SME

Vaginálne mykózy – ako sa im brániť?

Vaginálne mykózy sú problémom veľa žien. Štatistiky hovoria o 75% žien, ktoré počas života ochorie vaginálnou mykózou aspoň raz.

Vaginálne mykózy sú častým problémom mnohých žien. Štatistiky hovoria o 75% žien, ktoré počas svojho života ochorie vaginálnou mykózou aspoň raz.

Zhruba polovica žien potom týmto nepríjemným ochorením trpí opakovane. S blížiacim sa letom riziko vaginálnych mykóz stúpa, pretože sa ľahšie zmení vaginálne prostredie a dôjde k premnoženiu kvasiniek. Neskazte si letnú sezónu týmito nepríjemnými intímnymi problémami!

Hlavné príčiny vzniku vaginálnych mykóz

Vaginálne mykózy sú pre ženy veľmi nepríjemné. Huby, ktoré infekciu spôsobujú, sú z rodu Candida či Monilia. Kvasinka má ako každá huba rada teplé, vlhké a tmavé miesta, a presne takým miestom je pošva - vagína. Kvasinky však bežne prežívajú vo vnútri pošvy a ak nedôjde k ich premnoženiu, vytvárajú tzv. normálne vaginálne prostredie. Ak nosíte nevhodné oblečenie ako sú napr. mokré plavky, tangá či tesné nohavice alebo užívate antibiotiká, môže dôjsť k vaginálnej nerovnováhe a k vzniku vaginálnych mykóz. Tie trápi veľmi často tiež tehotné ženy, ktoré prechádzajú hormonálnymi výkyvmi. To všetko sú ideálne predpoklady k tomu, aby vás začali trápiť nepríjemné vaginálne mykózy. Ako sa prejavujú?

plavky490x276-px-r291_res.jpg

Časté príznaky: bolesť v podbrušku, výtok, pálenie či začervenanie.

Chystáte sa do práce, s kamarátkou na kávu či na nákupy alebo rada športujete? Nech už robíte čokoľvek vaginálnej mykózy vám môžu znepríjemniť život. Spočiatku sa jedná o bolesť či tlak v podbrušku. Akonáhle sa kvasinky premnožia dávajú o sebe poznať hrudkovitým bielym výtokom. Potom nastupuje pálenie alebo rezanie, ktoré znepríjemňuje každé močenie. Sedenie alebo akýkoľvek iný pohyb sa pre vás stáva peklom a prípravky klasické intímnej hygieny nepomáhajú. Varovným signálom je svrbenie, opuch či začervenanie oblasti genitálií. To značí, že mykóza sa už rozšírila z vnútorného prostredia vagíny na vonkajšie. Nedávajte mykózam šancu! Zvoľte vhodný prípravok a netrpte opakovane vaginálnymi mykózami.

bolest-v-podbrisku490x272-px-r563_res.jpg

Mykózy sa vracajú!

Najväčším problém tohto ochorenia však je, že sa opakovane vracia, a to aj niekoľkokrát za rok. Môže za to nerovnováha vaginálnej mikroflóry, ku ktorej dochádza v príčinnej súvislosti s jednotlivými rizikovými faktormi. Ukazuje sa, že dôležité je posilniť samotnú imunitu vaginálneho tkaniva. Na vaginálne mykózy existuje aj niekoľko "babských rád", napr. výplach a potieranie genitálií kyslými mliečnymi výrobkami. Osvedčené je užívanie grepových semienok, ktoré majú široké antimikrobiálne vlastnosti. Preverený účinok má aj Nechtík lekársky. Ide de facto o prírodné antibiotikum. Proti opakovaným mykózam sa osvedčilo užívanie proteolytických enzýmov, ktoré posilňujú imunitu vaginálneho tkaniva. Na zápal pôsobí regulačne, tlmí nežiaduce účinky nadmerného zápalu a súčasne pomáhajú podporiť imunitné mechanizmy potrebné k likvidácii infekcií najrôznejšieho pôvodu a podporujú procesy hojenia.

enzymax-v-krabicka-piktosk490x490-px-r339_res.jpg

Vyskúšajte novinku Enzymax V

Enzymax V je kombinovaným enzymatickým prípravkom, ktorý využíva najmodernejšie technológie získavania enzýmov. Základom zloženie je obsah fungálnych proteolytických enzýmov. Prípravok Enzymax V je navyše doplnený aj o preverený extrakt z grapefruitových semien. Účinné zložky z grapefruitových semien pomáhajú udržať mikrobiologickú rovnováhu v organizme. Zvyšujú odolnosť slizníc a zabraňujú množeniu baktérií, vírusov a plesní. Marigold (nechtík lekársky) pomáha pri hojení kože a slizníc, pôsobí antisepticky a potláča vznik a rozvoj nebezpečných baktérií. Obsiahnuté vitamíny B2 a B3 taktiež prispievajú k zachovaniu zdravých slizníc a pokožky. Enzymax V neobsahuje látky živočíšneho pôvodu, je teda vhodný aj pre vegánov a vegetariánov. Navyše stačí užívať len 2 kapsule denne. Kúpte si teraz Enzymax V 60 kapsúl na Pilulka24.sk za cenu za 21,32 €.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 580
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 551
  3. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 11 049
  4. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 825
  5. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 10 592
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 591
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 8 087
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 155
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 15 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 15 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 28. mar
SkryťZatvoriť reklamu