Lesklá dlažba v interiéri. Na čo sa zamerať pri výbere?

Rozmýšľate nad lesklou dlažbou, chcete spraviť svoju domácnosť elegantnou, ale bojíte sa lesklej? Máme pre vás pár rád.

biela leskla dlažba 60x60
Na začiatku si preberieme kvalitu. Aké kvality poznáme? V prvom rade musíme dlažbu v lesklom odtieni zvoliť v kvalite "mrazuvzdorná". Pokiaľ dlažba nieje mrazuvzdorná, jej telo pozostáva z klasickej pálenej červenej hliny. Takáto kvalita dlažby je nízka. Lesk sa po čase rýchlo stratí. Mrazuvzdorné dlažby sú označené oteruvzdornosťou. Označované sú stupnicou PEI rímskymi číslicami od "I" až "V", pričom "I" je najnižšia kvalita a "V" najvyššia. V prípade lesklej dlažby odporúčame kúpiť aspoň PEI "IV". Mrazuvzdorná dlažba je inak volaná gres, alebo vyššia kvalita keramika. Povrchovo však sú upravované glazúrou. Keď výrobca udáva názov dlažby leštený gres, je to buď keramika, alebo spomínaný gres, kde samotná dlažba je vyleštená a na ňu, nanesená glazúra. Pevnosť glazúry závisí od pevnosti dlažby. Glazúra však je iba tenký film, ktorý sa pri páde ostrého, alebo ťažkého telesa môže poškodiť. To by nás ale určite nepotešilo. Ešte stále tu je však jedna možnosť. Porcelánová dlažba: je to dlažba buď s polovičným telom dofarbovaného porcelánu, alebo s plným telom. Takéto dlažby patria medzi najkvalitnejšiu podlahu, ktorá je momentálne dostupná. Ide o sfarbený materiál vypaľovaný pri teplote 1400 stupňov, následne vyleštený do zrkadlového odlesku s vysokou odolnosťou proti nárazu. Pozor nieje porcelán, ako porcelán. Treba pozerať hlavne navsiakavosť, ktorá musí byť nižšia ako 5%. Tento parameter treba sledovať preto, aby sa tekutina nedostala do dlažby. Ak by sa do dlažby dostala, vytvorí fľaky a po čase sa môže dlažba začať rozpadať, či droliť.
V akých cenách sa pohybujú tieto dlažby? Napríklad biela lesklá dlažba 60x60 sa dá kúpiť v kvalite gres či keramika s povrchom "glazúra" v sume zhruba 19€/m2. Kvalitná dlažba z porcelánu  sa pohybuje v hodnote 24-26€/m2. V nižšej kvalite zoženieme glazúrovanú dlažbu v sume zhruba 13€ a v kvalite porcelán 19€. Preto treba dbať na vyššie uvedené parametre.

superbiela-leskla-dlažba-60x60-gres
Ako sa leskla dlažba udržiava? Samozrejme na každej lesklej dlažbe je vidieť častejšie nečistotu, ako pri matných dlažbách. Ale ak chceme krásny odlesk a zároveň dodať priestoru krásny dizajn, niečo nás to bude stáť. Nemyslíme až tak financie, ale skôr čas pri upratovaní. Toto sa dá však jednoducho vyriešiť. Dnes existujú moderné technológie. Naši zákazníci si často zabezpečujú robotické vysávače. Táto pomôcka nám veľmi uľahčí život. Moderné vysávače sa dajú nastaviť na časovač. Keď odídete do roboty, vysávač sa pustí a domov sa vrátite do čistého.

V prípade akýchkoľvek otázok a poradenstva sme vám k dispozícií na adrese:

TGB Plast s. r. o.
Bratislavská 71
90301 Senec
tgbplast@tgbplast.sk

Firma TGB Plast je s vami na trhu už od roku 1990. Špecializujeme sa na výrobu a predaj sanity + obkladov a dlažieb. Vytvárame 3D návrhy vo virtuálnej realite. Naše produkty sú predávané po celej európe

Prihláste sa a vložte PR článok

Exkurzia odborárov a absolventov SvF STU v Bratislave 2017

Nezávislá odborová organizácia pri SvF STU organizuje exkurzie dlhodobo v spolu s Združením absolventov a priateľov SvF.

Zvolen: Zvolenčania myslia na zabezpečenie svojich domovov

Pri vlastnom bývaní je dôležité najskôr si ho ochrániť a až potom investovať do zariadenia.

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách

Známy ružinovský projekt Jarabinky prichádza s jedinečnou zľavou 3000 € na vybrané 3-izbové byty.