Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Zelená projektom ochrany životného prostredia

Operačný program Životné prostredie pripravuje do konca roka sériu školení pre konečných prijímateľov

Konzultačné dni Operačného programu Životné prostredie (OPŽP) pre záujemcov o nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie, ktoré pravidelne raz do mesiaca organizujú pracovníci Regionálnych environmentálnych poradenských a informačných centier REPIS. Slovenskej agentúry životného prostredia, sa po letnom masívnom rozšírení koncentrovali do šiestich väčších miest Slovenska. Informačné dni REPIS. umožňujú uchádzačom o nenávratný finančný príspevok (NFP) z OPŽP bezplatne a osobne konzultovať problémy v súvislosti s predkladaním žiadostí (ŽoNFP) v rámci OPŽP, vďaka čomu sa medzi žiadateľmi stretávajú s veľkou odozvou. Októbrovou hlavnou témou budú najproblematickejšie časti prípravy a implementácie projektov OPŽP. Pre uchádzačov o NFP z OPŽP sú pripravené informácie z prvej ruky ohľadne najčastejších problémov, napr. z hľadiska oprávnených aktivít, riešiť sa budú aj najproblematickejšie povinné prílohy k ŽoNFP, verejné obstarávanie vo vzťahu k ŽoNFP a iné. Informačné dni REPIS. začnú na východe republiky, a to 26. 10. v Prešove a Poprade, pokračujú 27. 10. v Žiline a Banskej Bystrici a pre západoslovenský región sa uskutočnia 30. 10. v Nitre a Prievidzi.

Vzdelávacie aktivity OPŽP sa následne do konca roka budú sústreďovať na úspešných žiadateľov, ktorých projekty prešli schvaľovacím procesom a začínajú sa realizovať. Regionálne školenia konečných prijímateľov na tému verejné obstarávanie a financovanie projektov sa pripravujú počas novembra a v decembri.

Záujemcovia o získanie finančnej podpory z OPŽP majú stále možnosť v rámci otvorených výziev predkladať žiadosti o NFP. K bežiacim výzvam v operačných cieľoch 3.1 Ochrana ovzdušia a 1.1 a 1.2, ktoré zas riešia otázku zásobovania obyvateľstva pitnou vodou a dobudovanie a rekonštrukciu verejných kanalizácií v týchto dňoch pribudla nová výzva pre operačný cieľ 4.5 Uzatváranie a rekultivácia skládok odpadov. Výzva určená verejnému sektoru - obciam a právnickým osobám so 100 % vlastníckym podielom obce je zameraná na I. skupinu aktivít. Indikatívna výška finančných prostriedkov určených na túto výzvu je 30 000 000 EUR.

Termíny a podrobnosti o organizovaných podujatiach a prebiehajúcich výzvach v rámci Operačného programu Životné prostredie sú dostupné na informačnom portáli www.opzp.sk ako aj na stránke Regionálnych environmentálnych poradenských a informačných centier www.repis.sk.

logo_opzp300.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line