Nehnuteľnosti na Azúrovom pobreží

Láka vás život pri pobreží azúrovo modrého mora? Chcete investovať do nehnuteľností v jednej z najprestížnejších lokalít sveta?

Láka vás život v slnečnej krajine pri pobreží azúrovo modrého mora? Radi si vychutnáte pohár dobrého vína, chuť vynikajúcich francúzskych syrov alebo čerstvých plodov mora? Chcete investovať do nehnuteľností v jednej z najprestížnejších lokalít sveta?

Ak ste na vyššie uvedené otázky odpovedali áno, je pravá chvíľa začať premýšľať o nákupe nehnuteľnosti na Azúrovom pobreží vo Francúzsku.

1-r205_res.jpg

Azúrovým pobrežím bol pôvodne nazývaný pás pláží tiahnuci sa zhruba od Cannes po Menton. V súčasnej dobe sa za Francúzsku riviéru, ako sa oblasť tiež nazýva, často považuje pobrežie až k prístavnému mestu Marseille. Svetovo preslávených letovísk je tu celá rada. Za všetky menujme Cannes, Antibes, Nice, Monte Carlo Saint-Raphael, Saint-Paul-de-Vence, Villefranche Sur Mer, Saint Jean Cap Ferrat alebo preslávené Saint-Tropez.

Tunajšia oblasť s 300 slnečnými dňami v roku oddávna láka slávnych a bohatých z celého sveta. Môžete ich stretnúť na ulici, v niektorej z miestnych vyhlásených reštaurácií alebo ich zahliadnuť na luxusných jachtách kotviacich pri pobreží. Mnoho z nich si tu tiež kúpilo vlastný dom.

Ceny nehnuteľností na Azúrovom pobreží sú o triedu vyššie, než vo zvyšku Francúzska. Za svoje peniaze tu ale dostanete luxus a prestíž. Ceny sa líšia aj podľa konkrétnych lokalít. V menších a menej známych strediskách môžu byť ceny oproti najexkluzívnejším destináciám o poznanie výhodnejšie.

Tunajšie domy postavené v charakteristickom stredomorskom štýle majú neopakovateľné čaro rovnako ako celá tunajšia oblasť. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil snáď každý, kto sem zavítal. Podmanivá moc genia loci južného Francúzska na vás dýchne aj pri čítaní románu Petera Maylea Dobrý ročník, neskôr sfilmovaného v hlavnej úlohe s Russellom Crowom.

2-r902_res.jpg

Luxusné stredomorské vily s výhľadom na more môžu ponúknuť nekonečné pohodlie. Ceny tých najlepších nehnuteľností sa pohybujú v rádoch miliónov Eur. Francúzska riviéra má ale čo ponúknuť aj v prípade, že dávate prednosť skromnejšiemu bývaniu v byte či apartmáne.

Aj apartmány môžu ponúknuť komfortné bývanie s terasou, z ktorej si pri pohári vína budete môcť užívať chvíle odpočinku a vychutnávať si výhľady na more. Ceny menších štúdií sa pritom môžu pohybovať aj pod úrovňou 200 000 Eur. V prípade luxusných apartmánov sú ceny pochopiteľne vyššie.

Uvažujete o nákupe nehnuteľnosti na Azúrovom pobreží? Navštívte web spoločnosti Rellox, ktorá sa špecializuje na nehnuteľnosti a realitné investície v zahraničí. Nájdete tu databázu luxusných nehnuteľností na Azúrovom pobreží.

Text: Peter Forgács

Foto: Shutterstock

Prihláste sa a vložte PR článok

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Štartujú jesenné módne dni v Poluse

Čo delí módnu ikonu od otrokyne trendov? Predsa vyberaný vkus! Polus vám ponúka profesionálny osobný servis pri hľadaní štýlu.

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla.

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.