Streda, 10. august, 2022 | Meniny má Vavrinec

FAST PLUS svojim novým centrom podporuje aj zamestnanosť

Zelená energia, nové pracovné miesta či podpora elektromobility – aj s tým je spojená výstavba nového logistického parku FAST PLUS

Hlavným nájomcom CONTERA parku v Žiari nad Hronom bude FAST PLUS, a.s.Hlavným nájomcom CONTERA parku v Žiari nad Hronom bude FAST PLUS, a.s. (Zdroj: CONTERA - vizualizácia)

Obchodná spoločnosť FAST PLUS, ktorá stojí za značkouPLANEO - jednou z najvýznamnejších sietí kamenných predajní na Slovensku a tiež eshopom s elektro a iným tovarom, bude hlavným nájomcom nového logistického parku v Žiari nad Hronom, ktorý buduje developer CONTERA.

Nové priestory sú pre nás na ideálnom mieste. Centrálna logistika by mala byť v centre územia, preto je Žiar nad Hronom ideálny. Samotný CONTERA park bude stáť hneď vedľa diaľnice R1, čo je plus z hľadiska dopravnej dostupnosti,“ odôvodňuje výber lokality CEO FAST PLUS Peter Benický.

V súčasnosti je centrálny sklad veľkoobchodu s elektronikou v Bratislave, čo nie je logisticky práve najvýhodnejšia poloha. Podľa Benického pôvodné skladové priestory už prestávajú vyhovovať, potrebné sú väčšie priestory a tiež zmodernizovanie a zefektívnenie procesov.

V novom sklade budeme mať skladovaciu galériu, dopravníky a ďalšie technologické vymoženosti. Nové priestory v CONTERA parku budú prevádzkované energiou z obnoviteľných zdrojov, k udržateľnosti životného prostredia prispeje aj systém opätovného využívania dažďovej vody. K dispozícii budú aj nabíjačky na elektromobily, plánuje sa inštalácia fotovoltaických panelov, čo sú tiež atribúty, ktoré pozitívne ovplyvnili naše rozhodnutie,“ pokračuje Peter Benický.

V žiarskom CONTERA parku využije FAST PLUS v prvej fáze logistickú halu s rozlohou 25-tisíc m2 , s možnosťou expanzie o ďalších 15-tisíc m2. Stavebné práce by mali začať v treťom kvartáli roku 2022 a dokončené by mali byť o rok neskôr.

Nové logistické centrum znamená aj nové pracovné príležitosti. Osobne - ako rodák z tohto regiónu - som rád aj tomu, že vytvorením stovky pracovných miest v logistike a administratíve poskytneme prácu ľuďom z tohto kraja ,“ dodáva CEO FAST PLUS Peter Benický.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Jesenné cesty do exotiky sa oplatia teraz. Pomôžeme vám ich získať so zľavou.

INZERCIA 8 h

Najväčší hit je medový cider. Dá sa kúpiť aj v desiatich Kauflandoch.

INZERCIA 8 h

Kúpte si nové číslo Historickej revue. Alebo využite skvelú akciu pre predplatiteľov.

SkryťZatvoriť reklamu