SME

Aromaterapia – prečo by ste ju mali vyskúšať aj vy?

Vyberáte darček pre svojho blízkeho? Máme pre vás originálne tipy!

voňavé darčeky na vianocevoňavé darčeky na vianoce (Zdroj: www.vonavedarceky.sk)

Aromaterapia – prečo by ste ju mali vyskúšať aj vy?

Aromaterapia sa v poslednom čase stáva čoraz obľúbenejšou, a to nielen ako spôsob navodenia príjemnej atmosféry, ale aj ako forma účinnej alternatívnej medicíny. Prečo by ste jej mali dať šancu aj vy?

Využite zľavu 7% na Váš nákup na www.vonavedarceky.sk zadajte zľavový kód: AROMA

Keď sa povie alternatívna medicína, mnohí si predstavia rôznych pochybných šamanov snažiacich sa kúzliť s prírodnými výťažkami, ktoré však v skutočnosti nemajú prakticky žiaden reálny účinok. V posledných rokoch sa však ukazuje, že viaceré formy alternatívnej medicíny môžu mať veľmi pôsobivé účinky. Potvrdzujú to najmä rozličné vedecké výskumy z celého sveta. Oblasťou, ktorá bola v posledných rokoch podrobovaná rôznym vedeckým štúdiám, je práve aromaterapia. Tú ľudstvo využíva už od nepamäti, no jej reálny prínos pre zdravie bol dlho otázny.

Ukazuje sa ale, že aromaterapia dokáže byť reálnym spôsobom medicíny, ktorá funguje. Jej účinnosť je potvrdená už samotným princípom, na ktorom je celá aromaterapia založená. Totižto, pri aromaterapii vdychujete do pľúc jemné čiastočky esenciálnych olejov, ktoré sú odparované do vzduchu. Tieto esenciálne oleje obsahujú rozličné liečivé zložky, ktoré sa z pľúc dostávajú priamo do krvi, ich účinok je tak prakticky okamžite citeľný.

Vysoká efektivita je zaručená

Pľúca sú miestom, kde začínajú všetky najväčšie tepny a končia všetky najvýznamnejšie žily. Tepnová krv sa v pľúcach obohacuje o kyslík, ktorý je základom pre fungovanie každej jednej bunky tela. To znamená len jedno – všetko, čo sa dostane do pľúc, sa automaticky dostáva do krvi a do celého tela. Vezmime si napríklad aromaterapiu, pri ktorej vdychujete esenciálne oleje určené na zmiernenie bolesti hlavy. Ak si dáte klasickú tabletu na upokojenie bolesti, tá sa najprv musí dostať do žalúdka, odkiaľ sa mnohými komplikovanými procesmi postupne dostane do krvi. Často sa ale stane, že tabletka sa nerozpustí správne, respektíve, látky tíšiace bolesť sa do krvi nevstrebú v dostatočnom množstve. To sa odrazí na tom, že tabletka proti bolesti hlavy často účinkuje až po niekoľkých desiatkach minút, respektíve, neúčinkuje vôbec.

Ak inhalujete esenciálne oleje, ktoré obsahujú látky tíšiace bolesť hlavy, môžete si byť istí, že tie sa do krvi dostávajú ihneď, bez akéhokoľvek oneskorenia. Hoci ich účinok nemusí byť rovnako silný ako účinok reálnych liečiv v podobe tabletiek, je okamžitý a rozhodne ho pocítite. Po stránke efektivity tak aromaterapia dáva veľký zmysel.

Na čo všetko môžete aromaterapiu využiť?

Možnosti aromaterapie predurčujú najmä éterické oleje, ktoré v rámci aromaterapie inhalujete. Tie sú vyrobené z výťažkov kvetov, listov, plodov, či dokonca kôry rastlín, obsahujú tak rozličné liečivé zložky. Zohnať viete esenciálne oleje, ktoré sú určené na upokojenie mysle a navodenie dobrej nálady, zníženie miery stresu, ale aj tíšenie bolesti hlavy, podporu trávenia, znižovanie tlaku a podobne. Možností sú neobmedzené!

Existuje veľa spôsobov, ako aromaterapiu vykonávať. Esenciálne oleje môžete inhalovať z vreckových inhalátorov, rôznych osviežovačov vzduchu, či dokonca vonných sviečok alebo kúpeľov. Medzi moderné spôsoby aromaterapie patria aromaterapeutické náramky, náhrdelníky, či dokonca prívesky na kľúče. Tie sú vybavené špeciálnou plôškou, kam každé ráno nakvapkáte niekoľko kvapiek esenciálneho oleja, ktorý môžete následne inhalovať kedykoľvek počas dňa.

V jednoduchosti je krása

Sčítané a podčiarknuté, aromaterapia je nielen príjemným potešením pre čuchové bunky, ale zároveň skutočne použiteľným spôsobom alternatívnej liečby, ktorá funguje. A pritom je to tak jednoduché! Stačí dýchať príjemne voňajúcu arómu esenciálnych olejov a tie sa vo vašom tele postarajú o zázraky. Tak neváhajte a vyskúšajte si aromaterapiu na vlastnej koži aj vy!

