovensko, je dychberúca.

5 tipov ako na zdravé nôžky v škole

Malý žiačik prejde za deň v priemere až 20 000 krokov. V PROTETIKE® detským nôžkam rozumieme - vieme, že majú svoje špecifiká.

Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho

Na základe čoho si ľudia vyberajú byt?

Už aj seniori presadajú do SUV

Záujem starších ľudí o SUV sa takmer zdvojnásobil, rastie aj dopyt po MPV a combi.