Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

SEAT vyriešil problém s bezpečnosťou bezkľúčového prístupu

Jednoduché technické riešenie SEATu zabráni krádeži.

(Zdroj: SEAT)

Jedným z najžiadanejších prvkov, ktoré robia život jednoduchším, je bezkľúčový prístup odomknutia a naštartovania vozidla tzv. KESSY. Poznajú to takmer všetci. Blížite sa ku svojmu vozidlu, kľúč máte hlboko v taške a v oboch rukách veľký nákup. Nie je nič jednoduchšie ako tzv. podkopnúť zadný nárazník nohou a kufor sa otvorí celkom sám. Kľúč zostáva bezpečne odložený, nákup je bezpečne naložený v aute, stačí už len potiahnuť kľučku, nasadnúť a stlačiť tlačidlo štartovania, podsvietené s imitáciou tlkotu srdca. Dokonalosť techniky spočíva v inteligentných nápadoch a v jej jednoduchosti.

Čím je systém bezkľúčového odomykania a štartovania vozidiel tzv. KESSY rozšírenejší, o to viac sa logicky diskutuje o jeho rizikách.

SEAT na túto bezpečnostnú hrozbu vyriešil a používa vo svojich kľúčoch senzor pohybu, ktorý počas toho, ako sa s kľúčom nemanipuluje, dočasne deaktivuje vysielanie signálu.

Pri modeloch Arona, Ibiza, Leon, Ateca a Tarraco je sériovo kľúč od auta vybavený pohybovým senzorom a v prípade, že sa s ním dlhšie nehýbe, prestane vysielať signál. Stači ak kľúč od vášho SEATu nehybne leží po dobu 15 minút. Kľúč tak môže bezpečne nocovať napríklad na botníku, pričom za dverami parkuje vaše vozidlo. Žiadny zosilňovač signálu tu dlhoprstým totiž nepomôže.

Po opätovnom zobratí kľúča, napr. zo stola začne, okamžite vysielať signál a do vozidla sa posádka dostane pohodlne bez nutnosti vyťahovať ho z vrecka, alebo ho inak dodatočne aktivovať, alebo vyberať ho z akéhokoľvek ochranného púzdra na zabránenie šíreniu signálu.

Komfort a bezpečnosť na prvom mieste. SEAT – štýlová budúcnosť.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova

Kvalitné sporenie je to najmenej, čo pre zhodnotenie svojich úspor môžete urobiť. Sporiaci účet si dokážete vybaviť cez internet.

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.