Dobrá izolácia spĺňa vysoké nároky na kvalitu vzduchu v interiéri

Knauf Insulation, jeden z popredných výrobcov izolácií získal ako prvý na svete prestížny certifikát Zlatý štandard kvality vzduchu v interiéri od renomovanej spoločnosti Eurofins za ekologickú sklenú minerálnu vlnu, vyrábanú na báze ECOSE Technology. Revolučná minerálna vlna opäť získala ďalšiu významnú cenu - Zlatú medailu pre najlepší exponát na medzinárodnom stavebnom veľtrhu IBF v Brne.

Trend je používať viac izolácie

Očakáva sa, že trend smerom k vyššej energetickej efektívnosti budov povedie k používaniu oveľa väčšieho množstva izolácie. Tento vývoj prinesie rastúci dopyt po produktoch, ktoré popri izolačných vlastnostiach nevplývajú na kvalitu vzduchu v interiéri. Certifikačný program medzinárodnej spoločnosti Eurofins je zameraný práve na hodnotenie materiálov na zateplenie z hľadiska potrebnej kvality vzduchu v interiéri. Hlavným kritériom zisku certifikátu je splnenie prísnych noriem, týkajúcich sa vylučovania tzv. emisií VOC (prchavých organických zlúčenín) do interiéru.

Prvý na svete

Prvou spoločnosťou na svete, ktorá získala takýto certifikát od spoločnosti Eurofins sa stala Knauf Insulation. Prestížny certifikát Eurofins Gold za kvalitu vzduchu v interiéri udelila Eurofins revolučným produktom spoločnosti Knauf Insulation zo sklenej minerálnej vlny, vyrobenej pomocou ekologickej ECOSE Technology. Odborníci tým vyjadrili veľké uznanie zdokonalenej environmentálnej verzii nového sortimentu produktov z minerálnej vlny spoločnosti Knauf Insulation.

„Spoločnosť Knauf Insulation si stanovuje prísne kritériá pre environmentálnu udržateľnosť svojich produktov a sme pyšní, že sme prestížny certifikát Zlatý štandard získali ako prví,“ povedal Tony Robson, výkonný riaditeľ spoločnosti Knauf Insulation. Ako ďalej uviedol, „Časom chceme dosiahnuť, aby mali certifikát spoločnosti Eurofins všetky produkty z minerálnej vlny.“

Revolučná minerálna vlna zlatá aj v Brne

Minerálna vlna s ECOSE Technology si pripísala aj ďalší úspech: na medzinárodnom stavebnom veľtrhu IBF v Brne vyhrala Zlatú medailu IBF pre najlepší exponát. Hodnotených bolo niekoľko hľadísk a parametrov ako originalita a inovatívnosť výrobku, technické parametre, energetická účinnosť, vplyv na životné prostredie, kvalita použitých materiálov, možnosť recyklácie a dodržanie legislatívy pred uvedením na trh.

Minerálna vlna s ECOSE Technology

Produktová rada minerálnych izolácií na báze Ecose Technology je chránená niekoľkými celosvetovými patentmi. Okrem toho, že využíva spojivo z obnoviteľných materiálov bez formaldehydu, fenolov a akrylátov je potrebné povedať, že významnou mierou prispieva ku skvalitneniu vnútorného prostredia budov. Oproti izoláciám využívajúcim tradičné spojivo ECOSE Technology zanecháva o 70% nižšiu uhlíkovú stopu. Nielen vďaka tomu je sklená minerálna vlna od Knauf Insulation šetrnejšia k životnému prostrediu.

Eurofins

Spoločnosť Eurofins Scientific je medzinárodná prírodovedecká spoločnosť s 8 000 zamestnancami, ktorí pracujú vo viac ako 150 laboratóriách v 30 štátoch sveta. Poskytuje komplexnú škálu služieb analytického testovania klientom z rôznych odvetví vrátane farmaceutického a potravinárskeho sektora a sektora životného prostredia.

Knauf Insulation

Knauf Insulation je jedným z popredných a najrýchlejšie rastúcich producentov izolačných materiálov s cieľom stať sa celosvetovým lídrom v oblasti energetických úspor budov. Naše podnikateľské aktivity sa riadia nasledujúcim princípmi: - orientácia na zákazníka, podnikavosť, otvorenosť a zodpovednosť. S viac ako tridsaťročnou odbornou skúsenosťou v oblasti úspor energie sa sústredíme na poskytovanie komplexných riešení pre bytovú aj nebytovú výstavbu a priemyselných zákazníkov. Našim cieľom je poskytovať také stavebné materiály, ktoré prispejú k udržateľnosti stavieb, čo aktívne napĺňame uvedením novej minerálnej vlny s ECOSE® Technology.

Spoločnosť Knauf Insulation pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta, má 30 výrobných závodov a takmer 5000 zamestnancov po celom svete. Spoločnosť, ktorá je súčasťou nemeckej skupiny Knauf Group pokračuje vo svojom silnom a stabilnom prevádzkovom aj finančnom raste, pričom v roku 2008 dosiahla obrat približne 1 mld. Eur.

Ďalšie informácie nájdete na:

www.knaufinsulation.sk

www.ecose-technology.com

www.knaufinsulation.com

Video Knauf Insulation

03.jpg

Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť

Jeden z importovaných sviatkov som si s vnúčatami natoľko obľúbil, že za ním už po tretí raz vycestujeme. Opät do Tatralandie.

Brieždenie pod lomenicou

Úspešný workshop ARCHTVOR má už druhý ročník za sebou.

Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?

Využite Kombiprodukt a získajte najvýhodnejší úrok na trhu