SME

Naše finančné družstvo - príbeh Stanislavy Šteflovej

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 10. vydanie.

Úvod od spoločnosti NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO

V roku 2001 bolo NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO slovenskou spoločnosťou, ktorá sa od iných odlišovala svojim nezvyčajným cieľom, vytvoriť vlastný dôchodkový systém pre svojich členov. Vďaka silnej viere, poctivej práci a túžby mnohých členov žiť inak, nespoliehať sa len na štátny dôchodkový systém, mať vyššie príjmy v dôchodkovom veku… družstvo postupne naberalo na kondícii a dnes aktívne pôsobí na slovenskom aj medzinárodnom trhu. Mnohí sa dnes pýtajú čo je to za družstvo? Či po toľkých rokoch je ešte na trhu? Chcú odpovede na tieto a iné otázky. Preto sme sa rozhodli sprístupniť verejnosti referencie od radových členov družstva, ktorí s družstvom vydržali rôzne obdobia jeho ekonomického rastu a formou článkov písaných rukou samotných členov možno priblížiť viac informácií verejnosti. Formou seriálu jednotlivých postupne publikovaných autentických článkov sa dozviete viac o družstve NAŠE FINANČNÉ DRUŽSTVO.

Pokračujeme desiatym príbehom členky, Stanislavy Šteflovej z Popradu

Moje meno je Stanislava, mám 27 rokov a pochádzam z Popradu, kde žijem a pracujem.

Tak ako každý veľký objav, patent, vynález či hnutie vznikali na základe jednej myšlienky, aj Naše finančné družstvo sa zrodilo zo sna. Z vízie priniesť ľuďom istotu, stabilitu a zabezpečenie potrieb.

Žijeme v dobe, kedy nám nikto zadarmo nič nedá a aj to málo, čo dnešný priemerný dôchodca obdrží ako dôchodok od štátu, si tvrdo vydrel celoživotnou prácou. Neviem ako Vám, ale mne to nepríde ako adekvátne ohodnotenie vyše 40 ročného odvádzania odvodov do štátnej kasy. A čo bude ďalej? Nikto nevie, alebo nechce vedieť. Keď sa na to opýtam priateľov narodených okolo roku 1970 väčšina si myslí, že štát musí nájsť peniaze na ich dôchodky, dokonca sa nazdávajú, že si udržia priemernú výšku ako v roku 2016, ba dokonca budú vyššie. Ľudia ako moja mamka, ktorá hovorí o sebe, že je “realista”, sa rovno pripravia na to najhoršie, že sa už k dôchodku nedostane, pretože sa ho buď nedožije, alebo ich nebude z čoho vyplácať a ak aj áno, jeho výška nebude stačiť na dôstojný život. Áno. Také prípady sú na Slovensku už aj dnes. Ľudia sú odkázaní na pomoc príbuzných, známych, priateľov a rôznych organizácií. Len malé percento ľudí sa zabezpečí na dôchodok samo, a to len v prípade ak nič “nevyskočí”, ako sa hovorí, pretože v dnešnej dobe si usporiť ako-takú sumu sa podarí len málokomu. My ostatní väčšinou to čo usporíme, musíme použiť na nepredvídateľné výdavky a tým pádom sporíme odznova. Skutočná stabilita, prosperita a bohatstvo však nespočíva v tom, koľko mám nasporené, ale skôr v tom ako mi peniaze pribúdajú. Aj toto sú dôvody pre ktoré ľudia hľadajú iné riešenia.

Aj Vy hľadáte iné riešenie ako sa zabezpečiť? Ja som v roku 2013 hľadala aspoň ten správny smer. Nie som človek, ktorý by sledoval trendy a dianie vo svete a už vôbec nie trendy sociálne či ekonomické, takže som istý čas prežila v sladkej nevedomosti o zhoršujúcej sa situácii dôchodkového systému. A zrazu to prišlo akoby náhodou, ocitla som sa na stretnutí, kde sa ma začali pýtať na môj názor ohľadne dôchodkov. V tej dobe som nemala predstavu aký je priemerný dôchodok na Slovensku, nevedela som koľko sa narodilo detí za posledné roky. Nemala som predstavu koľko ľudí pôjde do dôchodku v najbližších rokoch a musím sa priznať, že niečo také ako demografický graf som počula prvý krát v živote. Bol to pre mňa poriadny šok. A potom to prišlo!

Vieš si predstaviť, že nemusíš pracovať pre peniaze, ale preto že chceš? Alebo nemusíš pracovať lebo si už dostatočne zabezpečená a môžeš robiť to čo chceš, kedy chceš a s kým chceš? Čo na to poviete? Úžasné, ale vtedy mi to prišlo trošku sci-fi. No keď prišla na rad spolupráca, lojalita, jednota a fakt že sme spotrebitelia a vlastníci súčasne, začala som sa v tomto projekte vidieť a tak som sa rozhodla v novembri 2013 vstúpiť do Nášho finančného družstva. Prvý rok som si nebola istá čo mám očakávať, ani či som spravila správne rozhodnutie, preto som chcela získať viac informácií. A tak to začalo.

Navštevovala som vstupné semináre, workshopy a úplne nevedomky som si začala budovať postoj k družstvu, pretože len so správnym postojom sa môžete stať silným partnerom pre družstvo a zároveň sa družstvo stane silným partnerom pre Vás. Lebo kde je silná viera, nie je miesto pre pochybnosti. Dnes o päť rokov neskôr môžem s kľudným svedomím prehlásiť, že to bolo správne rozhodnutie, dostala som sa na správnu cestu a je úžasné, že sa nás na tej ceste nazbieralo už niekoľko tisícov členov. Ideme si spoločne za našim cieľom a tým je vernostný dôchodok pre Nás členov družstva. Keďže sme spotrebitelia a vlastníci súčasne, podporujeme všetky projekty družstva a to aj nákupom cez našu družstevnú tržnicu, užívaním si dovolenky cez dovolenkový program NFDPV, či využívaním mobilnej peňaženky BonoPay a samozrejme aj využívaním CreditPay si tvoríme naše pasívne príjmy.

Každý deň začínam tým, že sa poďakujem. Ďakujem za veľa vecí. Vždy je to niečo iné, ale ako prvá myšlienka pri otázke za čo som vďačná mi hlavou prebleskne Naše družstvo. Každý deň ďakujem za príležitosť, ktorá sa ku mne dostala. Som vďačná za to, že ku mne prišla, ale aj za to, že som v tej dobe dovolila aby prišla. Samozrejme najväčšie ďakujem patrí pánovi predsedovi Martinovi Cigánekovi, bez ktorého by nebola žiadna príležitosť, ani naše družstvo ba dokonca dnes by ste nečítali tento článok. Myslím si, že v živote stretneme len pár veľkých osobností a ja nepochybujem o tom, že pán Cigánek je jednou z nich.

Prajem veľa lásky a šťastia do Vašich životov.

Ďalší príbeh člena, pána Milana Kaľavského, si môžete prečítať TU.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 701
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 528
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 708
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 721
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 996
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 739
  7. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 9 149
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 479
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 13 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


21 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.


22 h
SkryťZatvoriť reklamu