Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Operačný program Životné prostredie bližšie k žiadateľom

Rozšírenie poradenských aktivít prispeje k lepšej informovanosti žiadateľov o nenávratný finančný príspevok z fondov EÚ

Od júla prichádza Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre Operačný program Životné prostredie (OPŽP) s rozšírením poradenských aktivít pre žiadateľov o nenávratný finančný príspevok (NFP) z fondov EÚ prostredníctvom uvedeného programu. Informačné dni REPIS., konané každomesačne v desiatich väčších mestách Slovenska, sa rozšíria o ďalšiu desiatku menších miest s cieľom priblížiť sa k žiadateľovi a zjednodušiť mu ešte viac prístup k informáciám. Okrem doteraz pravidelne konaných Infodní v Trnave, Nitre, Žiline, Banskej Štiavnici, Banskej Bystrici, Prievidzi, Rimavskej Sobote, Košiciach, Prešove a Poprade budú školení pracovníci REPIS. ponúkať tento mesiac bezplatné poradenské služby aj v Novom Meste nad Váhom (20. 7.), Ružomberku (20. 7.), Komárne (23. 7.), Sládkovičove (23. 7.), Detve (27. 7.), Veľkom Krtíši (27. 7.), Rožňave (28. 7.), Lučenci (29. 7.), Levoči (30. 7.) a Vranove nad Topľou (31. 7.). Júlové Infodni budú venované aktuálnym výzvam OPŽP, majetkovo-právnemu vysporiadaniu, elektronickému systému ITMS a jeho využívaniu.

Pre tých záujemcov o získanie NFP, ktorým uvedené termíny a miesta Infodní nevyhovujú, desať kancelárií Regionálnych environmentálnych poradenských a informačných stredísk (REPIS.) bude poskytovať individuálne poradenstvo vo svojich sídlach bezplatne počas pracovných dní alebo v rámci vybraných výstav a veľtrhov. Najbližšou takouto príležitosťou bude 20. - 23. augusta 2009 nitriansky Agrokomplex a v septembri 2009 výstava AQUA v Trenčíne. Počas výstavných dní sa tu uskutoční séria workshopov s rekapituláciou kľúčových informácií pre žiadateľov, množstvom bezplatných informačných materiálov a k dispozícii budú kompetentní pracovníci pripravení zodpovedať otázky a vyriešiť individuálne problémy v súvislosti so žiadosťami o NFP.

Popri bohatých aktivitách v rámci OPŽP netreba zabudnúť aj na stále otvorené viaceré výzvy na predkladanie žiadostí o NFP. Podrobné informácie o všetkých výzvach, aktivitách a novinkách v rámci Operačného programu Životné prostredie prináša nový sprehľadnený a rozšírený portál www.opzp.sk ako aj stránka poradenských centier www.repis.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .