SME

V Novom Ružinove našiel všetko, čo chcel

Miroslav (30) mal pri hľadaní bývania v Bratislave jasné kritériá.

Miroslav (30) mal pri hľadaní bývania v Bratislave jasné kritériá – blízkosť centra, rozumná dispozícia za rozumnú cenu, zeleň a športové možnosti. Priam ideálne skĺbenie všetkých požiadaviek našiel v projekte Nový Ružinov, ktorý po úspešnom vypredaní prvých dvoch etáp nedávno spustil aj predaj ďalšej.

08-exterier2-r259_res.jpg

Prečo ste sa rozhodli pre kúpu bytu a ako ste vyberali?

Do Bratislavy som prišiel z Banskej Bystrice v roku 2010 a odvtedy som v podnájmoch. Už ma to nebavilo, chcel som sa usadiť a mať konečne niečo vlastné. Primárne som aj spolu s priateľkou hľadal bývanie, do ktorého by sme sa mohli priamo nasťahovať. Pozeral som viaceré novostavby, všade však bolo niečo, čo mi nesedelo. Buď to bola vysoká cena, nevyhovujúca lokalita alebo zlá dispozícia. Hľadal som aj staršie byty, ale ich ceny boli tak vysoké, že sa to finančne jednoducho neoplatilo. V Novom Ružinove som za cenu staršieho bytu dostal nový aj s parkovacím miestom. Áno, bolo treba rok čakať, ale pri tých cenách som nemal čo riešiť.

Čím okrem ceny vás projekt ešte oslovil?

Tých faktorov bolo viac. Chcem bývať blízko centra mesta. Ružinov sa mi páči, aj teraz som tam v podnájme a nemôžem si to vynachváliť. Dostupnosť, množstvo zelene, je to skrátka fajn. Z rovnakých dôvodov ma zaujal aj Nový Ružinov. V centre som o chvíľu, či už autom alebo autobusom, a vďaka pohodlnému napojeniu na diaľničný obchvat sa rýchlo dostanem aj kdekoľvek inde.

Dôležité tiež bolo, že v čase spustenia predaja bol projekt už vo výstavbe. To sa dnes len tak nevidí. Viaceré z novostavieb, ktoré sme pozerali, boli ešte len na papieri, tu sme okamžite mohli sledovať rastúce múry. A tým, že som sa o projekte dozvedel hneď po spustení predaja, som mal na výber z množstva voľných bytov. Pri iných projektoch boli už byty, ktoré sa mi páčili, obsadené.

Veľmi podstatným bol pre mňa aj priamy prístup na cyklotrasu, na ktorú sa dostanem úplne bez kontaktu s autami na ceste, čo je super. Som veľký fanúšik cyklistiky a už sa neviem dočkať, kedy sa nasťahujem, aby som vyrazil na dunajskú hrádzu. Navyše, do práce mi to na bicykli potrvá len pár minút.

Nemali ste obavy z lokality v blízkosti diaľnice?

Vôbec nie. Dnes bývam v Ružinove pri električkovej trati, ktorá je ešte hlučnejšia a nevadí mi to. Bol som sa pozrieť už aj priamo v byte, je to fantasticky odhlučnené, vnútri tieto vonkajšie vplyvy prakticky nepočuť. Okná mám orientované na susednú štvrť rodinných domov, čo je tiež výborné, pretože viem, že mi pred nimi už nikto nič nepostaví. A keď developer dokončí aj mestský park, ktorý vyrastie medzi budovami, bude to ešte lepšie.

Aký byt ste si vybrali?

Oslovil ma väčší dvojizbový byt s výmerou takmer 60 metrov štvorcových. Je orientovaný na dve svetové strany, má vysoké francúzske okná a je krásne presvetlený. Skvelé na ňom je, že dispozícia mi umožňuje vytvoriť ešte jednu menšiu izbu, ak by to v budúcnosti bolo treba. To pri výbere tiež zavážilo.

Robili ste aj nejaké dispozičné zmeny?

Nie. Rozloženie bytu mi úplne vyhovuje, nič som nemenil. Jediná vec, ktorú mám oproti štandardu inú, sú interiérové dvere. Tie pôvodné totiž výrobca prestal vyrábať a tak mi developer ponúkol výmenu za vyšší štandard bez doplatku. Aj to svedčí o profesionálnom prístupe k zákazníkom.

Ako byt financujete?

Z prevažnej časti hypotékou. Výborné je, že úvodná splátka bola len 15 % z ceny, do čoho sa už započítaval aj prvotný rezervačný poplatok. To som uhradil z úspor. V iných projektoch, ktoré som zvažoval, sa prvá splátka pohybovala na úrovni 20 % a rezervačný poplatok k tomu. Hypotéku budem reálne čerpať až pri odovzdaní bytu, takže počas čakania ma nezaťažujú žiadne priebežné splátky.

Od rezervácie už uplynul viac ako rok, ako hodnotíte toto obdobie? Postupuje výstavba v súlade s plánom a ako sa vám komunikuje developerom a realitnou spoločnosťou HERRYS, ktorá projekt predáva?

Výstavba je plne v súlade s pôvodným časovým harmonogramom, nie sú tam žiadne omeškania. Už začiatkom roka ma z HERRYS-u pozvali na obhliadku bytu kvôli prípadným reklamáciám. Nenašiel som však žiadne nedostatky, naopak,  kvalita vyhotovenia je výborná. A taká je aj celková úroveň komunikácie. Ľudia sú milí a všetky otázky a požiadavky riešia promptne. Keď som napríklad potreboval urobiť nejaké úpravy zmlúv kvôli hypotéke, všetko sa zrealizovalo prakticky obratom.

Nasťahovať by ste sa mali už tento rok. Tešíte sa?

Samozrejme. Zariaďovanie, noví susedia, cyklovýlety, rýchla cesta do práce a domov, bude to skrátka nový život. Dokonca to vyzerá, že si tu bude kupovať byt aj jeden môj kamarát, čo bude skvelé. Naozaj sa teším.

Developerom projektu Nový Ružinov je spoločnosť CZ Slovakia, exkluzívnym predajcom je realitná spoločnosť HERRYS.


Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 700
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 528
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 529
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 691
  5. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 10 299
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 991
  7. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 692
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 429
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 11 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


20 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.


20 h
SkryťZatvoriť reklamu