Piatok, 19. august, 2022 | Meniny má Lýdia

V snahe pomôcť nemá konkurencia miesto. Spoločne dokážeme viac

Keď ide o ľudské životy, súťaživosť ide bokom a prichádza spolupatričnosť - spolu totiž dokážeme viac.

(Zdroj: Shutterstock)

Dva najznámejšie elektro domy na našom trhu NAY a PLANEO sa v týchto dňoch rozhodli zanechať konkurenčné súťaženie. „V prípade pomoci Ukrajiny máme rovnaký cieľ. Tam, kde ide o ľudské životy, nie je priestor na konkurenciu, práve naopak. Spoločne sa pomoc násobí, spoločne sme silnejší, spoločne dokážeme viac. Koniec-koncov, odkazuje na to aj naša vlastná história v legende o Svätoplukových prútoch,“ hovorí generálny riaditeľ PLANEO Elektro Peter Benický.

Stačil jeden telefonát

Predseda predstavenstva spoločnosti NAY Peter Zálešák prezrádza, že stačil jeden krátky telefonát Petra Benického a dohoda bola okamžitá. „Sme v prvom rade ľudia a ako ľudia si musíme pomáhať. Dohodli sme sa, že spoločne venujeme čiastku 100 000 eur na pomoc Ukrajine a utečencom prostredníctvom slovenskej zdravotníckej humanitárnej organizácie MAGNA, ktorá od roku 2001 poskytuje pomoc deťom a ich rodinám v núdzi.“

Pomoc bude potrebná aj naďalej

Peter Benický a Peter Zálešák spoločne deklarovali, že týmto pomoc nekončí. „Pomoc ľuďom z Ukrajiny bude potrebná aj v najbližších týždňoch a mesiacoch. Teraz sme spravili prvý rýchly krok a uvažujeme o ďalších adresných formách pomoci v spolupráci s inými organizáciami,“ dodávajú zástupcovia elektropredajní PLANEO a NAY.

Malá pomoc s obrovskou silou
Už 30 eur pomôže zabezpečiť zdravotnícky materiál pre 20 pacientov . Slovenská humanitárna organizácia MAGNA zabezpečuje dodávky liekov a zdravotníckeho materiálu priamo v centre bojov, kde je zranených mnoho nevinných dospelých a detí.
Pomôcť im môžete aj vy:

• zaslaním SMS v hodnote 10 eur na číslo 836
  • vkladom na účetIBAN: SK5811000000002943004292
  • priamo cez stránku magna.org.

Každá pomoc sa počíta.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

50 percent áut, ktoré boli registrované pred embargom, je stále funkčných.

INZERCIA 12 h

Hyundai chce spojiť ľudí v záujme trvalej udržateľnosti.

INZERCIA 12 h

Spoločnosť Shell v rámci svojej stratégie rozvoja plánuje rozšíriť podporu pre komunity. Slovensko neobchádza.

21 h
SkryťZatvoriť reklamu