Cena volaní postupne klesá, ocitla sa na historickom minime

Dnes už neobmedzené volania spolu s SMS dostanete len za 20 eur mesačne

Telekomunikačný trh si za posledné desaťročie nepopierateľne prešiel cenovou revolúciou. Menili sa ponuky operátorov, podmienky trhu, ale aj preferencie a návyky spotrebiteľa. Rástlo nielen využívanie dátových služieb, ale aj hlasových služieb, pričom štandardom sa stali neobmedzené volania. Rovnako si značným vývojom prešli aj ceny, ktoré sa dostali začiatkom septembra na rekordné minimum. Neobmedzené volania do všetkých sietí vrátane EÚ, balík SMS správ, 500 MB dát a 96 EUR bonus na zariadenie získate u jedného z operátorov už za 20 EUR mesačne.

Koľko prevolal priemerný zákazník pred 10 rokmi a teraz?

Podľa štatistík spoločnosti O2 v roku 2007 priemerný zákazník prevolal len necelú hodinu mesačne. Dnes sa už nezdráhame telefón zdvihnúť a zavolať blízkym, pričom v priemere pretelefonujeme 2,5 hodiny, čo predstavuje oproti stavu spred desaťročia výrazný nárast až o 150%. Značne stúpa aj počet odoslaných SMS, ten narástol oproti roku 2007 až o 63%. Míľnikom bol rok 2008 a program O2 Fér, ktorý sprístupnil využívanie hlasových služieb širokej verejnosti. Volania priemerného zákazníka sa vtedy oproti predchádzajúcemu roku zvýšili o viac ako polovicu mesačne.

Koniec obmedzeniam, sloboda a komfort v hlasových službách sú v kurze už za 20 EUR

Nárast vo využívaní hlasových služieb premietli vo svojej ponuke aj mobilní operátori. Cena za neobmedzené hovory sa na trhu donedávna pohybovala zhruba okolo 30 EUR mesačne. Zmena nastala až k začiatku septembra, kedy spoločnosť O2 predstavila svoju revolučnú ponuku v podobe vynoveného Strieborného O2 Paušálu. Ten ponúka pre zákazníkov balíček neobmedzených volaní a SMS správ do všetkých sietí aj do celej EÚ, ako aj 500 MB dát mesačne, a to všetko s 96 EUR bonusom na zariadenie len za 20 EUR, čo znamená pokles o tretinu oproti priemernej cene na trhu. Informujte sa o podmienkach Strieborného O2 Paušálu v najbližšej predajni O2 alebo na webe.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut