Streda, 13. november, 2019 | Meniny má Stanislav

Pripravte sa na jar - bude tu skôr, než poviete rebarbora

Nechajte sa unášať na vlne príjemnej iskrivej vône. Báječná súhra účinkov pre starostlivosť a krásu Vás prekvapí a poteší.

Príroda sa pozvoľna preberá zo zimného spánku a pôda sa začína pomaly ohrievať. Jednou z prvých rastlín, ktorá vykukne na povrch, bude pravdepodobne rebarbora. Preto sa často prezýva kráľovná jarnej zeleniny. V dobách našich babičiek a prababičiek bola hojne využívaná v kuchyni ako chutná ingrediencia na prípravu dezertov, sirupov a zaváranín. Možno aj preto je dodnes často mylne považovaná za ovocie. Poslednú dobu jej zašlá sláva stúpa a zaslúžene sa dostáva späť na výslnie.

Vedeli ste, že rebarbora je zdrojom obrovského množstva vitamínov a minerálov? Pýši sa obsahom vitamínov skupiny A a B, vápnika a horčíka, ktoré dodávajú energiu a spomaľujú starnutie. Obsahuje aj fosfor, ktorý predchádza únave a podporuje funkciu mozgu, a železo, ktoré prospieva krvnému obehu a bojuje s chudokrvnosťou. Inšpirujte sa nami otestovaným receptom na báječný domáci crumble a vyskúšajte príjemne kyslú a osviežujúcu chuť rebarbory ! Recept nájdete na konci článku ...

V zime dostáva i naša pleť poriadne zabrať. Koža môže byť suchá, podráždená a precitlivená. Pokožka hlavy je z nosenia čiapok vysušená, vlasy spľasnuté a krepovité. Ruky, ktoré sú najviac vystavené striedaniu teplôt, sú unavené a dehydrované. Dajte zbohom zime aj svojmu zimnému ja! Doprajte si regeneračnú a ošetrujúcu jarnú vzpruhu a spoznajte blahodarné účinky rebarbory ​​na vlastnej koži. Výťažky z rebarbory ​​dodajú pokožke i telu vitalitu, vyživujú pleť, intenzívne hydratujú, regenerujú a omladzujú.

A kde ich nájsť? Vyskúšajte novú jarnú limitovanú edíciu od Manufaktury, inšpirovanú práve rebarborou. Výbornú spoločnosť v nej robí rebarbore divoká čerešňa, ktorej výťažky majú tiež skvelé anti-agingové, zvláčňujúce a revitalizujúce účinky. Dokonale tak umocňujú účinky rebarbory. Vďaka jej sladkej vôni, ktorá sa báječne snúbi s iskrivou horkosťou rebarbory, vytvárajú úžasné súznenie vôní i účinkov. Navštívte niektorú z originálnych predajní alebo e-shop www.manufaktura.sk, urobte si voňavú radosť a pozvite jar aj do svojej kúpeľne!

Recept na znamenitý rebarborový Crumble

1. Vymažte zapekaciu nádobu maslom a rúru predhrejte na 180 ° C.

2. Pokrájanú rebarboru premiešajte so trstinovým cukrom a vložte do zapekacej nádoby.

3. Zmiešajte 100g zmäknutého masla, 70g celozrnnej múky, 70g ľahko rozmixovaných ovsených vločiek, 100g trstinového cukru a štipku soli. Posýpka bude dokonalá, ak pridáte ½ lyžičky škorice

4. Posýpkou zasypte nachystanú rebarboru, dozdobte plátkami mandlí a pečte 30 - 35 minút.

5. Vychutnajte si ešte teplý Crumble priamo z misky. Servírujte s kyslou smotanou alebo vanilkovou zmrzlinou.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.

Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček

Trápili vás pri dopĺňaní železa kŕče či iné nepríjemné tráviace ťažkosti? Asi preto, že ste správne nevyužili silu prírody.