SME

Exotická kurkuma nepatrí len do kuchyne, ocení ju ústna dutina

Článok vznikol v spolupráci s bielou perlou® a zubnou lekárkou MDDr. Andreou Hrubou.

(Zdroj: biela perla)

Výrazná žltá farba kurkumy v spojení s bielymi zubami sa môže na prvé počutie javiť ako nezmysel, no nie je to tak. V bieliacej zubnej paste :kurkuma + Q10 a v antibakteriálnej ústnej vode s obsahom kurkumy od slovenskej bielej perly® sa používa prírodný, klinicky testovaný kurkumový extrakt, ktorý je certifikovaný COMOS a získavaný šetrnou extrakciou pomocou CO2. Tento extrakt je bezfarebný, čiže nehrozí žiadne zafarbenie zubnej skloviny.

Blahodárne účinky kurkumy v ústnej dutine
Kurkuma ako rastlina predstavuje prijateľnejšiu, prírodnú formu terapie pri problémoch v ústnej dutine. Jej antibakteriálnym a protizápalovým účinkom sa poďakuje aj Vaša ústna dutina. Kurkuma ako taká je určená na prevenciu zápalov ďasien. Pomáha regenerovať ďasná, predchádza ich zápalu a krvácaniu a znižuje výskyt mikrobiálneho zubného plaku. Celkovo má silné antibakteriálne, antiplakové a antimikrobiálne vlastnosti, ktoré potvrdzuje táto štúdia. Preto je vhodné, aby sa používala aj po chirurgických zákrokoch, aby sa ďasná rýchlejšie zregenerovali.

V Ajurvéde je kurkuma uznávaná pre svoje priaznivé zdravotné účinky pre ľudský organizmus a koenzým Q10 je považovaný za silný antioxidant. Bieliaca zubná pasta :kurkuma + Q10 obsahuje práve kombináciu kurkumového extraktu a antioxidantu koenzým Q10, ktorá regeneruje ďasná, posilňuje zubnú sklovinu, udržuje prirodzenú mikroflóru v ústach a odstraňuje zafarbenia spôsobené konzumáciou kávy, čaju alebo červeného vína. Má veľmi nízku abrazivitu, ktorej RDA je 11, vďaka čomu je veľmi šetrná k zubnej sklovine a taktiež vhodná pre sonické zubné kefky. Obsahuje až 94 % prírodných látok, medzi ktoré (okrem vyššie spomenutých) patrí aj fluór & prírodné kalcium, ktoré slúžia na ochranu pred zubným kazom a na posilnenie zubnej skloviny, enzým Glukóza Oxidáza (v malom množstve sa prirodzene nachádza v ústnej dutine) pre prirodzené bielenie zubov a správnu mikroflóru, prírodný olej z eukalyptu a citrónu sa stará o svieži dych. biela perla® si zakladá na enzymatickej receptúre a prírodných olejových extraktoch vo všetkých svojich produktoch.

Kurkumová ústna voda je prírodnejšia forma prevencie
Nasledovná štúdia potvrdzuje, že kurkuma je porovnateľná s chlorhexidinom, ktorý sa bežne používa v ústnych vodách, ktoré sú určené pre oslabené ďasná, kurkuma je však prírodnejšia forma prevencie.

Antibakteriálna ústna voda s obsahom kurkumy od bielej perly® je určená na prevenciu zápalov ďasien a redukciu mikrobiálneho zubného plaku, a teda pre tých, ktorí trpia oslabenými, zapálenými ďasnami. Medzi ďalšie aktívne látky, ktoré obsahuje, patrí xylitol. Ten chráni pred prekyslením ústnej dutiny. Mäta zase dodáva svieži dych.

„Zubná pasta a ústna voda biela perla® majú vďaka obsahu prírodného extraktu z kurkumy potenciál v zubnom lekárstve. Najnovšie výskumy naznačujú, že kurkuma má výrazné antioxidačné, protizápalové a antimikrobiálne účinky, ktoré možno využiť aj pri liečbe rozličných systémových ochorení. Pri lokálnej aplikácii v ústnej dutine má najmä vplyv na sliznice v ústnej dutine. Vďaka týmto vlastnostiam dokážu produkty s obsahom kurkumy napomôcť v liečbe počiatočných štádií parodontálnych ochorení. Antimikrobiálny účinok zníži počet baktérií a protizápalový účinok bojuje proti začervenaniu, opuchu a krvácaniu ďasien. Protizápalový efekt je vhodný pre ľudí, ktorí bojujú so zápalom ďasien, majú problém s aftami, sú po dentálnej hygiene alebo len majú radi produkty na prírodnej báze. Zistilo sa totiž, že kurkuma má vďaka antioxidačnému efektu preventívny vplyv aj na ďasná zdravých ľudí. Zubná pasta biela perla® okrem extraktu z kurkumy obsahuje koenzým Q10, ktorý je známy pre svoje antioxidačné účinky. Ústna voda s obsahom kurkumy má antibakteriálny účinok a zabraňuje opätovnej tvorbe zubného povlaku. Efekt prírodného extraktu kurkumy v ústnej vode bol vedecky zhodnotený a je zrovnateľný s chlórhexidínovými ústnymi vodami. Vďaka tomuto zisteniu sú ústne vody s obsahom kurkumy vhodné ako doplnok ústnej hygieny,“ hovorí zubná lekárka MDDr. Andrea Hrubá.

Viac informácií o bielej perle® či kurkume nájdete na www.bielaperla.sk

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 233
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 548
  3. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 13 487
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 11 010
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 648
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 508
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 8 025
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 320
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 12 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 12 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 23 h
SkryťZatvoriť reklamu