SME

Športovci Špeciálnych olympiád získali podporu známej značky

Špeciálne olympiády Slovensko ponúkajú športovcom s intelektuálnym znevýhodnením nové príležitosti na ich osobný rozvoj.

Prezidentka Špeciálnych olympiád Slovensko Dominika Nestarcová, Mária Smejová ako zástupkyňa za SodaStream, reprezentant v zjazdovom lyžovaní Andrej Petrík a národná riaditeľka ŠOS Eva Gažová.Prezidentka Špeciálnych olympiád Slovensko Dominika Nestarcová, Mária Smejová ako zástupkyňa za SodaStream, reprezentant v zjazdovom lyžovaní Andrej Petrík a národná riaditeľka ŠOS Eva Gažová. (Zdroj: Fast Plus)

Špeciálne olympiády Slovensko dávajú športovcom s intelektuálnym znevýhodnením šancu ukázať, čo v nich je, prekonať samých seba a prežiť radosť z účasti na pretekoch a z víťazstva. Celoročným cyklom tréningov a súťaží doma aj vo svete v rôznych športoch vytvárajú pre deti aj dospelých s intelektuálnym znevýhodnením nové príležitosti na rozvíjanie ich fyzických a duševných schopností.

Zástupcovia spoločnosti FAST PLUS, a. s., ktorá je výhradným distribútorom značkySodaStream pre Slovensko, sa rozhodli podporiť pitný režim zanietených športovcov prístrojmi a fľašami z limitovanej slovenskej edície. Tie budú naši reprezentanti používať už v športovej príprave na Špeciálne olympiády, ktorá je v plnom prúde. Fľaše SodaStream s čičmianskym vzorom sa stanú aj exkluzívnym doplnkom výpravy na Svetové zimné hry Špeciálnych olympiád, ktoré sa budú konať v januári 2022 v ruskej Kazani.

Zaujímavosťou je, že tak ako SodaStream, ajŠpeciálne olympiády Slovensko používajú čičmiansky motív ako slovenský exkluzívny vzor jedinečnosti našej krajiny. Čičmianske vzory budú mať športovci s intelektuálnym znevýhodnením na svojom oblečení na Otváracom aj Záverečnom ceremoniáli, na stupni víťazov, ako aj na súťažnom, resp. pretekárskom oblečení.

Naše fľaše zo špeciálnej národnej edície svojou originalitou vynikajú medzi ostatnými národnými fľašami SodaStream. Preto sme nimi chceli podporiť výnimočných, snaživých ľudí. Našli sme ich v našich športovcoch, ktorí nás budú reprezentovať na Špeciálnych olympiádach,“ prezradila Mária Smejová zo spoločnosti Fast Plus. „Mňa osobne mrzí, že o týchto talentovaných a úspešných ľuďoch takmer nepočuť. Tvrdo trénujú, tešia sa z každého úspechu a každá prehra ich ešte viac poháňa k prekonaniu samých seba. Intelektuálne znevýhodnení športovci majú rovnakú chuť víťaziť a sú rovnako hrdí na možnosť reprezentovať Slovensko, ako každý iný športový reprezentant,“ dodala Mária Smejová.

Inklúzia je u nás ešte stále v plienkach, pritom spôsobov, ako žiť s rôznorodosťou je nekonečné množstvo. Spojením týchto dvoch špeciálnych projektov sme chceli vyjadriť podporu našim intelektuálne znevýhodneným reprezentantom na Špeciálnych olympiádach a zároveň aj upriamiť pozornosť na túto skupinu ľudí, ktorí robia dobré meno Slovensku,“ ozrejmuje vznik projektu Michaela Hanáková z PR agentúry 10/10 Communications.

Národná riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko Eva Gažová netají nadšenie zo spolupráce. „Ďakujeme SodaStreamu za starostlivosť o pitný režim športovcov s intelektuálnym znevýhodnením. Tak ako ÚĽUV, ktorý daroval výprave čiapky, šále a rukavice s čičmianskym vzorom, tak je spojitosť so značkou SodaStream viac ako vítaná a vážená, pretože jej zmýšľanie o prezentácii krajiny a našich slovenských hodnôt je rovnaké. Táto podpora slovenských reprezentantov s intelektuálnym znevýhodnením dodáva spolupráci hodnotu porozumenia a inklúzie,“ povedala pri príležitosti odovzdávania fliaš intelektuálne znevýhodneným športovcom národná riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko Eva Gažová. A odkaz športovcov pre SodaStream? Znel jasne: STE SPECIAL! #smespecial

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? Takto internet rozšírite do každého kúta
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 709
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 010
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 539
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 849
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 109
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 021
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 735
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 6 017
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 7 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.


INZERCIA 21 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.


27. mar
SkryťZatvoriť reklamu