Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Znalci ocenia Pilsner Urquell z tanku

Každý milovník piva Pilsner Urquell sníva o tom, aby si aspoň raz v živote mohol vychutnať nepasterizované pivo z tanku v ležiackej pivnici plzenského pivovaru. Málokto však doteraz mal tú príležitosť.

Pilsner Urquell je už od svojho zrodu symbolom kvality a pivnou ikonou. Vďaka jedinečnej technológii čapovania piva – tzv. pivným tankom, ktoré sú nainštalované v šiestich bratislavských prevádzkach, si milovníci Plzne dnes už kedykoľvek môžu zájsť na pivo, ktoré je podobné pivu z ležiackej pivnice pivovaru.

„Tankové pivo je, zjednodušene povedané, pivo, ktoré sa čo najrýchlejším spôsobom dostane z ležiackej pivnice závodu k zákazníkovi. Toto pivo neprešlo cez stáčacie linky a nikdy nebolo v skladoch expedície. Ide o najčerstvejšie pivo, aké môže Pilsner Urquell ponúknuť svojim fanúšikom mimo plzenského pivovaru,“ hovorí Václav Berka, starší obchodný sládok Plzenského Prazdroja. Pri tankovej technológii sa pivo nečapuje z klasických sudov, ale z moderných nerezových tankov s objemom 5 alebo 10 hl. Nepasterizované pivo dovezené z plzenského pivovaru v tepelne izolovanej cisterne sa stáča do nepriepustného sterilného vaku, ktorý je vo vnútri tanku. Tomuto systému sa odborne hovorí „bag-in-box“. Zlatý mok sa čapuje tlačením vzduchu na vak. „Vďaka tomu nepasterizované pivo neprichádza do styku s kyslíkom a zabraňuje sa tak jeho zvetrávaniu. To má pozitívny vplyv na jeho kvalitu a chuťovú trvanlivosť. Zároveň je takto tankové pivo optimálne sýtené, čo ešte umocňuje prirodzený charakter piva Pilsner Urquell a plnosť jeho chuti. Pivo je skrátka od začiatku do konca v ideálnych podmienkach, aké si len sládok dokáže predstaviť,“ dodáva Václav Berka.

V Českej republike sa pivo Pilsner Urquell čapuje z tankov v desiatkach reštaurácií a pivníc. V Bratislave si Pilsner Urquell čapovaný z tankov môžete dopriať hneď na šiestich miestach – v Prazdroji na Mostovej ulici, v Kolkovni v Eurovei, v Alfe na Jiráskovej ulici, v Plzenskom Prazdroji na Blagoevovej ulici, v Hockey Clube na Ondavskej ulici a v reštaurácii Saratov na Saratovskej ulici. Čoskoro sa plánuje otvorenie prevádzky aj v River Parku. Viac informácii o značke Pilsner Urquell a tankovej technológii nájdete na stránkach www.pilsner-urquell.sk .

pilsnerajjjjjjjj.jpg

Medené tanky sú umiestnené priamo v interiéri niektorých prevádzok, pivní gurmáni si tak môžu tankovú Plzeň vychutnať v jedinečnej atmosfére

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?

Porovnali sme život v Bratislave na štyroch rôznych miestach.

Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA

Značka aj napriek pandémii trhala rekordy.

Predajom kraľovala FABIA, ŠKODA valcovala jednotlivé segmenty. Jednoznačné prvenstvo značky ŠKODA potvrdzujú aj celkové predaje jednotlivých modelov, ktoré suverénne vedie model FABIA – 4 607 ks.

PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj

V najrozšírenejšej sieti elektropredajní môžete stále POHODLNE NAKUPOVAŤ A TOVAR mať doma EŠTE DNES. Teraz dokonca ešte lacnejšie.