Objavujte svet s Našim finančným družstvom - Thajsko

Zatiaľ som nebol všade, ale mám to v pláne. Krédo členov NFD, ktorí spoznávajú svet prostredníctvom dovolenkového programu NFDPV.

Úvod od spoločnosti NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO

Naše finančné družstvo je spoločenstvo neuzavretého počtu fyzických a právnických osôb, ktorí sa rozhodli spoločným úsilím budovať majetok a aktíva za účelom podnikania a zabezpečovania hospodárskych, sociálnych a iných potrieb svojich členov. Ako recept pre tvorbu majetku a aktív sme si vybrali “spotrebu” svojich vlastných produktov a služieb a tiež “vzájomnú spoluprácu”. Medzi naše produkty patrí družstevný dovolenkový program NFDPV, pomocou ktorého naši členovia môžu spoznávať svet.

Prinášame Vám príbeh našej členky Ivany Porubskej z Thajska.

Dovolenka v nádhernom Thajsku!

Náš príbeh začína niekedy v lete minulého roku, keď som na družstevnom facebooku sledovala ponuky Nášho finančného družstva na dovolenky. Mala som už totiž na konte svoj prvý Welcome week a tak som len tak teoreticky uvažovala, čo ak sa nájde niečo zaujímavé. Keďže sme už mali vyriešenú letnú dovolenku, sledovala som ponuky len informatívne, až kým som nezbadala možnosť stráviť celé dva týždne v Thajsku. Okamžite som sa nadchla pre túto myšlienku a už som sa videla na povestne krásnych plážach, ako sa vraví, v krajine úsmevov, spolu s mojim partnerom a priateľmi. Už skôr som kvôli iným ponukám „bombardovala“ telefonátmi pána Schlachtu z kancelárie NFD. Za jeho trpezlivosť pri zodpovedaní všetkých mojich otázok ho naozaj obdivujem ☺ A tak som mu opäť volala a spoločne sme plánovali ubytovanie a kúpu leteniek. Taktiež som vďačná pánovi Dušanovi Városimu, že mi poskytol svoj Welcome week za výmenu s tým mojim, ktorý mu vrátim neskôr, keď ho budem mať.

Ponuka bola pôvodne na októbrový termín, no aj vzhľadom na počasie v Thajsku sa nám podarilo vybaviť našu dovolenku snov na november, čo je začiatok sezóny. Mohli sme mať však apartmán pre 6 osôb len na prvý týždeň a potom štúdio pre dvoch, a tak sme riešili i iné ubytovanie pre našich priateľov, druhý partnerský pár. S konečným výsledkom sme boli všetci nad mieru spokojní, dokonca nad očakávania ☺ Kúpu leteniek taktiež zabezpečil pán Schlachta, následne i check in, čo bolo trošku už s cestovným adrenalínom, pretože online check in bolo možné uskutočniť najskôr 24 hodín pred odletom, no pán Schlachta i popri iných povinnostiach nám bol stále k dispozícii a všetko vyriešil hneď ako to bolo možné a náš výlet na druhý koniec sveta mohol začať ☺ Leteli sme z Budapešti cez Moskvu priamo na Phuket, čo bola naša cieľová stanica, spoločnosťou Aeroflot Airlines a boli sme milo prekvapení službami, vybavením i personálom. Podľa pokynov, ktoré sme dostali od kancelárie NFD, sme mali po pristátí na Phukete zabezpečený transfer do nášho apartmánu. Musím povedať, že to bolo ako z filmu, hľadať našu „spojku s hotelom“ v dave domácich s transparentami rôznych hotelov. Každopádne, netrvalo dlho a hneď sme našli milého delegáta z nášho hotela Nakaley Palm.

Keď sme prišli do hotela, boli sme nadšení! Náš apartmán pre 6 ľudí, v ktorom sme mali štyria stráviť celý týždeň mal dve poschodia. Na prvom poschodí boli dve spálne, každá so samostatnou kúpeľňou, jedna spálňa aj so šatníkom, bola tam priestranná obývačka s kuchyňou a veľký balkón a na vrchnom poschodí bola ešte jedna menšia izba s východom na veľkú terasu s našou súkromnou vírivkou a výhľadom na more. Všetko olemované bohatou faunou a palmami, ktoré boli na dosah, proste nádhera.

Náš prvý deň, ktorý bol neskutočne dlhý, lebo v čase sme sa posunuli o 6 hodín naspäť začal úžasne a my sme nič nechceli zmeškať, tak sme sa hneď vybrali omrknúť mesto a samozrejme zmeniť naše eurá za thajské bachty. Na recepcii hotela a od hotelovej SBS-ky, čo boli mimochodom milí a zhovorčiví ľudia, sme získali prvotné info a vybrali sme sa do mesta Patong. Náš hotel bol asi 15 min. taxíkom od centra diania v Patongu. Počas celého týždňa sme často využívali hlavne známe Tuk – tuk taxíky. Cena sa vždy dala zjednať a vzhľadom na to, že sme boli štyria, nebolo to pre nás finančne náročné. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že cena sa dala zjednávať vždy a všade, a to dokonca niekedy aj o 70% nižšie oproti pôvodnej a nás to veľmi bavilo ☺

Ostrov nás privítal síce pekným slnečným počasím, ale nevedeli sme, že popoludní sa z ničoho nič spustí síce krátka ale intenzívna prietrž. Mysleli sme, že sa na pláž už v ten deň nedostaneme, no krátko po daždi krajina vyzerala akoby sa nič nestalo a tak sme mohli k moru. Takéto prietrže sme mali asi prvé 3 -4 dni, no už sme vedeli kedy asi k nim dôjde a ako dlho potrvajú, predsalen končilo obdobie monzúnových dažďov.

V Thajsku, ako sme sa dočítali, sú všetky pláže verejné a teda nestretli sme sa s niečim takým ako je hotelová pláž. Náš hotel bol síce blízko pri mori, no chodievali sme na pláž do vedľajšieho rezortu Tavorn Beach Village Resort, ktorý bol asi 5 min. chôdze popri mori. Tento rezort bol v pôvodnom thajskom štýle s parčíkmi na prechádzky, bazénikmi, reštauráciami i našim obľúbeným plážovým barom. Navyše, pláž nebola preplnená, bolo tam len pár ľudí z rezortu a my. V popoludňajších hodinách sme sa počas celého pobytu čudovali, kto vypustil tú voda z mora, totiž tak veľký odliv sme nečakali, no scenéria bola i tak nádherná.

Nebolo by to Thajsko bez romantickej večere pri mori. No a tento rezort ponúkal jednu z 10 najromantickejších večerí na Phukete a tak sme ani my neodolali ☺ Večera mala niekoľko chodov a my za zvuku morských vĺn sme ochutnávali naše obľúbené „morské príšerky“ pripravené miestnymi odborníkmi ☺

Počas pobytu sme pochodili viacero pláží, no najkrajšia bola pláž Kamala. Tam sme si aj prvý krát všimli výstražné tabule týkajúce sa tsunami, resp. tabule ukazujúce únikové cesty. Je známe, že ostrov v roku 2004 postihlo silné tsunami a tak bolo dobré vedieť kam máme utekať, ak by bol na to čas ☺ Každopádne, žiadne zemetrasenie s následkom tsunami nám nehrozilo a tak sme si užívali dovolenku ďalej ☺

Typickými zvieratami v Thajsku okrem krabov, ktorých bolo všade neúrekom, sú slony. Chceli sme sa s nimi stretnúť, no bojovali sme s myšlienkou, že keby sme išli na všetky tie atrakcie so slonmi a tak podporili ich týranie. Preto sme túto myšlienku zavrhli. Našťastie slony sa každý večer presúvali popred náš hotel a my sme si ich tak mohli viac krát odchytiť a na chvíľku ich obdivovať ☺

Po týždni ubytovaní skôr v tichšom prostredí sme sa sťahovali ďalej. Naši priatelia do blízkosti Kata Beach a my priamo do centra nočného života v Patongu. Boli sme od seba vzdialení cca 10 km, no oba páry sme mali veľa práce s poznávaním miest, na ktorých sme boli a tak hoci sme chceli, videli sme sa opäť až na konci dovolenky na letisku. Stále sme však spolu komunikovali a zdieľali zážitky ☺

Náš hotel Absolut Bangla Suites bol na najživšej ulici v centre mesta, viedla k nemu len krátka slepá ulička z najrušnejšej ulice nočného života. My sme však obaja hudobníci a nočný život s klubmi so živou hudbou, ktorej tam bolo neúrekom nám nie je cudzí ☺ Sami sme si s domácimi zahrali a zaspievali už v prvý týždeň nášho pobytu a teraz sme to mali rovno pod nosom, žiadne cesty taxíkom a pod., boli sme opäť vo svojom živle ☺ Hoci na ulici sa ponúkalo všeličo od krásnych žien alebo mužov až po cigarety, nás hlavne zaujímali domáce kapely a musíme povedať, že boli naozaj na vysokej úrovni, hrali známy repertoár, zvyčajne v angličtine, výnimočne v nemčine, profesionálne zapájali i obecenstvo. Boli to veľké kapely s 3-4 spevákmi na pódiu, ktorí sa neustále striedali, tým pádom neboli ani žiadne hudobné pauzy s reprodukovanou hudbou ako to zvykne byť u nás. Myslím, že muzikantom to dalo riadne zabrať no kapely hrali od skorého večera neustále až do rána. Spokojní sme boli aj s hotelovou izbou, mali sme tam malú kuchynku a čo zabodovalo najviac bola vlastná jaccuzi v kúpeľni ☺ a bazén na streche hotela.

Thajsko je známe svojou prekrásnou prírodou a my sme z nej tiež chceli vidieť čo najviac. Na ulici ponúkali množstvo rôznych výletov a tak sme si i my vybrali okružnú plavbu loďou po okolitých ostrovoch. Bola to síce masová akcia ale keď si odmyslím to množstvo turistov, naozaj sme videli krásne miesta, kde by človek chcel ostať aj navždy ☺

K našej dovolenke v exotickej krajine neodmysliteľne patrí i viac či menej pikantná, no famózna thajská kuchyňa. Ochutnali sme všeličo, no typické sú thajské polievky, ktoré sme si veľmi obľúbili. Časom sme pochopili, že polievky sú tam tak sýte, že Thajci ich majú ako jediný a hlavný chod, čiže spočiatku sme sa na ich vkus pekne prejedali keď sme po polievke chceli ešte druhý chod. Vlastne aj na nás bolo toho jedla akosi veľa ☺ Výnimočná je kokosová polievka s mušľami, mali sme zeleninu na rôzne spôsoby a väčšinou ku všetkému rôzne druhy rezancov, známe ako nudle ☺ Priamo na ulici Vám upečú palacinky, ugrilujú mäsko či uvaria už spomínané polievky a to všetko za krátky moment. Vyskúšali sme teda i street food a to dokonca bez následkov na zdraví ☺ No a v krajine tak bohatej na dážď, slnko a teplé vlhké počasie sa úrode ovocia rôzneho druhu len tak darí. Bolo pre nás bežné raňajkovať iba sladučké mango, papayu, melón, ananás, banány atď. To nám bohužiaľ doma chýba asi najviac, tá chuť čerstvého exotického ovocia.

Naša dovolenka snov sa blížila po dvoch krásnych týždňoch ku koncu a my krásne opálení s množstvom nových zážitkov sme opäť kontaktovali kanceláriu NFD aby sme vyriešili online check in, ktorý opäť bolo možné uskutočniť najskôr 24 hodín pred odletom. Všetko prebiehalo podľa plánu, mali sme opäť zabezpečený transfer z hotela na letisko a my sme sa pomaly rozlúčili s krajinou, kde nielen príroda ale i ženy kvitnú do krásy aj bez kozmetiky kvôli príjemne vlhkému počasiu, slnku, strave a celkovo akoby bezproblémovej atmosfére.

Na záver by som sa chcela ešte raz poďakovať za nadštandardnú spoluprácu s kanceláriou NFD, ktorú môžem len odporúčať. Keď pomyslím, že takáto dovolenka za symbolickú cenu ubytovania v extra luxusných hoteloch bola len vedľajším bonusom k refundácii, kvôli ktorej som sa stala členom Nášho finančného družstva, nedá sa na to povedať nič viac ako to, že moje sny sa stávajú skutočnosťou a teším sa na ďalšie zážitky a cestovanie s dovolenkovým programom NFDPV.

Všetkým Vám prajem aby ste boli rovnako spokojní ako my a teším sa ako budete s nami ostatnými zdieľať tie Vaše nezabudnuteľné zážitky ☺

Ivana Porubská, členka družstva

Ďalšie príbehy členov družstva z cestovania po svete nájdete TU

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 706
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 598
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 532
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 808
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 010
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 960
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 634
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 6 605
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 4 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 17 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu