SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Pilsner Urquell z tanku

Doprajte si prvý dúšok piva, ale neprehltnite ho hneď.

„Doprajte si prvý dúšok piva, ale neprehltnite ho hneď. Nechajte pivo, aby sa dotklo každej časti vašich úst a kým ho neprehltnete, dýchajte nosom,“ to by vám zrejme odporučil každý skutočný znalec dobrého piva, aby ste si naplno vychutnali jeho chuť, a potom by pokračoval: „Chuť sa začína perlivým dotykom na jazyku, sľubujúcim hnedavú, medovo-orechovú chuť, pokračujúcu sladovým tónom pražených zŕn. Chuť chmeľu je výrazná, nie však prekvapujúca alebo nečakaná. Prirodzená stálosť chuti vám v ústach zostane ešte chvíľu potom, ako svoj prvý dúšok prehltnete.“ Takto charakteristická je chuť piva Pilsner Urquell. Skúste si aj vy vychutnať jeho výnimočnosť, keď si najbližšie dáte pohár svojej obľúbenej Plzne.

Zamysleli ste sa však už niekedy nad tým, ako tento nápoj so smotanovou penou a neopakovateľnou horkastou chuťou vznikol? Cesta od mútneho „piva“ k chutnému zlatistému nápoju bola zložitá a dlhá. Až 5. októbra 1842 legendárny bavorský sládok Josef Groll v Plzni skombinoval proces kvasenia odspodu s najlepšími ingredienciami a miestnou mäkkou vodou a vytvoril nové pivo, ktoré bolo číre s chuťou tak konzistentnou, ako žiadne pivo predtým. Bolo to prvé zlatisté pivo – Pilsner Urquell, čo v preklade znamená „Plzenské pivo z originálneho zdroja“. Odvtedy sa začala písať slávna história plzenského piva, ktoré je dnes známe na celom svete a jeho nezameniteľnú chuť oceňujú aj tí najnáročnejší pivní znalci. Toto pivo je už od svojho zrodu symbolom kvality a pivnou ikonou.

Každý milovník piva Pilsner Urquell sníva o tom, aby si aspoň raz v živote mohol vychutnať nepasterizované pivo priamo z tanku v ležiackej pivnici plzenského pivovaru. Väčšina spotrebiteľov však doteraz nemala príležitosť také pivo ochutnať. Značka Pilsner Urquell priniesla všetkým milovníkom kvalitného piva možnosť vychutnať si Plzeň ako v ležiackej pivnici pivovaru, a to vďaka jedinečnej technológii čapovania piva – tzv. pivným tankom, ktoré sú nainštalované v šiestich bratislavských prevádzkach.

„Tankové pivo je, zjednodušene povedané, pivo, ktoré sa čo najrýchlejším spôsobom dostane z ležiackej pivnice závodu k zákazníkovi. Toto pivo neprešlo cez stáčacie linky a nikdy nebolo v skladoch expedície. Ide o najčerstvejšie pivo, aké môže Pilsner Urquell ponúknuť svojim fanúšikom mimo plzenského pivovaru,“ hovorí Václav Berka, starší obchodný sládok Plzenského Prazdroja. Pri tankovej technológii sa pivo nečapuje z klasických sudov, ale z moderných nerezových tankov s objemom 5 alebo 10 hl. Nepasterizované pivo dovezené z plzenského pivovaru v tepelne izolovanej cisterne sa stáča do nepriepustného sterilného vaku, ktorý je vo vnútri tanku. Tomuto systému sa odborne hovorí „bag-in-box“. Zlatý mok sa čapuje tlačením vzduchu na vak. „Vďaka tomu nepasterizované pivo neprichádza do styku s kyslíkom a zabraňuje sa tak jeho zvetrávaniu. To má pozitívny vplyv na jeho kvalitu a chuťovú trvanlivosť. Zároveň je takto tankové pivo optimálne sýtené, čo ešte umocňuje prirodzený charakter piva Pilsner Urquell a plnosť jeho chuti. Pivo je skrátka od začiatku do konca v ideálnych podmienkach, aké si len sládok dokáže predstaviť,“ dodáva Václav Berka.

V Českej republike sa pivo Pilsner Urquell čapuje z tankov v desiatkach reštaurácií a pivníc. Na Slovensku si môžete tento výnimočný pivný zážitok so značkou Pilsner Urquell dopriať hneď na šiestich miestach v Bratislave – v Prazdroji na Mostovej ulici a v Kolkovni v Eurovei v Starom meste, v Alfe na Jiráskovej ulici a Plzenskom Prazdroji na Blagoevovej ulici v Petržalke, v Hockey Clube na Ondavskej ulici v Ružinove a v reštaurácii Saratov na Saratovskej ulici v Dúbravke. Čoskoro sa plánuje otvorenie prevádzky aj v River Parku. Viac informácii o značke Pilsner Urquell nájdete na stránkach www.pilsner-urquell.sk .

pilsnervelkynovy.jpg

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  4. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Jednoduché farebné premeny do bytu aj záhrady
  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 220
  2. Ako sa z firmy na výrobu krbov stal líder v robotike? 5 798
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 859
  4. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 4 290
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 028
  6. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 3 431
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 711
  8. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 504
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Remeslo kachliara sa Ľubomírovi Gunišovi nezunovalo ani po 25 rokoch.


INZERCIA 10 h

Zistite, ktoré potraviny a doplnky najlepšie doplnia železo v tele.


INZERCIA 10 h

Majiteľ penthousu v Neste Patrik Nagy: Štvrť Nesto dnes považujem za nevybrúsený diamant, ktorý po dokončení získa na hodnote


INZERCIA 10 h

Májový magazín zdravia je už v predaji, noví predplatitelia od nás dostanú darček!


INZERCIA 12. máj
SkryťZatvoriť reklamu