Štvrtok, 28. máj, 2020 | Meniny má ViliamKrížovkyKrížovky

Naše Finančné Družstvo - projekt s vlastným riešením dôchodkov

Vytvoriť vlastný dôchodkový systém na princípoch vzájomnej spolupráce bola pre členov družstva obrovská výzva.

Spoločnosť Naše Finančné Družstvo vznikla v roku 2001 s ambicióznym a dlhodobým projektom, ktorým je vytvorenie vlastného dôchodkového systému pre svojich členov.

Princíp tvorby dôchodkov bol prevzatý od našich pradedov, ktorí tvorili družstvá za účelom vzájomnej pomoci. Na rovnakom princípe vzniklo družstvo, to jest na základoch vzájomnej pomoci v tvorení aktív, ktoré po svojom rozbehnutí budú prinášať členom príjmy, ktoré si členovia spravodlivo rozdelia (podľa matematického vzorca, ktorý určuje pomer na zisku podľa aktivity a spolupráce člena).

Družstvo primárne na tvorbu aktív a majetku nepoužíva investorský kapitál, ale iba to, čo si spoluprácou zarobilo. Družstvo nemá žiadne úvery ani cudzí kapitál. Je to síce náročné budovať aktíva len z vlastných zdrojov, ale o to je to bezpečnejšie. Dnes po mnohých rokoch sa podarilo dofinancovať ďalší z významných projektov, ktorým je založenie dcérskej licencovanej platobnej inštitúcie Payment Institution NFD a.s. a vybudovať významný projekt BonoPay - platby mobilným telefónom a vernostný program v jednom.

Družstvo väčšinu vytvoreného príjmu investuje, o čom svedčí aj nárast čistého obchodného imania, kedy v roku 2016 bol nárast o približne 100%. V nasledujúcich rokoch družstvo bude stabilizovať svoje rozpracované projekty a tým sa začne napĺňať dlhoročný projekt dôchodkového systému, kde členovia budú poberať podiel na zisku svojich dcérskych firiem, ako je projekt platobnej inštitúcie.

Týmto sa družstvo stane leadrom v reálnom riešení otázky sociálnych istôt v dôchodkovom veku svojich členov, ako alternatíva štátneho dôchodku. Aj keď pre mnohých je otázka dôchodku príliš vzdialená, tak všetci vieme, že spoliehať sa na súčasný dôchodkový systém skutočne nepostačuje a to je dôvod prečo Naše Finančné Družstvo si tento fakt postavilo ako hlavný piliér a víziu svojej činnosti.

Ing.Zuzana Lukáčová, podpredsedníčka predstavenstva spoločnosti Naše Finančné Družstvo

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Sunar s ešte lepšou receptúrou a v novom šate

V novom Sunare už palmový olej nenájdete. Je ekologickejší a zložením ešte bližšie k materskému mlieku.

Night Vision: Jak dobre vidí vaša autokamera v noci?

Kamery na trhu jsou často označené Night Vision, ale mají velmi odlišné výsledky. Proto Mio zavedlo stupnici nočního vidění s 4 st

Night Vision: Jak dobre uvidí vaša autokamera v noci?

VÚB už prerozdelila takmer 18 miliónov na záchranu firiem

Slovenské firmy bojujú s nedostatkom financií, mnohé prišli o takmer všetky príjmy.