Zvyšujte bezpečnosť svojho podnikania

Slovo bezpečnosť sa stále častejšie skloňuje v každodennom živote a v rôznych oblastiach ľudskej činnosti. Dotýka sa aj sveta biznisu, do ktorého vstupujeme takmer každý deň. Vďaka novým technológiám sa otvárajú dvere pre ďalšie možnosti obchodovania. Jednou z nich je elektronické obchodovanie, ktoré je súčasťou obchodnej stratégie každej spoločnosti. Zároveň sa však zvyšuje riziko zneužívania citlivých a dôležitých údajov. Zabezpečenie všetkých dát o klientoch patrí medzi najvyššie priority každej serióznej obchodnej spoločnosti. ČSOB neustále pracuje na zvyšovaní bezpečnosti. Služba E‑Comm je určená pre obchodníkov a umožňuje bezpečné uskutočňovanie on-line platieb platobnou kartou v internetových obchodoch. Služba je zabezpečovaná v spolupráci so spoločnosťou Global Payments Europe (GPE), ktorá prevádzkuje on-line platobnú bránu Pay MUZO nevyhnutnú na uskutočňovanie platieb cez internet.

Najvyššia miera bezpečnosti

ČSOB kladie veľký dôraz nielen na rozširovanie možností využitia elektronického obchodovania, ale aj na zabezpečenie všetkých dát a údajov o klientoch. E-Comm

zabezpečuje držiteľovi karty aj obchodníkovi najvyššiu možnú mieru bezpečnosti platby platobnou kartou cez internet. Služba je postavená na technologickom riešení 3-D Secure (podporujú ho aj dve najväčšie kartové asociácie VISA a MasterCard), ktorý overuje držiteľa karty v priebehu transakcie. Údaje o všetkých platbách sú poskytované tak, aby sa obchodník aj držiteľ platobnej karty neobávali, že poskytnuté údaje budú zneužité. Akceptované sú platobné karty Maestro, MasterCard, MasterCard Electronic, VISA a VISA Electron.

Pridaná hodnota pre obchodníkov

Elektronické obchodovanie otvára dvere pre tých, ktorí chcú ponúkať viac - rozšíriť ponuku produktov, predaj a nákup bez obmedzení a rýchle informovanie prostredníctvom internetu o nových službách. To všetko zabezpečí zvýšenie obratu. Nezanedbateľná je výhoda absencie kamenných predajní, čo prináša znižovanie nákladov. Ďalším benefitom je okamžité využitie vlastného prieskumu na zistenie preferencií zákazníka. Rušia sa hranice, rôzne obmedzenia a obchodník je k dispozícii zákazníkovi kedykoľvek a kdekoľvek. A to je cieľom každej firmy.

Výhody pre obchodníka

• bezpečná arýchla platobná metóda, ktorázvyšuje objem obchodov cez internet
  • znižovanie nákladov, zvyšovanie obratu
  • eliminácia práva vydavateľskej banky na uplatnenie reklamácie
  • rozšírenie portfólia zákazníkov vďaka možnosti predávať non-stop
  • ochrana proti prípadnému úniku informácií oplatobných kartách zo systému obchodníka: držiteľ platobnej karty zadáva číslo karty až na platobnej bráne, tzv. Pay MUZO, detaily okarte sa do systému internetového obchodníka vôbec nedostanú
  • možnosť prijímať všetky kartové produkty MasterCard aVISA, pre ktoré vydavateľská azúčtujúca banka povoľujú platby cez internet
  • jednoduchá implementácia do existujúceho systému obchodníka - nastavenie komunikácie medzi internetovým obchodom aplatobnou bránou
  • prehľad oplatbách aich rýchle zúčtovanie vďaka dávkovému vykonávaniu transakcií
Priebeh 3-D Secure transakcie v praxi
  1. Klient si na internetových stránkach obchodníka vyberie tovar/službu a zvolí si platbu kartou ako spôsob platenia.
  2. Obchodník odovzdá požiadavku na uskutočnenie platby na Pay MUZO.
  3. Klientovi sa zobrazí formulár platby (Webpage Gateway), vyplní údaje o platobnej karte (obchodník nemá prístup k údajom o karte, sú poskytnuté iba platobnej bráne banky).
  4. Po vyplnení potrebných informácií o platobnej karte zákazník potvrdí uskutočnenie platby.
  5. Platobná brána overí držiteľa platobnej karty cez server kartovej asociácie a vydavateľskú banku.
  6. Pokiaľ je výsledok overenia kladný, uskutoční sa autorizácia platby, výsledok transakcie sa zobrazí klientovi a obchodníkovi.

Peniaze na účet obchodníka v banke sú zúčtované spravidla nasledujúci pracovný deň.

Ďalšie informácie o novej službe E-Comm získate v ktorejkoľvek z 86 pobočiek ČSOB na celom Slovensku aj na infolinke 0850 111 777 alebo na www.csob.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Ako sa zmenili autá za štvrťstoročie?

Airbag má dnes už 99 % vozidiel, štandardom je aj klimatizácia či ABS

Accessible Urban Living

Urban Residence is a multi-use building geared towards renters with a love for urban living in a peaceful environment.

RPSP – A good intention ruined by execution

Almost ten months have lapsed since the Act concerning the Register of Public Sector Partners came into force.

Projekt Zig Zag dokázal, že Slováci túžia po zaujímavom bývaní

Realitný trh na Slovensku v posledných rokoch prekvitá a tiež pomaly „dospieva“.