Sendvičová drevostavba v kostýme drevenice

Majitelia chalupy v Blatnici pri Martine využili výhody modernej drevostavby a dali jej útulné prvky slovenskej drevenice.

Majitelia chalupy v Blatnici pri Martine využili výhody modernej drevostavby - dôkladnú tepelnú izoláciu, tepelný komfort a rýchlu výstavbu. Plánovali v nej však tráviť hlavne víkendy a dovolenky a aby sa v nej cítili príjemne, dali jej útulné prvky slovenskej drevenice.

1-r839_res.jpg

Rekreačný domček s pôdorysom približne 4,5 m x 9,5 m je postavený spôsobom difúzne otvorenej sendvičovej konštrukcie, to znamená, že je pri nej typická prievzdušnosť, ktorá zabezpečí dlhú životnosť stavieb a zdravú vnútornú klímu. Pri tomto riešení cez steny prestupuje vlhkosť oboma smermi – dnu i von.

2-r223_res.jpg

Aj keď bola chalupa dostavaná už v roku 2014, majitelia sa neobmedzovali vtedajšími platnými normami, mysleli do budúcnosti a zvolili naozaj veľkorysé hrúbky tepelných izolácií. Na zabezpečenie príjemnej vnútornej teploty použili minerálnu vlnu na báze Ecose od Knauf Insulation s najlepšími parametrami. Steny sú izolované viacerými vrstvami v hrúbke 6 + 16 + 6 cm, pričom je použitá vonkajšia izolácia Hofatex. Strecha je zateplená medzi krokvami a dvomi vrstvami pod krokvami v hrúbkach 16 + 6 + 4 cm. Počas chladných dní priestor vykuruje jediný zdroj tepla – krbové kachle.

5-r955_res.jpg

Pobyt vo svojej chalupe si nevedia vynachváliť. Ako vraví majiteľka Katka, v zime je tam teplo a v lete fajn chládok, pokiaľ nevpustia dnu teplo oknami.

www.knaufinsulation.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Exkurzia odborárov a absolventov SvF STU v Bratislave 2017

Nezávislá odborová organizácia pri SvF STU organizuje exkurzie dlhodobo v spolu s Združením absolventov a priateľov SvF.

Zvolen: Zvolenčania myslia na zabezpečenie svojich domovov

Pri vlastnom bývaní je dôležité najskôr si ho ochrániť a až potom investovať do zariadenia.

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách

Známy ružinovský projekt Jarabinky prichádza s jedinečnou zľavou 3000 € na vybrané 3-izbové byty.