SME

Užite si zimu na Východnej Morave!

Beskydy patria k najkrajším horám v ČR. Ponúkajú skvelé podmienky pre lyžovanie, snowbording, ale aj bežky, skialpy či turistiku.

Zima na Východnej Morave, Valachy. Zima na Východnej Morave, Valachy. (Zdroj: Milan Jůza)

A nielen to – okúzlia vás hlavne svojou atmosférou, pohostinnosťou miestnych a autentickou bielou zimou uprostred hlbokých lesov.

Novinkou tohto roku je skipas, ktorý využijete hneď v siedmich ski areáloch v Beskydách a Javorníkoch. Skipas platí po dobu ôsmich dní od jeho zakúpenia na celodenné aj nočné lyžovanie, v rámci nich si vychutnáte štyri celé dni na zjazdovke. Každý deň si vyberáte podľa aktuálnych snehových podmienok, ktorú zo zjazdoviek využijete. Tiež ho môžete kombinovať s Beskydy Valašsko Card, vďaka ktorej nahliadnete do viac než 100 zvýhodnených služieb v regióne.

Beskydy Valašsko Card získate zdarma, pokiaľ sa ubytujete aspoň na 2 noci v hoteli alebo penzióne zapojeného do projektu. Tiež si ich môžete zakúpiť v informačných centrách v Beskydách za 99 Kč pre dospelých a 69 Kč pre deti. Viac informácií sa dozviete na portálu visit-valassko.cz

Vyberať môžete zo siedmich ski areálov: SKI Bílá, Ski areál Mezivodí, Ski areál Karolinka, Ski areál Jezerné, SKICENTRUM Kohútka, Ski areál SYNOT – Kyčerka vo Velkých Karlovicích a Zjazdovka Horal v Rezorte Valachy. Všetky sú od seba vzdialené maximálne 20 minút autom, sú ľahko dostupné, a za jeden deň stihnete tiež návštevu viacerých stredísk.

Pozrite sa, aké ďalšie lyžiarske strediská sa nachádzajú na Východnej Morave. Rozhodne ich nie je málo, a k tomu ešte pridajte stovky kilometrov upravených bežeckých trás. Tie najlepšie nájdete vo Velkých Karlovicích alebo v okolí Rožnova pod Radhoštěm a na Pustevnách.

Čím si spestriť návštevu Valašska?

Valašsko je skvelým miestom pre zimnú dovolenku a zima v Beskydách je okúzľujúca. Hlavne vo Velkých Karlovicích, je to ideálne miesto pre lyžovanie a zimné prechádzky, ale aj pre bežkovanie a špičkový wellness – oddych, kúpanie sa a moderná lokálna gastronómia. Miestne hotely a reštaurácie si dávajú záležať na výbere kvalitných regionálnych surovín, vďaka tomu sú miestni na svoje typické pokrmy náležite pyšní. Niekoľko z nich si môžete odviezť domov, ako suvenír či darček pre vašich blízkych.

Prvýkrát na bežkách? Nevadí!

Tohtoročnou novinkou v Rezorte Valachy vo Velkých Karlovicích je bezplatné zapožičanie bežiek Yoko pre ubytovaných hostí. Ide o jedinečnú službu v rámci celej Českej republiky. Nájdete tu až 50 km bežeckých trás, ktoré sa rôzne prelínajú a sú vďaka nenáročnému terénu vhodné aj pre začiatočníkov. Bežky si môžete počas pobytu vyskúšať pokojne prvýkrát, veríme, že už nebudete chcieť tráviť zimu inak.

Pod dohľadom odborníkov

Rodinná zjazdovka Horal pri hoteli Horal je obľúbeným cieľom začiatočníkov a rodičov s deťmi. Vďaka miernemu sklonu a dĺžke 350 m, prevýšeniu 40 m, je ako stvorená pre prvé lyžiarske kroky. Pre najmenšie deti je pripravený aj park s pojazdným kobercom. Lyžiarska škola Razulák ponúka nielen lekcie lyžovania, ale aj snowbordingu a bežkovania. Pri dobrých snehových podmienkach je na zjazdovke aj snowtubing.

Pokiaľ vás lákajú skialpy, vyrazte na zjazdovku Razula, tá sa nachádza oproti Spa hotelu Lanterna. Zjazdovka sa nebude v tomto roku plne využívať pre lyžiarov, preto bude neupravená a na vlastné nebezpečie ju môžete otestovať vo freeride na vašich skialpoch. Samozrejmosťou je pre začiatočníkov tiež požičovňa vybavenia a výuka skialpiningu s Lyžiarskou školou Razulák.

Ubytujte sa v tradičných valašských chalupách alebo v luxusnom wellness hoteli

Medzi luxusné ubytovania patrí rozhodne Spa hotel Lanterna, ktorý je svojou kľudnejšou atmosférou ako stvorený pre páry a milovníkov nerušeného oddychovania, doplneného o zážitkovú gastronómiu. Wellness hotel Horal zase láka rodiny s deťmi, ponúka rodinnú zjazdovku s Lyžiarskou školou Razulák, tiež termálne bazény vo Wellness Horal. Jedinečným zážitkom je tiež ranné saunovanie detí s detským saunovým rituálom.

Typické valašské chalupy nájdete v okolí Kyčerky. Môžete sa ubytovať v klasických chalupách s moderným vybavením a rôznou kapacitou. Každá má svoje kúzlo, záleží len na vás, v ktorej z nich si dovolenku na Valašsku užijete.

Zaslúžený relax a skvelé jedlo

Kde sa dobre najesť? Konkrétne vo Velkých Karlovicích to budete mať jednoduché. Kamkoľvek sa vydáte na obed alebo večeru nájdete skvelé jedlo. Všetko je čerstvé a pripravované z miestnych surovín. Napríklad Reštaurácia hotelu Horal láka na tradičné valašské špeciality ako je kyselica či halušky, okrem toho ponúkajú tiež skvelé zverinové špeciality. Na svoje si tiež prídu milovníci lahodného moku – piva. Za „príkladné dodržovanie zásad starostlivosti o kvalitu čapovaného piva“ je Horal držiteľom prestížneho ocenenia Plzeňského prazdroja Hviezda Sládkov.

Trochu iný gastronomický zážitok nájdete v Reštaurácii Spa hotelu Lanterna. Ochutnáte to najlepšie z regiónu v modernom poňatí. Najväčšími špecialitami sú steaky z mäsa z farmy Rudimov, ktoré kuchári pripravujú metódou suchého zrenia. Ak si chcete dopriať celý večer so zážitkovou gastronómiou, vychutnáte si šesťchodové menu podávané s moravskými vínami v reštaurácii Vyhliadka.

Po celom dni von na snehu, po lyžovaní alebo bežkovaní, nastane čas na oddych. Kráľovský relax vám ponúkne niekoľko miest na Valašsku. Ak ste si pre svoju dovolenku vybrali Velké Karlovice, nemusíte jazdiť ďaleko – odpočinkové miesta na vás čakajú v hoteli Horal i Lanterna, prípadne v novo zrekonštruovanom hoteli Tatra, ktorý nájdete na kopci po ceste na Soláň.

Naozajstný vodný svet objavíte v blízkosti Hotelu Kyčerka a Ski areálu Synot Kyčerka. Užite si tam nikdy nekončiacu zábavu vodných atrakcií, tiež sauny a masáže. Na svoje si prídu hlavne rodiny s deťmi.

Pokiaľ sa budete pohybovať na opačnej strane Beskýd – v okolí Rožnova pod Radhoštěm – aj tam nájdete krásne miesta k oddychu a skvelé jedlo. Priamo v Rožnove pod Radhoštěm sú vyhlásené Pivné kúpele a na skvelé jedlo vás pozveme napríklad do Vily Rosenaw, ktorá sa nachádza v ich blízkosti.

Kúsok ďalej, na Horní Bečvě, je Endemit Boutique Hotel a Spa. V nádhernej prírode, uprostred kopcov a hlbokých valašských lesov načerpáte energiu, miestna kuchyňa sa tiež nenechá zahanbiť – je vyhlásená široko ďaleko. Opäť ide o moderné poňatie nielen valašskej gastronómie, ich polievka z pečených paprík vás určite presvedčí o tom, že sa budete chcieť opäť vrátiť. Každý rok vás tiež privíta zážitok miestneho wellness centra.

Ako vidíte, Východná Morava má všetko, čo si môžete priať k tomu, aby ste zažili naozajstnú zimnú dovolenku. Aktívne využitie voľného času, odpočinok uprostred prírody a skvelé jedlo. Východná Morava je miestom, na ktoré sa budete chcieť vždy vrátiť.

Hradené z dotácie Zlínskeho kraja.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 20 157
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 17 873
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 546
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 947
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 402
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 401
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 924
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 558
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.


INZERCIA 9 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.


INZERCIA 9 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.


INZERCIA 19 h
SkryťZatvoriť reklamu