SME

Cítite sa po dovolenke ešte viac vyčerpaní, ako pred ňou?

Necítite sa občas po dovolenke tak, že sa vám žiada ďalšia na zotavenie?

(Zdroj: Kúpele Piešťany )

Stalo sa už aj vám, že ste sa na dovolenku tešili, všetko ste pedantne naplánovali, prichystali a aj napriek tomu sa namiesto úľavy, odpočinku a pocitu „ľahkosti bytia“ dostavila nervozita, sklamanie a napätie? Je dokonca psychologicky odôvodnené, že vykĺznutie (hoci z náročnej) rutiny môže u mnohých ľudí spôsobiť prechodný úzkostný stav, ktorý majú čiastočne na svedomí nerealistické očakávania, zmena prostredia a pocit, že na dovolenke si predsa treba užívať!

Tlak na dovolenkárov je vyvíjaný aj v súvislosti s pandemickou dobou. Či chceme, alebo nie, v podvedomí máme stále rozsvietený výkričník, ktorý nám pripomína, že celosvetová pandémia nezmizla a ochorieť na dovolenke v zahraničí by jej priebeh značne skomplikovalo.

Skúsenosti tohtoročných dovolenkárov, ktorí sa po dlhých dvoch rokov obmedzení znova vybrali „do sveta“ hovoria, že sme si od dovolenkovania v zahraničí akosi odvykli. A nielen my, rovnaký názor na vec má v mnohých prípadoch aj naša imunita, ktorá to nejednej rodine, páru či skupinke dovolenkárov dala patrične pocítiť v tom najnevhodnejšom čase. Nehovoríme len o pandémii, častým nepozvaným hosťom bývajú žalúdočné ťažkosti, náhle horúčkové stavy či úrazy.

Tým nechceme naznačiť, že ísť na dovolenku je zlý nápad – práve naopak! Ak sa vám však stalo to, že ste sa z tej svojej vrátili viac zničení a vyčerpaní, ako keď ste na ňu šli, máme pre vás tip na oddych, ktorý vám takpovediac „nezožerie“ nervy.

Pohladenie po Slovensky

Chýr o slovenskom geotermálnom bohatstve už desaťročia prekračuje hranice republiky. Mnohí – tak, ako my za morom a exotikou neváhajú precestovať kusisko sveta, aby navštívili vychytené slovenské kúpeľné destinácie.

V ktorých slovenských kúpeľoch ste už boli? Keď ste zatiaľ kúpeľnú atmosféru, ich účinky a nekonečnú pohodu nezažili na vlastnej koži, je načase napraviť si chuť a vyskúšať, čo máme doma. Odpadne vám stres z riešenia zdravotných komplikácii v zahraničí, nakoľko všetky kúpeľné destinácie majú svojho kúpeľného lekára. Zabudnúť môžete aj na jazykovú bariéru, zvýšené náklady na zdravotnú starostlivosť, komplikácie s presunom v prípade problémov a v absolútnej pohode si môžete užiť blahodarné účinky slovenských termálnych vôd a bahna.

Na svoje si prídu dokonca aj milovníci pobytu na ostrove – piešťanský Kúpeľný ostrov je tým miestom, kde sa koncentrujú hotely zo svetoznámej siete Ensana Health Spa Hotels – hotely, ktoré neponúkajú len vynikajúce služby a ubytovanie, ale aj benefit v podobe zlepšenia vašich zdravotných ťažkostí.

Podľa vlastnej preferencie si v Piešťanoch vyberte buď rodinne orientovaný All Inclusive hotel Splendid, kde si zábavu užijú malí a komfortne si oddýchnu veľkí. Keď chcete relaxovať v páre alebo s priateľmi, ideálnou voľbou pre vás je hotel Esplanade, ktorý vás uchváti príjemnou atmosférou a možnosťami wellness a fitness vyžitia. Keď usúdite, že chcete svoje chvíle v Piešťanoch prežiť luxusne a bohémsky, jasnou voľbou pre vás je secesný hotel Thermia Palace, ktorý v tomto roku oslavuje svoje 110. narodeniny.

Máte to bližšie na Záhorie? Príjemnú a ničím nerušenú rodinnú dovolenku na Slovensku si môžete užiť aj v Kúpeľoch Smrdáky. Tie určite poznajú všetci tí, ktorí sa liečia z chronických kožných ochorení. Ich pohostinnosť, príjemnú atmosféru a v neposlednom rade aj liečivé účinky smrdáckej vody môžete na vlastnej koži v aktuálne prebiehajúcej letnej sezóne spoznať aj vy.

Keď ste stále vo fáze premýšľania o tom, kde v rámci Slovenska by ste si chceli odpočinúť, veríme, že sme vám spravil chuť na kúpele.

Budeme sa na vás tešiť v sieti Ensana Health Spa Hotels, do ktorej spadajú smrdácke i piešťanské hotely. Možnosti rezervácie a všetky potrebné informácie nájdete na stránke www.ensanahotels.com/sk.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 29 696
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 415
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 543
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 910
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 258
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 092
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 841
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 771
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 3 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 3 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 13 h
SkryťZatvoriť reklamu