SME

Ako zvládnuť predvianočný zhon bez stresu a napätia

Každý piaty Slovák si necháva vianočný nákup potravín na poslednú chvíľu.

Pred Vianocami môžete zažívať viac stresu. Čo s tým? Pred Vianocami môžete zažívať viac stresu. Čo s tým? (Zdroj: Adobe Stock)

Hoci sú Vianoce najkrajšími sviatkami v roku, spájajú sa aj s predvianočným stresom, ktorý k nim už akosi patrí. Súvisí predovšetkým s nákupom darčekov a potravín na vianočne prestretý stôl.

Každý piaty Slovák si totiž necháva vianočný nákup potravín na poslednú chvíľu. Vyplynulo to z novembrového prieskumu Wolt Marketu v spolupráci s agentúrou 2muse.

Ako sa vyhnúť predvianočnému stresu

Cena vianočného nákupu sa podľa prieskumu najčastejšie vyšplhá na 100 eur. Slováci sa častejšie pripravujú na nákupy vopred, no pätina z nich si necháva vianočné nákupy na posledný deň – dva pred Vianocami.

Takmer 50 percent ľudí si podľa prieskumu vyčlení 2 až 3 hodiny na nákup a viac ako 55 percent opýtaných radšej nakupuje v sprievode druhej osoby, informovala o záveroch prieskumu riaditeľka Wolt Marketu pre Česko a Slovensko Jana Trnovská.

Donáška potravín, a môžu to byť aj vianočné darčeky, je jedinečnou možnosťou, ako sa vyhnúť predvianočnému zhonu a nezažívať stres z preplnených obchodov.

Popularita online nákupov s donáškou u Slovákov rastie. Z prieskumu vyplýva, že takmer 39 percent respondentov by za istých okolností zvážilo takýto druh nákupu. Až 46 percent zákazníkov rýchlej donášky považuje rýchle vybavenie nákupu za kľúčové.

„Priemerný čas doručenia tovaru z Wolt Marketu je 25 minút,“ hovorí Trnovská. Väčšinu z tohto času zaberie samotné doručovanie, teda vyzdvihnutie objednávky kuriérom a napokon cesta a príchod k vašim dverám.

„Vianočný ošiaľ a hodiny strávené v uličkách obchodov či v rade sa dajú jednoducho zameniť za pohodlný a rýchly nákup potravín online s doručením až ku dverám. Výhody donášky si naši zákazníci uvedomujú a pre takmer polovicu z nich je pohodlie kľúčovým faktorom. Nechcú zbytočne chodiť do obchodov a radšej získaný čas trávia inak a navyše tak aj ušetria,“ pripomína Trnovská.

Tisíc nových produktov

Wolt Market prihliada aj na vysokú infláciu spojenú so zvyšujúcimi sa cenami potravín a energií, ktoré ovplyvňujú aj vianočné sviatky. Keďže ceny potravín zaťažili peňaženky spotrebiteľov, otázkou bolo, ako sa to odrazí na donáške potravín a nákupoch počas Vianoc.

„Náš prieskum potvrdil viaceré hypotézy a preto sme vo Wolt Markete dali dôraz na dva kroky. V prvom rade sme rozšírili ponuku o tisíc nových produktov. V ďalšom rade sme zmrazili ceny štyroch stoviek produktov,“ vysvetľuje Trnovská.

Rozšírenie sortimentu vo Wolt Markete o 1000 položiek búra mýtus, že okamžitá donáška potravín slúži len ako náhrada večierky. Do 30 minút si môže zákazník urobiť aj celý vianočný nákup.

„Slováci nákupom strávia niekoľko hodín, pričom impulzívne nákupy sa môžu odraziť na neplánovane vyšších výdavkoch. Tí, čo by sa tomu radi vyhli a radšej boli doma s rodinou, si tak môžu urobiť kompletný vianočný nákup z gauča pomocou donášky potravín,“ potvrdzuje riaditeľka spoločnosti.

V Bratislave navyše otvorili už tretí Wolt Market. Zákazníci si môžu objednať svoj nákup aj z novootvorenej prevádzky v Perle Ružinova. Okamžitá donáška potravín bude tak dostupná už aj pre Vrakuňu a Podunajské Biskupice. Ružinovčania mali túto možnosť aj doteraz, avšak nová prevádzka pre nich znamená zrýchlenie a aj zlacnenie donášky.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  4. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  5. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  7. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  8. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine!
  1. Nissan Qashqai: Facelift prináša množstvo inovatívnych vylepšení
  2. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  3. Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa h3kovali
  4. Aj jedenáste ocenenie Slovak Superbrands Award putuje do dm
  5. Autocentrá AAA AUTO už za prvý štvrťrok predali 26 000 vozidiel
  6. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  7. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  8. Relaxačný raj v resorte Drevenice Terchová
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 833
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 342
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 4 776
  4. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 3 296
  5. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 130
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 878
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 365
  8. Nebudete veriť, že toto skrýva Albánsko. Jeho pláže vyrazia dych 2 031
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Renomovaná značka áut Nissan prichádza s novým vylepšeným modelom Qashqai.


19m

Investovať všetky peniaze iba do jedného aktíva nie je ideálne.


INZERCIA 11 h

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili.


18 h
SkryťZatvoriť reklamu