Cena volaní postupne klesá, ocitla sa na historickom minime

Dnes už neobmedzené volania spolu s SMS dostanete len za 20 eur mesačne

Telekomunikačný trh si za posledné desaťročie nepopierateľne prešiel cenovou revolúciou. Menili sa ponuky operátorov, podmienky trhu, ale aj preferencie a návyky spotrebiteľa. Rástlo nielen využívanie dátových služieb, ale aj hlasových služieb, pričom štandardom sa stali neobmedzené volania. Rovnako si značným vývojom prešli aj ceny, ktoré sa dostali začiatkom septembra na rekordné minimum. Neobmedzené volania do všetkých sietí vrátane EÚ, balík SMS správ, 500 MB dát a 96 EUR bonus na zariadenie získate u jedného z operátorov už za 20 EUR mesačne.

Koľko prevolal priemerný zákazník pred 10 rokmi a teraz?

Podľa štatistík spoločnosti O2 v roku 2007 priemerný zákazník prevolal len necelú hodinu mesačne. Dnes sa už nezdráhame telefón zdvihnúť a zavolať blízkym, pričom v priemere pretelefonujeme 2,5 hodiny, čo predstavuje oproti stavu spred desaťročia výrazný nárast až o 150%. Značne stúpa aj počet odoslaných SMS, ten narástol oproti roku 2007 až o 63%. Míľnikom bol rok 2008 a program O2 Fér, ktorý sprístupnil využívanie hlasových služieb širokej verejnosti. Volania priemerného zákazníka sa vtedy oproti predchádzajúcemu roku zvýšili o viac ako polovicu mesačne.

Koniec obmedzeniam, sloboda a komfort v hlasových službách sú v kurze už za 20 EUR

Nárast vo využívaní hlasových služieb premietli vo svojej ponuke aj mobilní operátori. Cena za neobmedzené hovory sa na trhu donedávna pohybovala zhruba okolo 30 EUR mesačne. Zmena nastala až k začiatku septembra, kedy spoločnosť O2 predstavila svoju revolučnú ponuku v podobe vynoveného Strieborného O2 Paušálu. Ten ponúka pre zákazníkov balíček neobmedzených volaní a SMS správ do všetkých sietí aj do celej EÚ, ako aj 500 MB dát mesačne, a to všetko s 96 EUR bonusom na zariadenie len za 20 EUR, čo znamená pokles o tretinu oproti priemernej cene na trhu. Informujte sa o podmienkach Strieborného O2 Paušálu v najbližšej predajni O2 alebo na webe.

Prihláste sa a vložte PR článok

Poslanec Borguľa žiada vládu o podporu pre Bratislavu

Komunálny poslanec M. Borguľa vyzýva vládu, aby vyšpecifikovala, akým spôsobom prispeje štát k rozvoju Bratislavy.

Otvorenie akademického roka 2017/2018 na EU v Bratislave

Ekonomická univerzita v Bratislave 26. septembra 2017 slávnostne otvorila akademický rok 2017/2018.

Projekt Seberíniho: 60% vypredané ešte pred začiatkom kampane

V projekte Seberíniho, ktorý vyrastá v bratislavskej mestskej časti Ružinov, sa predalo 60% bytov ešte pred spustením kampane.

FSEV UK v Bratislave: Prax je súčasťou študijných programov

Rozhovor nám poskytla dekanka Fakulty sociálnych a ekonomických vied UK v Bratislave doc. JUDr. PhDr. Lucia MOKRÁ, PhD.