Dáte prednosť výnosom v každom počasí?

Je iba málo investícií, ktoré by mohli ponúknuť zaujímavý výnos v akejkoľvek situácii na trhu – či už svieti slnko alebo sa práve prihnala búrka. Väčšina takýchto produktov je obmedzená na bankové vklady a obligácie. Nový eurový ING Multifond Aktiv V5 pracuje inak: cieľuje svoj ročný výnos nad peňažný trh a obmedzuje možný pokles.

Ako s fondom zarobíte? Vedľa bezpečnejších obligácií, ktoré majú v portfóliu prevahu, strieda dynamické investície tak, že plynule prechádza napr. medzi akciami, komoditami alebo nehnuteľnosťami. S fondom sa nevzdáte akciových výnosov a pritom investujete s pocitom vyššieho bezpečia. Svoje výnosy obohatíte o nové spektrum investícií – môže to byť napríklad zlato, striebro, ropa, platina, nehnuteľnosti a ďalšie. „S jedným fondom jednoducho kupujete minimálne päť rôznych druhov investícií. Získate vyššiu pravdepodobnosť, že medzi nimi vždy niečo bude rásť. Rozdelenie portfólia sa navyše mení podľa momentálneho vývoja cien na jednotlivých trhoch, a to na základe rozhodovania špičkového profesionálneho týmu,“ hovorí Róbert Bohyník, predseda predstavenstva ING Investment Management.

Pre koho je vhodný? Princíp je jednoduchý: Keď na trhu začne pršať, manažér prejde s fondom viac do miest, kde ešte svieti slnko. Väčšinu aktív trvale necháva v pevne úročených cenných papieroch. Preto môžu s týmto fondom investovať aj konzervatívni investori. Cieľom je dosahovať stabilne výnos o +2 % vyšší než na peňažnom trhu. Ak dôjde k ročnému poklesu, nemal by byť vyšší ako päť percent. Nový fond je ideálny pre začínajúcich investorov alebo pre tých, ktorí chcú investíciu s rastovým potenciálom, avšak s obmedzeným rizikom.

Čo je ešte dobré vedieť o ING Multifonde Aktiv V5? Vstupné a výstupné poplatky sú nulové, spätné získanie peňazí nie je limitované žiadnou výpovednou lehotou a čím skôr sa klienti rozhodnú investovať, tým viac získajú – prostriedky určené k prvej investícii sú pri uložení v ING úročené zvýhodnenou sadzbou o 1 % p.a. vyššou než ponúka ING Konto. A čo je teda potrebné urobiť? Stačí zdarma uzavrieť zmluvu s poradcom ING a potom všetko jednoducho zadať v internetovom bankovníctve. Viac informácií nájdete na www.ing.sk alebo zistíte na našej bezplatnej linke 0850 111 464.

Upozornenie na riziká: S investovaním sú spojené niektoré riziká. Minulé výnosy nie sú zárukou výnosov budúcich. Hodnota investície môže kolísať a nie je zaručená návratnosť investovanej sumy. Všetky dôležité informácie týkajúce sa uvedeného fondu, a to vrátane výhod a rizík spojených s investíciou do tohto fondu sú k dispozícii v prospekte zverejnenom na www.ing.sk.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.