Znalci ocenia Pilsner Urquell z tanku

Každý milovník piva Pilsner Urquell sníva o tom, aby si aspoň raz v živote mohol vychutnať nepasterizované pivo z tanku v ležiackej pivnici plzenského pivovaru. Málokto však doteraz mal tú príležitosť.

Pilsner Urquell je už od svojho zrodu symbolom kvality a pivnou ikonou. Vďaka jedinečnej technológii čapovania piva – tzv. pivným tankom, ktoré sú nainštalované v šiestich bratislavských prevádzkach, si milovníci Plzne dnes už kedykoľvek môžu zájsť na pivo, ktoré je podobné pivu z ležiackej pivnice pivovaru.

„Tankové pivo je, zjednodušene povedané, pivo, ktoré sa čo najrýchlejším spôsobom dostane z ležiackej pivnice závodu k zákazníkovi. Toto pivo neprešlo cez stáčacie linky a nikdy nebolo v skladoch expedície. Ide o najčerstvejšie pivo, aké môže Pilsner Urquell ponúknuť svojim fanúšikom mimo plzenského pivovaru,“ hovorí Václav Berka, starší obchodný sládok Plzenského Prazdroja. Pri tankovej technológii sa pivo nečapuje z klasických sudov, ale z moderných nerezových tankov s objemom 5 alebo 10 hl. Nepasterizované pivo dovezené z plzenského pivovaru v tepelne izolovanej cisterne sa stáča do nepriepustného sterilného vaku, ktorý je vo vnútri tanku. Tomuto systému sa odborne hovorí „bag-in-box“. Zlatý mok sa čapuje tlačením vzduchu na vak. „Vďaka tomu nepasterizované pivo neprichádza do styku s kyslíkom a zabraňuje sa tak jeho zvetrávaniu. To má pozitívny vplyv na jeho kvalitu a chuťovú trvanlivosť. Zároveň je takto tankové pivo optimálne sýtené, čo ešte umocňuje prirodzený charakter piva Pilsner Urquell a plnosť jeho chuti. Pivo je skrátka od začiatku do konca v ideálnych podmienkach, aké si len sládok dokáže predstaviť,“ dodáva Václav Berka.

V Českej republike sa pivo Pilsner Urquell čapuje z tankov v desiatkach reštaurácií a pivníc. V Bratislave si Pilsner Urquell čapovaný z tankov môžete dopriať hneď na šiestich miestach – v Prazdroji na Mostovej ulici, v Kolkovni v Eurovei, v Alfe na Jiráskovej ulici, v Plzenskom Prazdroji na Blagoevovej ulici, v Hockey Clube na Ondavskej ulici a v reštaurácii Saratov na Saratovskej ulici. Čoskoro sa plánuje otvorenie prevádzky aj v River Parku. Viac informácii o značke Pilsner Urquell a tankovej technológii nájdete na stránkach www.pilsner-urquell.sk .

pilsnerajjjjjjjj.jpg

Medené tanky sú umiestnené priamo v interiéri niektorých prevádzok, pivní gurmáni si tak môžu tankovú Plzeň vychutnať v jedinečnej atmosfére

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.

Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur

Ako tomu predísť?

Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre

Ak ide o turizmus, môžeme sa od Maďarska učiť.

Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád

Zhrnuli sme niekoľko kritérií, ktoré Vám pomôžu urobiť si názor o ponukách.