Slováci v pan-európskom cloude inovujú webovú bezpečnosť

Webová bezpečnosť "do každej rodiny”.

Hackeri, únik dát, poškodená reputácia firmy, výpadky služby...to je len zlomok prípadov, ktoré pravidelne rezonujú na titulných stránkach. Prítomnosť na Internete nie je dávno doménou iba technologických firiem. Online obchody, lekári, školy, médiá, či malé firmy považujú Internet za svoj primárny komunikačný kanál a prevádzkujú webové stránky. Mnohí bez rozpočtu na kvalitných developerov, či expertov na bezpečnosť.

Zneužitia zraniteľností (exploity) sa objavujú na dennej báze, častokrát vrátane voľne dostupného kódu, ktorý dokáže spustiť aj začiatočník. V lepšom prípade paralyzuje dostupnosť stránky. V tom horšom kompromituje prihlasovacie údaje a osobné dáta vlastníka stránky i jeho zákazníkov. Právne, reputačné, či prevádzkové problémy nenechajú na seba dlho čakať.

Ako sa riziká riešia dnes

Technologické firmy s veľkým rozpočtom obvykle vlastnia tzv. webový aplikačný firewall za niekoľko tisíc Eur. Často sú to však zložité systémy s komplikovaným nastavením a ich dlhodobá prevádzka je otázna. Časom sa z nich preto stavajú len drahé “prietokové ohrievače”.

Pokiaľ ide o menšie firmy, tie sa často do aplikačnej bezpečnosti ani nepúštajú a veria, že sa ich táto problematika netýka. To však len do momentu, keď sa v ich firemnej sieti objaví bezpečnostný problém neznámeho pôvodu.

Alternatívy

Ideálne riešenie kombinuje kvalitnú technológiu, jednoduchú prevádzku a dostupnú cenu. Túto filozofiu adoptovali inžinieri nadnárodného poskytovateľa cloudových služieb - DT Pan-Net. Firma prevádzkuje desiatky dátových centier po celej Európe s najmodernejšími technológiami a medzinárodnú chrbticovú sieť.

Bezpečnosť riadi team slovenských expertov, ktorí vybudovali viacero systémov v rámci svoje korporátnej skupiny. V súčasnosti sa rozhodli uvoľniť niektoré riešenia aj pre externý trh, vrátane webového aplikačneho firewallu – Pan-Net WebShield. Je možné ho bezplatne využiť po registrácii na https://portal.webshield.pan-net.cloud .

V čom je WebShield iný?

Odpovedal nám Juraj Košík, Infrastructure Security Lead, DT Pan-Net.

Náš hlavný architektonický princíp je užívateľský komfort. T.j. žiadne logistické problémy s hardware-om, rýchla samoinštalácia aj bežným užívateľom, online platba a predkonfigurované riešenie. Dodatočná konfigurácia a doplnkové nastavenia sú intuitívne. K dispozícii sú aj prémiové služby. Výhody oproti klasickým dodávateľským riešeniam sú zjavné.

V oblasti konkurencie má zmysel pozrieť sa len po cloudových hráčoch. Aj v tejto oblasti sa snažíme o transparentnosť a poskytujeme model flat-rate. Nestane sa, že vám na konci mesiaca vystavíme faktúru za nadspotrebu prenosového pásma, alebo prudko klesne predplatený kredit, ako sa to môže stať u známych cloudových spoločností.

Rovnako nepodmieňujeme využívanie služby WebShield inými platenými službami. Nie je tiež potrebné migrovať k nám samotnú chránenú webovú aplikáciu, ani jej doménové záznamy.

V rámci riešenia zabezpečujeme bezplatne aj TLS certifikát pre vašu doménu vrátane celého jeho životného cyklu.

Ako to celé funguje?

1. Vyplníte online formulár a požiadate o Pan-Net WebShield pre vašu webovú aplikáciu.

2. Spravíte jednorazovú zmenu vašich doménových záznamov.

To je všetko. Vaša webová aplikácia je chránená. Celé to trvá pár minút od požiadavky, po dynamický vytvorenú WebShield inštanciu v cloude. Platforma vás priebežne notifikuje a určite proces zvládnete.

Prezradíte viac o technológii samotnej?

Nielen Pan-Net WebShield, ale aj iné systémy produkujeme na moderných technológiach. Spomeniem predovšetkým Kubernetes, Openstack, princípy Infrastructure as a Code, self-healing, geografická redundancia, automatické škálovanie, CICD, ACME, či GitOps,...každá z uvedených oblastí by si zaslúžila samostatný priestor.

Okolo samotnej WebShield infraštruktúry prevádzkujeme monitorovacie a logovacie systémy vrátane technológii ako message buses a data streaming.

Na prevádzku dohliadajú boti, ktorí za nás robia rutinné prevádzkové úlohy. Jednotlivé komponenty riešenia sú kontajnerizované mikroslužby s tisíckami riadkov vlastného kódu.

Čo plánujete do budúcnosti?

Popri veľkých zákazníckych riešeniach plánujeme rozvíjať portfólio IaaS, PaaS a SaaS a prinášať nové služby aj koncovým zákazníkom. Všetko formou cloudifikovaných platforiem a agilným spôsobom. Preto privítame spätnú väzbu a radi zapracujeme zákaznícke požiadavky do ďalších verzií, ktoré vychádzajú na týždennej báze.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 21 036
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 824
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 545
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 941
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 385
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 369
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 913
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 576
SkryťVypnúť reklamu

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.

INZERCIA 8 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.

INZERCIA 8 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 19 h
SkryťZatvoriť reklamu