Bardejovská nemocnica žiari farbami

​​​​​​​Vymaľované steny v Nemocnici s poliklinikou Sv. Jakuba už rozveseľujú malých návštevníkov jasnými a veselými odtieňmi.

Vymaľované steny v Nemocnici s poliklinikou Sv. Jakuba už rozveseľujú malých návštevníkov jasnými a veselými odtieňmi. Detské oddelenie v Bardejove sa stalo 42. projektom Dôvery a Osmijanka, ktorý potvrdzuje, že lekárom pomáha liečiť aj prostredie.

Rozprávkové bytosti a zvieratká v izbách, guličky či hviezdy na strope, to všetko pomáha malým pacientom zabudnúť na pocit strachu a úzkosti z pobytu na nemocničnom lôžku. Tím maliarov s dlhoročnými skúsenosťami už vie, aké motívy a farby dokážu pozitívne vplývať na krehkú detskú psychiku. Vždy sa pri tom držia odporúčaní a predstáv nemocničného personálu. Zmenou tentoraz prešlo detské oddelenie v Bardejove.

Potešiť a rozveseliť deti v nemocnici nie je jednoduché. Často sú to prvé dni, ktoré trávia mimo domova, navyše bez rodičov. Preto spolu s Osmijankom už desať rokov meníme jednotvárne nemocničné oddelenia na útulné detské prostredie, kde farby a rozprávkový svet na stenách pomáhajú deti priviesť na veselšie myšlienky,“ hovorí generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

„Som nesmierne rada, že sa podarilo zútulniť ďalší priestor v našich nemocniciach. Verím, že rozprávkové postavičky na stenách vyčaria úsmev na tvári každému pacientovi,“ povedala riaditeľka Združenia Osmijanko Jana Pecsérke Kubranská.

„Detské oddelenie v novom, veselom a žiarivom prevedení vrelo privítali a ocenili malí aj väčší pacienti, ich mamičky, ale aj celý personál detského oddelenia. Pobyt detských pacientov na oddelení je takto príjemnejší, strach o niečo menší a snáď aj sĺz na ich líčkach bude ubúdať. Všetkým, ktorí sa na realizácii toho skvelého projektu podieľali - ZP Dôvera, OZ Osmijanko a ostatným patrí naše úprimné poďakovanie,“ dodala Mária Medrická, primárka detského oddelenia.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut