Ako financovať nové bývanie

Pekné nové bývanie - to je vážna matematika. Kto si chce kúpiť nový byt alebo prerobiť ten starý, isto dobre zvažuje všetky možnosti, ako to celé zaplatiť, aby si mohol čo najskôr vydýchnuť. Nielen od ťažkého počítania a hľadania tajných rezerv počas stavebných prác, či úprav. Ale aj neskôr - počas dní a týždňov, keď si treba nové bývanie už len pekne vychutnávať.

Na financovanie bývania odporúčame využiť Variohypotéku od ČSOB, vďaka ktorej vám na radosti po uprataní neporiadku po stavbároch zostane v rodinnom rozpočte viac voľných peňazí.

Menšie splátky

Variohypotéka umožňuje klientovi namiešať si podľa vlastných potrieb ten správny kokteil. Môže si ju vyskladať z kombinácií zhruba dvoch stoviek účelu úveru, a využiť až 40-ročné splácanie. Vďaka tomu môže podstatne znížiť svoje mesačné splátky.

Kupujete starší byt a potrebujete vymeniť bytové jadro a prerobiť kúpeľňu? S Variohypotékou to ide ľahko. Samozrejmosťou je, že z tohto úveru možno peniaze použiť aj na zariadenie, čo by klasická hypotéka neumožňovala.

Nie navždy

V ČSOB možno hypotéku splatiť predčasne a bez poplatkov vždy, keď banka prehodnocuje podľa trhových podmienok úrokovú sadzbu. To robí po uplynutí doby fixácie, ktorú si klient dohodne pri podpise zmluvy. Kto si zvolí ročnú fixáciu sadzby, možnosť splatenia bez poplatku bude mať každý rok. Je len na klientovi, pre akú fixáciu sa rozhodne. Okrem toho - po tridsiatich rokoch splácania môže hypotéku splatiť predčasne kedykoľvek bez koruny navyše.

Ušetrené investovať

Nie je ťažké predstaviť si, čo všetko sa dá s peniazmi ušetrenými v bežnom rozpočte vďaka nižším splátkam Variohypotéky urobiť. Možno ich vložiť napríklad aj do stavebného sporenia, s ktorým klient získa štátnu prémiu. Ročne sú to dve tisícky navyše. Po uplynutí doby sporenia možno nasporené peniaze použiť napríklad na predčasné splatenie hypotéky. V prípade potreby je k dispozícii výhodný stavebný úver.

Navyše, do konca mája získate Variohypotéku bez poplatku za poskytnutie!

Ak potrebujete konkrétnu radu, navštívte ktorúkoľvek pobočku ČSOB, alebo sa informujte na infolinke 0850 111 777 a www.csob.sk.

Bratislava dostane o rok nový mestský bulvár

Hlavné mesto SR Bratislava spolu s investorom HB Reavis pokračuje v revitalizácii ulice Mlynské nivy.

DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa

Po zlúčení DELUX a SLS-TECHNACO, kde sa právnym nástupcom stala firma DEXIS SLOVAKIA, dochádza k výmene na strategickej pozícii.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018