SME

Špeciálny magazín denníka SME: Tipy na lyžovačku v Rakúsku

Kam sa u susedov oplatí ísť za snehom

Lyžovačka v Rakúsku.Lyžovačka v Rakúsku. (Zdroj: FOTO - SKI AMADÉ)

Ak bývate na Orave, v Martine alebo blízko Popradu, možností, kde sa dá odbehnúť na lyže či na bežky, máte asi dosť. Slováci z južného, či západného Slovenska sú na tom o niečo horšie, tí už musia za snehom cestovať o niečo dlhšie. Pre nich je už na zváženie, či sa vyberú do Jasnej, na Malinô Brdo, na Donovaly či na Stuhleck.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V susednom Rakúsku máte toľko svahov, vlekov, stredísk a zjazdoviek, že nájsť tú pravú pre vás určite nebude problém.

Najbližšie strediská sa nachádzajú už 150 kilometrov od hraníc. Na lyžovačku sa sem môžete vybrať aj na jeden deň. Najčastejším cieľom vtedy býva Stuhleck, Semmering a Annaberg. Ak by ste chceli ísť inde, v tom prípade je lepšie zbaliť sa na dlhšie. Napríklad na predĺžený víkend či týždňovú lyžovačku. Tu si už treba vyberať podľa toho, čo je vášmu srdcu najmilšie.

SkryťVypnúť reklamu

Ak chcete lyžovať na ľadovci, zrejme si vyberiete Pitztal, Sölden, Hintertux, Kaunertal či Stubai. Ak máte radi veľké strediská, k tým najväčším v Rakúsku patria Ski Arlberg, či lyžiarska oblasť Ski amadé. Ak sa okrem lyžovania chcete aj dobre zabaviť a zájsť si napríklad na koncert, dobrým tipom je Silvretta Arena s jej rakúskym Ischglom, obľúbená najmä u mladých a aktívnych lyžiarov. Adrenalínoví nadšenci obľubujú napríklad Dachstein Krippenstein, či St. Anton am Arlberg, najmä pre zjazdovky plné prašanu a rušnému nočnému životu.

Inak si budú vyberať rodiny s deťmi. Tí preferujú skôr kratšie zjazdovky, mierny terén, menšie strediská, a ak väčšie, tak so zábavou pre deti, dobré lyžiarske školy, požičovne lyží rovno pri vleku, dobré občerstvenie a ubytovanie priateľské k deťom. Vyhľadávane sú Ski Juwel Alpbachtal Wildschonau, Tiroler Zugspitz Arena, Nassfeld, ale aj Flachau, či Stubai – sú známe detskými centrami, rodinnými parkmi, výhodnými pobytovými balíčkami, či víkendovymi juniorskými zľavami.

SkryťVypnúť reklamu

Niet sezóny, aby v Rakúsku nepribudla nejaká lanovka, vlek, bar na svahu či nové wellness. Pribúdajú zasnežovacie systémy, aj nové služby. Vo väčších strediskách sa počty ľudí, ktorých vleky a lanovky prepravia, rátajú v desiatkach tisíc za hodinu. Dĺžka zjazdoviek sa zasa počíta v stovkách kilometrov.

Je tu všetko. Adrenalínové snowparky, ale aj celoročne otvorené ľadovce. Nekonečné kilometre skialpových trás, aj ciest pre bežkárov. Moderné rýchle lanovky, žiadne strácanie času v dlhých radoch, výborné služby aj gastronómia.

Jednoducho taká ponuka, že si treba iba dobre vybrať. Veríme, že vám v tom bedeker denníka SME pomôže.

SkryťVypnúť reklamu
Čo je nové na sme.sk

Novinky, zlepšenia a vôbec všetko, s čím sa chceme podeliť.

Digitálne predplatné SME.sk

Kúpte si digitálne predplatné s prístupom k celému obsahu na weboch SME.sk týždenne od 1 eura. Objednať >>

Kontakty

Redakcia SME: web@sme.sk

Digitálne predplatné: helpdesk@sme.sk

Printové predplatné: predplatne@petitpress.sk

Inzercia/obchod: internet@petitpress.sk

Iné služby: sluzby@sme.sk

Vydavateľstvo Petit Press

Petit Press, a.s. je jedným z najvýznamnejších vydavateľstiev na Slovensku. Poskytuje širokú škálu multimediálnych produktov a služieb. Portfólio tlačených periodík predstavuje viac ako 30 centrálnych a regionálnych titulov s týždenným predaným nákladom vyše 545 tisíc výtlačkov.

Web vydavateľstva >>

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

V kúpeľoch absolvujete predpísané procedúry, môžete chodiť na výlety alebo športovať.

Prílohu s užitočnými informáciami o kúpeľných pobytoch nájdete v denníku SME v utorok 5. marca.


Opäť spúšťame komentatívny formát so Zuzanou Kovačič Hanzelovou a Jakubom Filom.


Dve prílohy Angličtina nielen pre maturantov nájdete vložené v denníku SME 20. a 21. februára 2024.

Zvládli by ste maturitu?


Ponuka platí len do Vianoc.


SkryťZatvoriť reklamu