Borguľa žiada zrušenie tendra na verejné osvetlenie

Podľa poslanca je tender v rozpore so zákonom a neprebieha transparentne.

Poslanec mesta Martin Borguľa podal dnes námietku voči prebiehajúcemu tendru na zabezpečenie verejného osvetlenia v hlavnom meste. Podľa poslanca je tender v rozpore so zákonom a neprebieha transparentne.

Martin Borguľa podal na magistrát hlavného mesta tzv. Žiadosť o nápravu a na Úrad pre verejné obstarávanie Podnet na kontrolu zákazky hlavného mesta Zabezpečenie verejného osvetlenia v Bratislave.

„Pred 20 rokmi patril tender na verejné osvetlenie Bratislavy pre svoju netransparentnosť a neodbornosť k najškandalóznejším verejným obstarávaniam. Bol by som rád, keby sme sa tentokrát vyhli chybám, ktoré sa vtedy urobili, a tender viedli maximálne transparentne. To znamená pod kontrolou mestského zastupiteľstva, odborníkov, ako aj pred očami širokej verejnosti,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Podľa poslanca Martina Borguľu ide o tak dôležitý úkon celomestského charakteru a zároveň o úkon nakladania s majetkom mesta, že by mal podliehať schváleniu mestským zastupiteľstvom.

„Tu ide o odovzdanie majetku mesta dodávateľovi na dvadsať rokov. Ide o zákazku za takmer 144 miliónov eur. Mestskému zastupiteľstvu je vyhradené rozhodovať o najdôležitejších otázkach celomestského charakteru a schvaľovať najdôležitejšie úkony týkajúce sa majetku mesta a kontrolovať hospodárenie s ním. Domnievam sa, že mestské verejné osvetlenie spadá do tejto charakteristiky, a preto by pán primátor rozhodne nemal konať sám, ale pod dohľadom zastupiteľstva,“ povedal Martin Borguľa.

Poslanec žiada zrušenie prebiehajúceho verejného obstarávania a prípravu nového návrhu súťažných podkladov.

„Žiadam, aby bol súčasný tender pozastavený a aby boli nové súťažné podklady riadne predložené na diskusiu poslancom zastupiteľstva, ako aj odbornej verejnosti. Len tak zabezpečíme, aby tender prebehol transparentne a aby výsledkom zmluvy s novým dodávateľom bolo to, čo si všetci želáme – čo najrozsiahlejšia modernizácia verejného osvetlenia, zníženie energetickej náročnosti a dlhodobá prevádzka a údržba za čo najvýhodnejších podmienok,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Prihláste sa a vložte PR článok

Exkurzia odborárov a absolventov SvF STU v Bratislave 2017

Nezávislá odborová organizácia pri SvF STU organizuje exkurzie dlhodobo v spolu s Združením absolventov a priateľov SvF.

Zvolen: Zvolenčania myslia na zabezpečenie svojich domovov

Pri vlastnom bývaní je dôležité najskôr si ho ochrániť a až potom investovať do zariadenia.

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách

Známy ružinovský projekt Jarabinky prichádza s jedinečnou zľavou 3000 € na vybrané 3-izbové byty.