Využite zľavu 7% na Váš nákup na www.vonavedarceky.sk zadajte zľavový kód: AROMA

Vyberáte darček pre svojho blízkeho? Máme pre vás originálne tipy!

Výber darčeka pre blízku osobu, či už je to rodič, starý rodič, partner, súrodenec, alebo kamarát, je častokrát náročný. Najmä, ak sa snažíte kúpiť niečo originálne a výnimočné. No žiadny strach, z našich tipov si rozhodne vyberiete!

Byť v živote neoriginálny vie skutočne každý, no oveľa viac sa cení práve kreativita a výnimočnosť, najmä ak hovoríme o darčekoch. Darovať kvety, čokoládu, prípadne darčekovú poukážku je síce milé, no rozhodne to nie je nič, čo by vás postavilo do pozície originálneho človeka. A predsa len, vidieť na svojom blízkom prekvapený a úprimne šťastný výraz, je na nezaplatenie...

Keď sa povie originálny darček, mnohí si predstavia niečo veľmi drahé a nedostupné. Na jednej strane je pravdou, že drahé veci väčšinou spravia človeku radosť, no vedzte, že príliš exkluzívny darček môže spôsobiť viac škody ako úžitku. V prvom rade, vy do darčeka investujete viac, ako by ste chceli a zároveň spôsobíte obdarovanému človeku nepríjemný pocit, že vám je niečo dlžný. To predsa nechcete.

Vybrať viete aj mnohé lacné originálne darčeky, napríklad vtipné dekorácie na poličku, tričká s nápismi a podobne. Hoci takéto darčeky sa javia ako originálne, v dnešnej dobe sú už tak zaužívané, že za výnimočné sa už považovať nedajú. No čo je hlavné, sú veľmi nepraktické. Väčšinu času len stoja na poličke alebo v skrini a obdarovaná osoba z nich nemá žiaden osoh. Aby sme to zhrnuli, v ideálnom prípade by ste mali nájsť originálny darček, ktorý však nebude príliš drahý a zároveň bude využiteľný a praktický. Nemožné?

Náramok, ktorý nie je len náramkom

V rámci zaujímavých darčekov vám možno napadlo darovať náramok s originálnym príveskom či vzorom. Náramok môže byť skutočne dobrým tipom na darček, no nielen taký hocijaký náramok. Zvoliť by ste mali aromaterapeutický náramok. Pýtate sa, čo to je? Aromaterapeutický náramok vyzerá na prvý pohľad ako klasický štýlový náramok s originálnym medailónom. Nič nezvyčajné, poviete si. Pravé čaro aromaterapeutického náramku sa však ukrýva práve v medailóne so vzorom. V ňom sa totiž nachádza špeciálna podložka, na ktorú nakvapkáte voňavý éterický olej. Z náramku sa potom počas celého dňa šíri veľmi príjemná decentná vôňa.

No zďaleka to nie je len o príjemnej vôni. Esenciálne oleje majú aromaterapeutický účinok, teda, prinášajú aj rozličné zdravotné benefity. Na trhu nájdete veľké množstvo rôznych esenciálnych olejov, ktorých účinky sa líšia. Väčšina z nich však dokáže povzbudiť mozog, navodiť príjemné pocity a upokojiť organizmus od nervov či stresu. Niektoré éterické oleje však pomáhajú aj zmierniť bolesť hlavy, upokojujú telo pri alergickej reakcii, či dokonca prispejú k zníženiu krvného tlaku. Štýlový náramok je tak zároveň aj praktickým pomocníkom, ktorý človeku uľahčí každý jeden deň!

A čo náhrdelník alebo prívesok?

Originálne aromaterapeutické darčeky nekončia len pri štýlových náramkoch. Darovať môžete napríklad aj aromaterapeutický náhrdelník, či dokonca prívesok na kľúče. Všetky tieto darčeky sú cenovo dostupné a obdarovanej osobe spravia nepochybne veľkú radosť. Výhodou je, že éterický olej je možné jednoducho obmieňať, a teda prispôsobovať vôňu, ale zároveň aj zdravotné účinky náramkov, náhrdelníkov či príveskov podľa aktuálnej nálady a potreby. Zakúpiť je možné nekonečné množstvo éterických olejov s rôznymi účinkami, možnosti sú tak neobmedzené a môžete si byť istí, že obdarovaná osoba bude váš darček naplno využívať.

Ak vyberáte darček pre človeka, ktorý si veľmi nepotrpí na náramky či náhrdelníky, darovať môžete napríklad aromatický difuzér do auta, ktorý funguje na rovnakom princípe ako ostatné spomínané produkty – nakvapkáte do neho esenciálny olej, ktorý príjemnou vôňou osvieži interiér auta, no zároveň prinesie aj rôzne zdravotné benefity.

Tak čo, vybrali ste si z našich návrhov na originálne darčeky aj vy?

Využite zľavu 7% na Váš nákup na www.vonavedarceky.sk zadajte zľavový kód: AROMA

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 416
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 549
  3. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 11 720
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 11 027
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 744
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 557
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 8 058
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 222
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 13 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 13 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 24 h
SkryťZatvoriť reklamu