Nedeľa, 23. február, 2020 | Meniny má Roman, Romana

Nezmeškajte štedré dotácie na kúpu tepelného čerpadla

Termín na podanie žiadosti je už 18. februára. Štát vyčlenil na poukážky pre tepelné čerpadlá teraz až 3 milióny eur.

Vďaka dotáciám môžete výrazne ušetriť. Pozrite sa spolu s nami koľko a ako.

Ušetriť môžete až tisíce eur

Poukážky na kúpu tepelných čerpadiel vydáva Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) v rámci projektu Zelená domácnostiam II. V najbližšom kole bude k dispozícii podstatne vyššia suma než obvykle, celkovo až 3 milióny eur, aby si čerpadlá mohli nainštalovať aj tie domácnosti, ktoré to nestihli v minulom roku.

V roku 2020 budú pritom platiť rovnaké sadzby podpory ako vlani. Znamená to, že na tepelné čerpadlo môžete získať dotáciuaž do výšky 3 400 € – v závislosti od konkrétneho modelu. Žiadosť je možné podať elektronicky v daný deň, a to od 15.00 hod. O Dotáciu na tepelné čerpadlá si môžete zažiadať 18. februára. Poznačte si tento dátum do kalendára, aby vám nič neušlo. Podrobnejšie informácie o udeľovaní dotácií získate na oficiálnej stránke projektu.

Tepelné čerpadlá od svetovej jednotky

Samozrejme, okrem výhodného financovania je takisto dôležité vybrať spoľahlivého výrobcu. Kvalita je prvoradá, preto vám odporúčame tepelné čerpadlá od svetového lídra na trhu –spoločnosti DAIKIN. Špičkový japonský výrobca je priekopníkom a inovátorom v tejto oblasti a ponúka širokú škálu modelov , ktoré šetria nielen vašu peňaženku, ale aj životné prostredie.

Spoločnosť DAIKIN navyše myslelaaj na obyvateľov Bratislavského samosprávneho kraja, ktorí sú z dotačného programu Zelená domácnostiam II vylúčení. Aby neboli ukrátení, DAIKIN im poskytuje zľavu až 20 %. Tepelné čerpadlo za výhodných podmienok tak môžu získať domácnosti na celom Slovensku, či už využijú štátnu dotáciu, alebo spomínanú zľavu.

Príležitosť, ktorú treba využiť

Slovenská inovačná a energetická agentúra odhaduje, že najbližšie vydá až 1 000 poukážok na dotácie na tepelné čerpadlá. Nezmeškajte príležitosť a jednu z nich môžete získať aj vy.

Viac na www.daikin.sk

Tipy na darček pre krstniatko

Byť krstným rodičom je pocta. Ide o vzťah, ktorý prehlbuje vzťahy, robí vás súčasťou užšieho rodinného kruhu.

Viete aké je študentské mesto na Slovensku?

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici poskytuje kvalitné vysokoškolské vzdelávanie.

Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?

Metropolitná univerzita Praha (MUP) má ako jedna z malého množstva skromných vysokých škôl v Českej republike štatút univerzity.