SME

Počasie nezmeníme, spoľahlivá predpoveď počasia nám ale pomôže

Informácie o počasí ponúka v sekcii počasie portál, ktorý sprístupňuje užívateľom prehľad počasia v ucelenej a príťažlivej forme.

(Zdroj: Pozri.sk)

Bratislava 5. februára - Počasie sa s nami veľakrát doslova hrá. Nie je dlhodobo ustálené a zvykáme si na častejšie teplotné, zrážkové alebo poveternostné výkyvy. Slnečný týždeň strieda daždivý víkend a ten zas pondelok bez dažďa ale zato so silným vetrom.

Aj mnohí klimatológovia hovoria a upozorňujú (v porovnaní s minulosťou) na častejšie výkyvy počasia a rozkolísanie klímy. V Európe sa v súvislosti s počasím skloňuje najmä častejší výskyt a dlhšie obdobie horúčav, dlhšie obdobia sucha, väčšie množstvo búrok a prívalových dažďov, v zime naopak menej snehových zrážok.

Často nevieme ako sa obliecť a spoľahlivú odpoveď hľadáme pomocou informácií v sekcii predpoveď počasia. Zaujíma nás hlavne informácia koľko bude stupňov, či sa máme pripraviť na ranné hmly, či máme očakávať slnečný deň alebo deň plný zrážok, či bude aj vietor alebo úplné bezvetrie. Bez ohľadu na to, čo nám nasledujúce dni prinesú, je najlepšie počasie také, ktoré poznáme dopredu a vieme sa na neho pripraviť.

V súčastnosti, vzhľadom na stúpajúci dopyt po informáciách, je predpoveď počasia obsahom takmer všetkých médií. Správy o počasí, či už nás zaujíma aktuálna predpoveď počasia alebo dlhodobá predpoveď počasia na 10 dní dopredu, môžeme sledovať v rozhlase, tisku, na televíznych obrazovkách aj na internete. Niekde sú informácie o počasí dodané jednoduchou a rýchlou formou, inde sú naopak obsiahlejšie a dotiahnuté do viacerých detailov.

Už nás neuspokojí len obyčajný pohľad von oknom, chceme vedieť ako bude o hodinu, zajtra i koncom týždňa. Hľadáme detailnejšie informácie o vývine počasia v našom bydlisku. Sme zároveň zvedaví, aké majú počasie príbuzní na druhom konci Slovenska aj známi na dovolenke v zahraničí.

Informácie o počasí ponúka v sekcii počasie portál, ktorý (okrem množstva iných zaujímavostí v ostatných kategóriách) sprístupňuje užívateľom prehľad počasia v ucelenej a príťažlivej forme.

Okrem dostatočného množstva spoľahlivých informácií (aktuálna teplota a jej ďalší vývin, sila vetra, oblačnosť a množstvo zrážok, tlak) poteší užívateľa moderné a prehľadné grafické spracovanie stránky, ktorého príťažlivosť znásobuje aj responzívnosť - adaptívny dizajn pre zariadenie v ktorom sa predpoveď počasia zobrazuje (automatické prispôsobenie sa na rôzne veľkosti displeja). O kvalitu zobrazených stránok tak nebude užívateľ ukrátený, či už na prezeranie použije ako výstupné zariadenie klasický počítač, notebook alebo mobilný telefón. Túto možnosť ocenia hlavne užívatelia tabletov a smartfónov.

Sympatické je, že sa nezabúda ani na užívateľov, ktorých otravuje príliš dlhý čas a príliš veľké množstvo vynaložených prenosových dát pre načítanie webovej stránky. Tento častý technický nedostatok je na stránke ošetrený vďaka použitiu tzv. HTTP compression – ide o kompresiu, teda zmenšovanie dát, ktoré sú potrebné na prenos údajov pri zobrazovaní stránky. Táto technológia rýchlejšie načíta stránku a zároveň šetrí mobilné dáta.

Samozrejmosťou je taktiež možnosť zdieľania informácií so známymi, rodinou či priateľmi na sociálnych sieťach jednoduchou formou, ktorú umožňuje kliknutie na možnosť Zdieľaj počasie na WhatsApp-e“ alebo „Zdieľaj počasie na Facebook-u“

Predpoveď počasia je na stránke http://pocasie.pozri.sk prístupná pre tisícky najvyhľadávanejších lokalít, ktorých obsiahly zoznam je podľa záujmu ďalej dopĺňaný. Užívateľ tu nájde informácie o počasí nie len pre väčšie slovenské mestá (počasie Košice, počasie Bratislava, Počasie Banská Bystrica či počasie Prešov), menšie mestá (napr. počasie Poprad, počasie Prievidza, počasie Zvolen, počasie Michalovce), ale nechýba ani predpoveď počasia pre malé obce, najvyhľadávanejšie turistické oblasti, aquaparky či rôzne obľúbené dovolenkové lokality na území Slovenska.

Aktuálna denná predpoveď je doplnená o podrobnejšiu hodinovú predpoveď počasia ako aj údaje o dlhodobejšom vývine počasia – počasie na 10 dní dopredu.

Opakované vyhľadávanie informácií o predpovedi počasia (v preferovaných lokalitách používateľa) uľahčuje automatická história vyhľadávaných miest, ktorá pri najbližšom načítaní stránky zobrazí v ponuke tri posledné užívateľom vyhľadávané miesta.

Možnosti vyhľadávania nie sú samozrejme obmedzené len na územie Slovenska. V ponuke je možnosť vyhľadať napríklad aj predpoveď počasia pre turisticky najviac navštevované európske mestá, vyhľadávané wellness lokality na území Maďarska, veľké množstvo obľúbených chorvátskych, talianskych, gréckych a iných letovísk ako aj predpoveď počasia pre vzdialenejšie exotické krajiny.

Pozrite si aj ďaľšie podstránky Pozri.sk Autobazár, Horoskopy, Správy, Magazín, Recepty.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 704
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 529
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 245
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 756
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 005
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 864
  7. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 7 636
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 567
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 1 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 15 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


24 h
SkryťZatvoriť reklamu