Rozhodnite v sobotu o starostoch aj o svojom dôchodku!

Odborári budú zbierať podpisy k petícii o dôchodku pred volebnými miestnosťami.

Od júla už odborári z OZ KOVO spolu s ďalšími odborovými zväzmi nazbierali pod petíciu viac ako 182.000 podpisov, no na to, aby bolo vyhlásené referendum v tejto veci, potrebujú ešte raz toľko podpisov. V sobotu sa preto chystajú vyslať svojich zástupcov do volebných okrskov. Ak pred vašou volebnom miestnosťou nenájdete zástupcov odborov a chcete petíciu podpísať, kliknite na stránku peticie.com alebo si petičné hárky nájdite na stránke ozkovo.sk .

„Vďaka voľbám máme možnosť mobilizovať ľudí a presvedčiť ich, aby sa sami postarali o to, že nebudú musieť pracovať dlhšie ako do 64 rokov. Dnes túto istotu nemajú a v budúcnosti sa môže pokojne stať, že tí, ktorí sú dnes hybnou silou našej ekonomiky, teda tridsiatnici a štyridsiatnici, pôjdu do dôchodku vo veku 68, respektíve 65 rokov. Toto si najmä pri ľuďoch, ktorí ťažko pracujú, nevieme predstaviť. Iné štáty, napríklad aj v našom susedstve, už odvahu na dôchodkový stop našli. U nás sa o tom začalo hovoriť až minulý rok, keď sme spustili prvýkrát petíciu,“ vysvetľuje predseda Rady OZ KOVO Emil Machyna.

Aj v parlamente sa po našej minuloročnej snahe objavil návrh ústavného zákona o hornej hranici odchodu do dôchodku na 64 rokov, no aj keď v septembri v prvom čítaní prešiel, v októbri o tom poslanci nehlasovali a najbližšie sa rozhodne zrejme až na konci novembra. „Istota, že návrh prejde cez poslancov však nie je, preto vyzývame ľudí, aby rozhodli sami a podpísali petíciu,“ povedal Machyna.

Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania

S každým realizovaným projektom sa zvyšuje povedomie ľudí o firme

Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch

Ako hodnotí profesionálka hotely, služby a aktivity v dovolenkovom raji?

Sieť prevádzok STOP SHOP obchodov má už 80 pobočiek

Spoločnosť IMMOFINANZ rozširuje svoju značku STOP SHOP pre retailové parky, kúpila osem parkov v Slovinsku, Srbsku a Chorvátsku.

Rozdiel medzi Dič a Ič dph

Dnes sa pozrieme na rozdiel medzi DIČ A IČ DPH.