Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

VOLKSBANK Slovensko podporuje podnikateľov aj v čase zhoršenej hospodárskej situácie

VOLKSBANK Slovensko, a. s., od 11. mája 2009 poskytuje podnikateľom úver na podporu podnikania s rýchlou zárukou Slovenskej záručnej a rozvojovej banky.

Tieto typy úverov sú určené na podporu podnikateľských subjektov v súčasných zložitých hospodárskych podmienkach, keď dochádza k poklesu dopytu a odbytu, následným problémom vo financovaní podnikateľských aktivít a aj k zhoršeniu platobnej disciplíny.

Úvery sú automaticky poskytované spolu s rýchlou zárukou Slovenskej záručnej a rozvojovej banky vo výške 55 % z výšky úveru. Sú určené na financovanie bežných prevádzkových výdavkov ako aj menších investícií do zariadení, technológii, rekonštrukcie nehnuteľností až do výšky 340 000 EUR a so splatnosťou až do 7 rokov. V krátkom čase bude maximálna výška úveru zvýšená až na 1 mil. EUR.

Úver môžu získať aj podnikatelia, ktorí nemajú potrebné zabezpečenie na poskytnutie úveru. Klient o úver žiada vo VOLKSBANK Slovensko a aj ďalej komunikuje len s touto bankou, čo mu uľahčuje a zjednodušuje administratívnu procedúru pri poskytovaní financovania.

VOLKSBANK Slovensko poskytuje tento typ úverov na základe Zmluvy o spolupráci medzi VOLKSBANK Slovensko, a.s., a SZRB v nadväznosti na Memorandum o spolupráci medzi finančnými inštitúciami vlastnenými štátom, Slovenskou bankovou asociáciou a Ministerstvom financií SR, ktoré bolo podpísane 15.1.2009 v záujme udržania stability finančného trhu SR a zmiernení dopadov celosvetovej finančnej krízy s cieľom zabezpečiť plynulé financovanie podnikateľskej sféry na Slovensku.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .